REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara – atostogų metas, kuomet norisi pasilepinti saulės voniomis ir šokinėti jūros bangose. Tačiau ar žinote, kad tai gali pakenkti jūsų plaukams? Išsausėję, besiveliantys ir trupantys plaukai – viso to galima išvengti.

Vasara – atostogų metas, kuomet norisi pasilepinti saulės voniomis ir šokinėti jūros bangose. Tačiau ar žinote, kad tai gali pakenkti jūsų plaukams? Išsausėję, besiveliantys ir trupantys plaukai – viso to galima išvengti.

REKLAMA

Pasak žvaigždžių plaukų stiliste vadinamos Rūtos Morozovienės, atostogų metu yra būtina saugoti plaukus nuo kenksmingų saulės spindulių ir sūraus jūros vandens. Plaukų meistrė pataria, kaip tai padaryti.

Žalingi UV spinduliai

Saulės poveikis plaukams nėra fiziškai skausmingas, tačiau tai gali labai smarkiai pažeisti jūsų plaukus. Saulėje perdžiūvę plaukai praranda savo blizgesį, tampa plonesni ir labiau pažeidžiami.

„Vienas iš būdų besimėgaujant saule nešioti galvos apdangalus, o jų šiuo metu prekybininkai siūlo tikrai įvairiausių ir gražiausių variantų. Prieš einant į saulę (paplūdimį ar pan.) vertėtų plaukus purkšti ar pasitepti specialiai tam skirtais kosmetikos produktais kurie sudarys apsauga kol džiaugsitės saulės voniomis.

REKLAMA
REKLAMA

Priemonių yra įvairių, purškiamų, tepamų jas siūlo įvairūs kosmetikos gamintojai. Naudojimas labai paprastas purškiklis gali būti naudojamas keletą kartą per dieną ant drėgnų ar sausų plaukų“, – pataria plaukų meistrė.

REKLAMA

Pavojai plaukams vandenyje

Nors karštą vasaros dieną jūros, ežerai ar baseinai maloniai kviečia atsigaivinti, tačiau nepamirškite ir savo plaukų. Plaukai po maudynių jūroje turi būti kruopščiai nuplauti ir išsausinti, tokiu būdu galima išvengti žalos, kurią gali padaryti sūrus vanduo.

Į plaukų apsaugą ypatingai atkreipti dėmesį derėtų toms moterims, kurių plaukai yra dažyti. Po maudynių jūroje ar baseine gali pakisti plaukų spalva.

„Maudynės vasaros malonumas, bet nepamirškime, kad reikia saugoti plaukus ypač, jei vanduo sūrus, o jūsų plaukai dažyti ir šviesiomis spalvomis. Dažyta plaukų spalva pakinta ir tada, jei ištisai maudomasi baseinuose. Tam skirtos priemonės, kurios tinkamos naudoti chloruotam vandenyje“, – atkreipti dėmesį į papildomą plaukų apsaugą skatina R. Morozovienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip apsaugoti plaukus?

Jeigu norite išsaugoti sveikus ir žvilgančius plaukus, specialistė pataria, atostogų metu naudoti specialias apsaugines priemones bei nepamiršti apsauginių plaukų priemonių tinkančių vasarai.

Moterims, kurios skundžiasi besiveliančiais plaukais derėtų atkreipti dėmesį į tai, kokias priemones plaukams naudoja. Besiveliantys plaukai gali išduoti, kad naudojate netinkamas priemones.

„Jeigu plaukai veliasi, gali būti, kad netinkama kosmetika stovi jūsų vonios lentynose. Nors, be abejo, taip tikrai būna, kad plaukų struktūra linkusi susivelti. Tačiau nenuplaunamas kondicionierius tokiais atvejais labai gerai pagelbėja. Plaukų galiukams vertėtų naudoti, aliejukus, serumus. Tai puiki pagalba ir apsauga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreipkite dėmesį į šukas, kuriomis šukuojatės. Dabar galima įsigyti tokių, kurios labai švelniai šukuoja ir yra pagamintos, kad palengvintų šukavimosi procesą, mažiau peša plaukus“, – teigia plaukų stilistė.

Plaukų meistrė pataria, nepasimesti tarp daugybės plaukų priemones siūlančių gamintojų. Geriausias sprendimo būdas yra pasitarti plaukų meistru, kuris įvertinęs jūsų plaukų būklę galės tiksliai patarti, kokio produkto reikia jūsų plaukui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų