REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Įsibėgėjus vasarai karščio netrūksta net ir didžiausiems saulės mėgėjams. Vienas sudėtingiausių iššūkių tokiu metu – išlikti žvaliems ir darbingiems, ypač, jei laiką leidžiate aktyviai.

Įsibėgėjus vasarai karščio netrūksta net ir didžiausiems saulės mėgėjams. Vienas sudėtingiausių iššūkių tokiu metu – išlikti žvaliems ir darbingiems, ypač, jei laiką leidžiate aktyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikuolių asociacijos prezidentas, savo aktyvumu Lietuvos žmones užkrečiantis Simonas Dailidė dalinasi patarimais, kaip pasirūpinti gera savijauta šiltuoju metų laiku bei atrasti motyvacijos aktyviam laisvalaikiui.

REKLAMA

– Stebint Jus socialiniuose tinkluose susidaro įspūdis, kad esate aktyvumo užtaisas. Papasakokite, kaip atrodo Jūsų diena?

– Visos mano dienos labai skirtingos, rutinos jose mažai. Būna, kad dieną pradedu itin anksti, pavyzdžiui, 5 val. ryto. Tuomet važiuoju išsimaudyti ežere bei prasimankštinti. Būna ir taip, kad tik atsikėlęs sėdu į automobilį ir keliauju dirbti.

Visgi, man sekasi gyvent taip, kad viskas, ką darau, teikia malonumą, todėl net kartais atsirandanti rutina mane džiugina. Jei reikėtų išskirti vieną dalyką, be kurio neįsivaizduoju savo produktyvių dienų ir geros savijautos – tai būtų išsimaudymas vėsiame vandens telkinyje. Tai ne tik pažadina, žvaliai nuteikia, bet ir visą dieną pripildo teigiamų emocijų.

REKLAMA
REKLAMA

– Gal galite pasidalinti atradimais, kaip aktyviai leisti laiką gamtoje? Regis, tai Jums labai patinka.

– Išties, neįsivaizduoju savo gyvenimo be laisvalaikio gamtoje. Ypač mėgstu žygius, juos taip pat ir organizuoju.

Man patinka gyvenimas gamtoje be didelio komforto, kuomet leidžiantis į kelią ant pečių užsidedu tik kuprinę, kurioje telpa viskas, ko gali prireikti: palapinė, miegmaišis, kilimėlis, maistas. Žygių metu maudausi tik ežeruose, maistą gaminuosi miške ir taip pasijaučiu gamtos dalimi. Tokiuose žygiuose stengdamasis gyventi su kuo mažiau komforto elementų atrandu ramybę, pailsiu ir išmokstu gyventi visiškai kitu ritmu, nei esame įpratę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Iš kur semiatės motyvacijos aktyviam laisvalaikiui? Pasidalinkite patarimais, kaip gyvenant aktyviai išsaugoti jėgas karštomis vasaros dienomis?

– Neslėpsiu, kartais tingisi ir man, trūksta motyvacijos bei atrodo, kad vietoj rytinių maudynių ežere ar kitos aktyvios veiklos mieliau rinkčiausi ilgesnį miegą šiltoje lovoje. Vis dėlto, kelis kartus prisivertus pakilti iš lovos ir nuveikti kažką naudingo sau, supranti, kad tai padarius ne tik džiaugiesi gera savijauta, bet ir mėgaujiesi daugybę jėgų suteikiančia nugalėtojo būsena. Ilgainiui būtent šis rezultatas ir suteikia motyvacijos stengtis ir judėti pirmyn.

REKLAMA

Be to, esant dideliems karščiams patarčiau atsikelti anksti ryte ir kol nėra taip karšta pasportuoti, pasivaikščioti, žinoma, nepamiršti gerti daug vandens, ir taip išsaugoti jėgas.

– Kokį vandenį vartojate leidžiant laiką aktyviai?

– Renkuosi paprastą negazuotą vandenį ir stengiuosi jo gerti kuo daugiau. Vengiu sulčių, kitų saldžių gėrimų, nes juose daug cukraus ir kitų nenaudingų medžiagų, nuo kurių dažnai troškulys tik auga. Be to, turiu „Žalios Girios“ gertuvę, kuri palaiko vandenį šaltą net šiomis karštomis vasaros dienomis, tad vanduo su manimi keliauja visur.

REKLAMA

– Ar skaitote etiketes renkantis vandenį? Galbūt yra konkretūs aspektai, į ką atkreipiate dėmesį?

– Dažnai atkreipiu dėmesį, kad vanduo būtų originalios cheminės sudėties, kadangi toks vanduo pasižymi didesniu teigiamu poveikiu žmogaus organizmui. Taip pat žinau, kad svarbi vandens gavyba ir išpilstymas. Svarbu, jog vanduo būtų fasuojamas į prekinę tarą, neapdorojant dezinfekcinėmis medžiagomis ir nevykstant sąlyčiui su aplinka. Taigi, besidomėdamas šiais aspektais, renkuosi „Žalia giria“ vandenį, kuris savo sudėtimi taip pat prilygsta ir mineraliniam vandeniui.

– Artėja Joninės, tad kaip šią dieną švenčia sveikuoliai?

– Sveikuoliai švenčia kiekvieną dieną, o Jonines, žinoma, taip pat švęsime. Jos atrodys tradiciškai: didžiulis laužas, vainikai, dainos, pokalbiai. Tokio švenčių paminėjimo linkėčiau kiekvienam: su daug gerų emocijų ir būriu bendraminčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų