REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lindsay Collins procedūrą darėsi nesertifikuotos kosmetologės namuose. Jai galiausiai teko kreiptis į greitąją pagalbą, kai pajuodavusios ir pamėlynavusios lūpos pritvinko pūlių.

Lindsay Collins procedūrą darėsi nesertifikuotos kosmetologės namuose. Jai galiausiai teko kreiptis į greitąją pagalbą, kai pajuodavusios ir pamėlynavusios lūpos pritvinko pūlių.

REKLAMA

L. Collins skausmą apibūdino kaip deginimą verdančiu vandeniu ir tikrai baisesnį už gimdymo skausmus. Pardavimų vadybininke dirbanti moteris mano, kad jai injekcija buvo klaidingai suleista į arteriją.

Po įvykio praėjus devyniems mėnesiams ji vis dar gydosi lūpas ir ruošiasi iškelti bylą, rašoma dailymail.co.uk.

Moteris teigia, kad vos neapako po 240 svarų atsiėjusios lūpų putlinimo procedūros, kurios metu užpildų jai buvo suleista į arteriją ir dėl to lūpos sprogo nuo pūlių.

Lindsay Collins (38) iš County Down, Šiaurės Airijos, procedūrą darėsi nesertifikuotos kosmetologės namuose rugsėjo 28 dieną, prieš savo gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jau pirmadienį pardavimų vadybininke dirbančios moters viršutinė lūpa buvo ištinusi iki triskart didesnio dydžio, pajuodavusi ir pamėlynavusi. Vėliau lūpa pritvinko pūlių.

REKLAMA

L. Collins, vieniša keturių vaikų mama, sako, kad skausmas buvo toks siaubingas, kad prieš jį nublanko gimdymo skausmai. Ji negalėjo valgyti, kalbėti ar miegoti.

Galiausiai moteriai teko gydytis ligoninėje – ji teigia, kad ten jai buvo pasakyta, kad kosmetologė per klaidą užpildus suleido į arteriją. Ekspertai įspėja, kad tokioms procedūroms naudojami užpildai patenka į kraujagysles, gali jas užkimšti ir numarinti net ir akių audinius. Kol L. Collins lūpos sugijo, praėjo daugelis mėnesių – jai liko randų, kurie visai sunaikino jos pasitikėjimą savimi.

REKLAMA
REKLAMA

L. Collins pasakojo „Fabulous Digital“: „Kosmetologė injekciją suleido man į arteriją – jei medžiagos būtų sutekėjusios į viršų, galėjau apakti. Tai išgirdusi tiesiog nustėrau.

Turiu keturis nuostabius vaikus – negaliu net įsivaizduoti, ką daryčiau apakusi ir negalėdama matyti, kaip jie tuokiasi ar baigia mokyklą. Baisu apie tai net pagalvoti.

Mano lūpa buvo taip ištinusi, kad, atrodė, tuoj sprogs. Esu pagimdžiusi keturis vaikus ir mieliau dar kartą išgyvenčiau gimdymą, o ne šį skausmą.

Dirbti negalėjau mėnesį, visai neišeidavau iš namų, tačiau trauma buvo ne tik fizinė, bet ir psichologinė. Man buvo depresija ir labai jaudinausi dėl savo išvaizdos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Collins neapsidraudusiai kosmetologei iškėlė bylą ir reikalauja griežtesnių standartų šioje srityje.

Ji – viena iš tūkstančių moterų Didžiojoje Britanijoje, kurių išvaizdą sugadino grožio procedūros. Kosmetinių injekcijų pramonė JK vertinama 2,75 milijardo svarų – tai 75 procentai viso kosmetinių operacijų sektoriaus vertės. Šie skaičiai yra preliminarūs – tikroji šios pramonės vertė nežinoma, nes ji nėra apibrėžta įstatymais.

L. Collins manė, kad yra patikimose rankose, nes „šiais laikais visos taip daro“, o pas šią kosmetologę jos kolegė jau buvo apsilankiusi tris kartus.

Nors L. Collins nemanė turinti labai plonas lūpas, ji visuomet norėjo išbandyti lūpų putlinimo procedūrą, kai tik sukaups tam pakankamai pinigų. Ji susimokėjo už botokso ir lūpų užpildų paketą ir pas kosmetologę nuėjo kartu su kolege.

REKLAMA

Po botokso kosmetologė maždaug 1 ml užpildo suleido L. Collns daugiausiai į viršutinę lūpą.

Iškart po to padarytoje nuotraukoje matosi, kad jos lūpa pažaliavusi ir pamėlynavusi, bet kosmetologė įspėjo, kad tai normalu, nes kai kuriems žmonėms mėlynės formuojasi greičiau, nei kitiems.

Kitą rytą L. Collins supanikavusi nusiuntė savo nuotraukas kosmetologei. Ji tikina, kad kosmetologė jai pasiūlė penicilino, kurio teigė gavusi iš savo vaikino, dirbančio odontologu.

Tačiau pirmadienį ant L. Collins lūpos jau buvo didžiulis, pritvinkęs pūlinys. Jai buvo patarta nedelsiant kreiptis į greitąją pagalbą.

L. Collins dvi savaites buvo gydoma antibiotikas ir slaugytojai jai paaiškino, kaip pavojinga yra grožio procedūras darytis pas nesertifikuotas kosmetologes.

REKLAMA

Už lūpų putlinimą nesertifikuotoms kosmetologėms mokančios moterys labai rizikuoja, kad pasireikš komplikacijų, „MailOnline“ sako plastikos chirurgas Douglasas McGeorge‘as.

Buvęs Britanijos estetinės ir plastinės chirurgijos asociacijos prezidentas sako: „Jei po oda įbedame adatą ir pradedame injekciją, rizikuojame pažeisti kraujagyslę. Užpildas į ją sutekės ir ją užkimš, o dėl to užstrigs kraujotaka ir audiniai numirs.

Numirti gali bet kuris kūno audinys. Šiai moteriai užpildas galėjo būti suleistas į kraujagyslę, kuria kraujas teka į akis, o tai galėjo sukelti regos sutrikimų, jei būtų miręs tinklainės audinys.“

Per kitą mėnesį L. Collins lūpa vis labiau tino – jausmą ji apibūdina kaip deginimą verdančiu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Collins teigia, kad jos šešiolikmetis sūnus Bryce‘as net negalėjo pasižiūrėti į mamą – jį imdavo pykinti. L. Collins, taip pat Shannon (19), Lelando (10) ir Caydeno (6) mamos, užpildus ištraukė profesionali slaugytoja.

Deja, tai problemos neišsprendė, nes ji liko visam laikui sutraumuota tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Į darbą ji negrįžo mėnesį, iš namų išeiti negalėjo dėl depresijos ir stipraus jaudinimosi dėl jo išvaizdai padarytos žalos. 

Tinimas tęsėsi keturias savaites po procedūros. Dar po dviejų mėnesių nukrito sukietėjęs didelės žaizdos šašas.

Dabar, nuo procedūros praėjus devyniems mėnesiams, L. Collins kaskart žiūrėdama į veidrodį aplink viršutinę lūpą ir po nosimi vis dar mato paraudusią, randuotą odą.

REKLAMA

Ji sako, kad lūpos dar nejaučia, bet gydytojai teigia, kad jautrumas turėtų atsistatyti. L. Collins, kurios atvejį tyrė JK Sveikatos departamentas, taupo pinigus randų šalinimui lazeriu.

Dabar galvodama apie šį įvykį, ji prisimena, kad kosmetologė buvo „aiškiai nepatyrusi“ ir kad jos nebuvo paprašyta užpildyti jokių formų.

L. Collins organizuoja lūpų putlinimo paslaugą teikiančių nesertifikuotų kosmetologų draudimo akciją ir tikisi, kad jos patirtis bus įspėjimas kitiems to nesiimti, visko gerai neišsiaiškinus.

JK viena veido putlinimo sesija kainuoja nuo 150 iki 300 svarų, priklausomai nuo naudojamo produkto kiekio bei tipo, o JAV – nuo 680 iki 900 dolerių.

REKLAMA

Gali būti, kad procedūrų paklausą didina jų populiarumas įžymybių ir TV žvaigždžių tarpe, teigia ekspertai, tačiau žmonės retai tesusimąsto apie pasekmes.

Odos užpildai ir botoksas gali sukelti infekcijas ir skausmingą tinimą, jei suleidžiami neteisingai.

Šių metų sausio mėnesį Theresa May sakė, kad JK valdžia ruošiasi įvesti griežtesnius reikalavimus pacientų saugumui užtikrinti. Užpildai gali būti suleisti į kraujagysles ir taip patekti į arterijų sistemą. Užpildas gali sutrikdyti kraujotaką ir užkimšti kraujagysles bei taip numarinti audinius.

Plastikos chirurgas Douglasas McGeorge‘as sako, kad jei kosmetologė neturi žmogaus anatomijos pagrindų ir žmonių turimų skirtumų, pacientai rizikuoja, kad užpildas bus suleistas į kraujagyslę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Britanijos estetinės ir plastinės chirurgijos asociacijos prezidentas ir garbės narys Douglasas McGeorge‘as sako:

„Dažnai manoma, kad užpildai yra saugūs. Tačiau esmė ta, kad reikia kreiptis į specialistą, kuris supranta, kur leidžia medžiagas, kad jos nepatektų ten, kur jų neturi būti.

Tam tikra prasme, pataikyti į arteriją yra nesėkmės dalykas. Tačiau kai kuriose vietose ši rizika yra didesnė, nes veide yra daug arterijų.

Nereguliuojamos tokio tipo procedūros yra didelė problema.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų