REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gali būti, kad kavos mėgėjai sudegina daugiau kalorijų nei tie, kurie šio gėrimo nemėgsta, rašoma dailystar.co.uk. Tyrimas parodė, kad kava padeda organizmui deginti riebalus, o tai gali padėti sulieknėti.

Gali būti, kad kavos mėgėjai sudegina daugiau kalorijų nei tie, kurie šio gėrimo nemėgsta, rašoma dailystar.co.uk. Tyrimas parodė, kad kava padeda organizmui deginti riebalus, o tai gali padėti sulieknėti.

REKLAMA

Naujame tyrime teigiama, kad kavos gėrimas padeda organizmui deginti kalorijas.

Notingemo universiteto tyrėjai išsiaiškino, kad tyrimo dalyviams geriant kavą buvo deginami rudieji riebalai. Nors mokslininkai jau yra atradę ryšį tarp kavos ir riebalų deginimo potencialo, dar neaišku, kuris kavos komponentas padeda mesti svorį.

Notingemo universiteto atliktame tyrime buvo matuojamas kavos poveikis rudiesiems riebalams.

Mokslininkai registravo odos temperatūrą aplink kaklą prieš tyrimo dalyviams išgeriant puodelį kavos ir po to.

Vienas iš tyrėjų, profesorius Michaelas Symondsas sako: „Iš mūsų ankstesnių darbų žinojome, kad rudieji riebalai daugiausiai kaupiasi aplink kaklą esančioje zonoje, todėl žinojome, kaip tirti žmogų prieš jam išgeriant kavos ir iškart po to.“

REKLAMA
REKLAMA

Kava pakėlė rudųjų riebalų temperatūrą, o tai reiškia, kad šis gėrimas padeda juos deginti.

Profesorius M. Symondsas įsitikinęs, kad šie rezultatai yra pozityvūs ir tikisi, kad tyrimas padės spręsti nutukimo epidemijos problemą.

REKLAMA

Ekspertas sako: „Rudieji riebalai veikia kitaip, nei kiti kūno riebalai ir degindami cukrų bei riebalus gamina karštį, dažnai kaip atsaką į šaltį.

Padidinus jų aktyvumą pagerėja cukraus kiekio kraujyje kontrolė bei kraujo lipidų (riebalų) lygis, o papildomos sudegintos kalorijos padeda mesti svorį.

Tai pirmasis tyrimas su žmonėmis, kuris parodė, kad puodelis kavos gali daryti tiesioginį poveikį mūsų kūno rudųjų riebalų funkcijoms.

Galimo šio tyrimo rezultatų implikacijos yra labai reikšmingos, kadangi nutukimas yra viena daugiau susirūpinimo keliančių visuomenės sveikatos problemų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat daugėja sergančiųjų diabetu, o rudieji riebalai taip pat gali būti sudedamoji šios problemos sprendimo dalis.“

Tai – ne vienintelis kavą su lieknėjimu siejantis tyrimas.

„Journal of Applied Physiology“ publikuotas tyrimas parodė, kad suvartoti iki 400 mg kofeino gali būti naudinga.

Puodelis kavos valanda prieš sportą gali pagerinti atletų rezultatus.

Tyrėjai išsiaiškino, kad tas pats riebalų deginamasis poveikis pasireiškia visiems žmonėms, nepriklausomai nuo to, ar jie yra priklausomi nuo kofeino, ar niekada kavos negėrę.

Brazilijos universiteto San Paule komanda įsitikinusi, kad kavos puodelis prieš treniruotę gali pagerinti judrumą ir padeda raumenims lengviau deginti kūno riebalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dr. Bruno Gualano, tyrimo autorius ir San Paulo universiteto fiziologijos ir mitybos dėstytojas, sako: „Kad ir kiek kofeino suvartotumėte kasdien, staigi kofeino dozė pagerina rezultatus.“

Nors tyrimai rodo, kad kava padeda organizmui deginti kalorijas, tai dar nereiškia, kad išgėrus puodelį imsite stebuklingai lieknėti.

Georgios Tzenichristos, riebalų ir celiulito mažinime besispecializuojantis mitybos ekspertas, sako, kad ženklių rezultatų pasiekti nuo vieno puodelio kavos tikrai nepavyks.

Jis aiškina: „Kofeinas yra tik dar vienas tvirtas junginys, panašus į efedriną ar kapsaiciną.

Be pašalinio poveikio jo suvartoti tiek daug, kad imtumėte ženkliai lieknėti, neįmanoma.“

Kadangi tyrimai šioje srityje dar tik pradedami, tikslesnių žinių apie kavos naudą sveikatai sulauksime, kai bus atlikta daugiau tyrimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų