REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Senelis anūkėlei sukūrė pasakų nameli (nuotr. asm. archyvo)

Pasakų namelis – taip trumpai galima apibūdinti namelį, kurį Jurgis Senda savomis rankomis sukūrė savo anūkėlei vos per kelis mėnesius.

27

Pasakų namelis – taip trumpai galima apibūdinti namelį, kurį Jurgis Senda savomis rankomis sukūrė savo anūkėlei vos per kelis mėnesius.

REKLAMA

Terasa su kėdutėmis, balkonėlis su gėlėmis, viduje – laiptai, vedantys į antrą aukštą, šalia – smėlio dėžė bei kelių rūšių sūpynės.

Spalvotas, ryškus, stilingas ir toks, į kurį norėtų koją įkelti ne tik mažieji, bet ir suaugę. Būtent tokį namelį savo anūkams sukūrė Jurgis, kilęs iš Punsko.

Visą gyvenimą buvęs itin nagingu, vyras nusprendė savo anūkams sukurti tokią buveinę, kurioje galėtų vasaromis žaisti ir leisti spalvotą vaikystę.

Sukūrė per kelis mėnesius

Dovilė Dulskienė, Jurgio Sendos dukra, naujienų portalui tv3.lt pasakoja, kad mintis pastatyti vaikams namelį kilo persikrausčius iš daugiabučio į namą. Šiuo metu šeima gyvena Kauno rajone.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš metus su šeimyna iš daugiabučio persikėlėme į namą su kūdikiu. Pirmojo gimtadienio proga mergaitė gavo dovanų indėnišką medžiaginį tipį.

REKLAMA

Toks buvo pirmasis „namas“, į kurį ji kvietėsi svečius. Pusantrų metukų, per šv. Kalėdas, pradžiuginome ją kartoniniu namuku, o vėliau mergytės senelis nusprendė, kad mažajai reikėtų rimtesnio namo, kuriame vaikas galėtų leisti vasaras.Namelis, kuris dabar džiugina ne tik šeimos, bet ir praeivių akį, yra 2×3 metrų, pats namukas, terasa 4,5 kv.,aukštis 1,7 0cm pirmo aukšto“, – pasakoja Dovilė.

Darbai prasidėjo kovo mėnesį, vos atšilus orams, ir truko iki birželio mėnesio galo. „Ilgokai užtruko dažymas, į kurį buvo įtraukta visa šeima – tėvai, kiti seneliai, dėdė.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi mergytė dar maža, savo norų ji nereiškė, tačiau senelis pats rodė iniciatyvą ir namelio statymo metu vis sugalvodavo ką nors įdomaus. Iš pradžių jis planavo daryti kopėčias, tačiau vėliau pastatė laiptus. Planuojama, kad namelis džiugins ne vieną vaiką, šiuo metu pakeliui antrasis kūdikis“, – geromis žiniomis dalijasi moteris.

Ne pirmas namas

Smalsu, kokių dar šedevrų yra sukūręs ponas Jurgis? „Tai nėra pirmasis namas, kurį pastatė mano tėtis. Prieš daugybę metų mano tėtis pastatė sodo namą iš medienos. Man pačiai, kai tik gimiau, jis sukonstravo naujagimio lovelę. Tokių lovelių vėliau sukūrė ir daugiau – net pardavinėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat yra kūręs stovus gėlėms iš medžio, stato židinius, pirtis, krosnis. Po šio projekto jis planuoja statyti namą sau“, – dalijasi planais pašnekovė.

Ne tik namelis šiuo metu džiugina anūkėlę – šalia jo pastatytos sūpynės, čiuožykla. Kitamet, pasak Dovilės, čia turėtų atsirasti beždžionėlių tiltelis, viršuje – terasa, toliau – laipiojimo kalnelis.

Viršijo biudžetą

Toks namelis – rimtas projektas, todėl akivaizdu, kad ir jo kaina turėtų būti nemenka. Šiuos žodžius pašnekovė patvirtina sakydama, kad jo kaina siekia 1000 eurų ir daugiau: „Pradinis biudžetas buvo 500 eurų, tačiau nejučiomis išaugo dvigubai, o vėliau – dar daugiau.

REKLAMA

Iš pradžių rinkome čekius, bet vėliau jau to net nebedarėme, nes supratome, kad savo biudžetą viršijome su kaupu.“ Kaip reagavo mažoji, pamačiusi tokį senelio rankomis sukurtą šedevrą?

„Nors namelio ir žaidimų aikštelės statymo procesą mergaitė stebėjo nuo pradžių ir nekantravo, kada galės viršuje miegoti, vis dėlto didysis atidarymas buvo švenčiant antrąjį gimtadienį.

Naktį įrengėme namelio vidų, todėl visas interjeras tapo staigmena.“ Moteris atsiliepia geriausiais žodžiais apie savo auksarankį tėtį ir sako, kad visą gyvenimą nevengęs darbų, vyras pasistengė, kad daugybė šeimų gyventų šiltai. „Jo dėka šiltai gyvena nemažai Lietuvos žmonių.

Net ir gyvenant daugiabutyje kartu su žmona kieme įrengę buvo parkelį, su alpinariumais, gėlynais, pavėsine. O dabar, persikėlus vaikų šeimai į sodybą, jis nusprendė persikelti pasistačius namą šalimais toje pačioje gatvėje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų