REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apsilankymas pas medikus daugeliui kelia baimę ir stresą. Vienus neramina galima baisi diagnozė, pakeisianti likimą, kitus vien purto nuo minties, kad reikės kelias valandas praleisti poliklinikoje arba ligoninės priimamajame.

Apsilankymas pas medikus daugeliui kelia baimę ir stresą. Vienus neramina galima baisi diagnozė, pakeisianti likimą, kitus vien purto nuo minties, kad reikės kelias valandas praleisti poliklinikoje arba ligoninės priimamajame.

REKLAMA

Vis tik ne visiems apsilankymai pas medikus tampa išbandymu. Vilnietė Audronė su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais dalijasi savo patirtimi, kurią išdėstė laiške.

Ji sako, kad Lietuvoje yra tikrų medikų, kuriais galime didžiuotis ir pas kuriuos patekus, galėsi džiaugtis jų kompetencija, atidumu ir tinkamu požiūriu į pacientą.

„Esu vilnietė, man – 52-eji metai. Su amžiumi vis išryškėja vienokie arba kitokie negalavimai. Tai spaudžia krūtinę, tai vargina nestabilus kraujospūdis, trūksta oro, skauda galvą. Man kartais būna taip blogai, kad tenka išeiti iš darbo ir skubėti pas medikus, nes, atrodo, kad tiesiog nualpsiu ten, kur stoviu.

Panašiai nutiko ir vieną karštą šios vasaros dieną. Tada dirbau, tačiau staiga aptemo akyse, pasijutau taip blogai, kad, pamaniau, susmuksiu ant žemės tiesiog darbo vietoje. Nieko nelaukdama paskambinau šeimai ir paprašiau, kad mane nuvežtų į Santaros ligoninės priėmimo skyrių. Kaip tik tą savaitę mano šeimos gydytoja atostogavo, todėl pamaniau, kad daug ramiau bus, jeigu pateksiu pas medikus ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, iš pradžių galvojau, kad manęs net nepriims, juk ne kartą žiniasklaidoje teko skaityti, kad nesant skubiai pagalbai, reikėtų kreiptis į savo polikliniką. Vis tik surizikavau. Ir šiandien, praėjus daugiau nei savaitei po apsilankymo, sakau viešai „ačiū“ medikams už tai, kad mane priėmė, išklausė, ištyrė ir padėjo.

REKLAMA

Priėmimo skyriaus gydytojas man paskyrė išsamius tyrimus, kurie netrukus parodė, ar galima organizme uždegimo, širdies, inkstų, kepenų ligų rizika. Taip pat ištyrė iš galvos smegenis, kad įsitikintų, jog nesiformuoja gyvybiškai pavojinga būklė.

Kai man buvo suleisti vaistai, atlikti tyrimai ir paskirta šeimos gydytojo priežiūra, mane ramia širdimi gydytojas išleido į namus. Ir štai, jau praėjo beveik dvi savaitės po apsilankymo, o aš kone kasdien geru žodžiu miniu skubios pagalbos priėmimo skyriaus personalą, kuriame man buvo suteikta visa reikalinga pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Negaliu pamiršti šio vizito. Būtent jis ir pakeitė mano požiūrį į medikus. Jeigu anksčiau galvojau, kad į pacientus žiūrima pro pirštus, numojama ranka į jų būklę, tai dabar esu visiškai kitokios nuomonės. Ačiū už suteiktą pagalbą, viltį ir tikėjimą Lietuvos gydytojais.“

Skaitytojai, jeigu ir jūs pastebėjote tai, kas patraukė jūsų akį arba išgirdote istoriją, kuri, manote, yra verta ne tik jūsų, bet ir tv3.lt skaitytojų dėmesio, dalinkitės ją siųsdami [email protected]

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų