REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pats metas pagalvoti, ką ruošite savaitgalį. Jei tai bus patiekalai, gaminami ant laužo, išmėginkite šį kebabų receptą. Sako, kad jų skonis yra pasakiškas, o vieno tikrai nepakaks. 

Pats metas pagalvoti, ką ruošite savaitgalį. Jei tai bus patiekalai, gaminami ant laužo, išmėginkite šį kebabų receptą. Sako, kad jų skonis yra pasakiškas, o vieno tikrai nepakaks. 

REKLAMA

Jums reikės: 

6 lavašo arba tortilijos papločių, 300 gramų maltos mėsos, įdarui pusės pekino kopūsto, 2 pomidorų, 2 trumpavaisių agurkų. 

Padažui: 4 šaukštų natūralaus jogurto, 4 šaukštų majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 3 skiltelių česnako, 1 marinuoto agurkėlio. 

Iš pradžių sutarkuojame česnako skilteles, marinuotą agurkėlį, į dubenėlį dedame mėgiamą majonezą, pomidorų padažą, jogurtą, jei reikia pagardiname druska. Viską gerai išmaišome bei dedame į šaldytuvą pastovėti.

Tuo tarpu ruošiame daržoves. Pomidorus nuplikome su verdančiu vandeniu, supjaustome mažais kubeliais. Susmulkiname agurkus ir plonai supjaustome pekino kopūstą.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jau galima formuoti kebabus. Kiekvieną lavašą ištepame maždaug po 1 valgomąjį šaukštą paruošto padažo. Ant viršaus dedame susmulkintą pekino kopūstą, pomidorus, agurkus, susmulkintą maltą mėsą bei pilame dar 1-2 valgomuosius šaukštus padažo. Užlenkiame kebabo šonus bei suvyniojame.

Po to susukame į foliją bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių arba ant grotelių.

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų