REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jūs galite prailgti savo baltų drabužių nešiojimo laiką, jei juos tinkamai prižiūrėsite. Iš tiesų, paprastus buitinius ingredientus galima naudoti norint išsaugoti savo mėgstamus drabužius nuo pilkos ar gelsvo atspalvio įgavimo.

 Jūs galite prailgti savo baltų drabužių nešiojimo laiką, jei juos tinkamai prižiūrėsite. Iš tiesų, paprastus buitinius ingredientus galima naudoti norint išsaugoti savo mėgstamus drabužius nuo pilkos ar gelsvo atspalvio įgavimo.

REKLAMA

„Bright Side“ siūlo populiariausius ir efektyviausius būdus, kaip pratęsti savo drabužių gyvenimą.

1. Panaikinkite įsisenėjusias dėmes

Supilkite 2 litrus vandens į didelį puodą ir užvirinkite. Paimkite tris citrinas ir išspauskite jų sultis. Užvirus vandeniui įdėkite vieną šaukštą druskos. Supilkite citrinos sultis ir įberkite 1/4 puodelio skalbimo miltelių. Tegul drabužiai mirksta apie 40 minučių, po to du-tris kartus išskalaukite švariame vandenyje.

Turėkite omenyje: Šis receptas taip pat gali padėti atsikratyti prakaito dėmių pažastyse ar nuo apykaklės.

2. Kad balti marškiniai taptų dar baltesnis

Užberkite šaukštą kepimo sodos tiesiai ant dėmės. Atpjaukite pusę citrinos ir patrinkite ja dėmę. Palikite 15 minučių, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaba: Šis metodas dažnai naudojamas iš baltų marškinių pašalinti geltonas dėmes.

3. Universalios paskirties baliklis

Supjaustykite dvi citrinas ir įdėkite jas į virinto vandens dubenį. Į dubenį įdėkite baltus drabužius ir palikite juos mirkti maždaug 40 minučių. Po mirkymo, plaukite įprastai skalbimo mašinoje.

REKLAMA

Naudingas patarimas: Citrina puikiai valo įvairias dėmes ir nesugadina audinių.

4. Plaukite savo apatinius drabužius

Sumaišykite 1/4 puodelio skalbimo priemonės su 1/4 puodelio vandenilio peroksido ir sudėkite šį mišinį į 0,5l vandens. Mirkykite drabužius gautame tirpale 30 minučių, tuomet kruopščiai išplaukite.

Atminkite: Norint išlaikyti savo drabužių kokybę, būtina kruopščiai pasirinkti savo skalbimo priemonę.

5. Intensyvus plovimas

Į vandenį įpilkite 1/4 puodelio vandenilio peroksido ir 4 lašus amoniako. Leiskite savo drabužiams mirkti šiame tirpale 10 minučių. Po to kruopščiai išplaukite.

REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite: Šis dėmių šalinimo būdas yra stipresnis nei kiti, todėl ir veiksmingesnis. Nepamirškite dėvėti pirštinių.

6. Natūralus audinių minkštiklis

40 minučių mirkykite savo drabužius 250ml šilto vandens ir 1/2 puodelio acto mišinyje. Jei norite atsikratyti prakaito dėmių, užpilkite acto ant tamsesnio ploto ir patrinkite jį muilo gabalėliu.

Įsidėmėkite: Actas ne tik balina drabužius, bet veikia ir kaip natūralus audinio minkštiklis.

7. Patalynės skalbimas

Įdėkite patalynę į pieno kibirą ir leiskite jai mirkti 1-2 valandas. Tada išplaukite kaip įprasta. Jei reikia, galite kartoti mirkymą.

Mažas triukas: Šis metodas ne tik padeda jūsų patalynei tarnauti ilgiau, bet ir suteikia minkštesnį, elastingesnį ir malonesnį pojūtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų