REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Gaisras Šilėnų kaime  (nuotr. facebook.com)

Birželio 17 dieną, Šiaulių rajone, Šilėnų kaime užsidegė Ščiavinskų šeimos butas. Dar nepavyko nustatyti, kodėl kilo gaisras sunaikinęs didelę dalį šeimos turto ir pražudęs du mylimus šunis. Šeima deda dideles pastangas, kad atkurtų savo namus.

6

Birželio 17 dieną, Šiaulių rajone, Šilėnų kaime užsidegė Ščiavinskų šeimos butas. Dar nepavyko nustatyti, kodėl kilo gaisras sunaikinęs didelę dalį šeimos turto ir pražudęs du mylimus šunis. Šeima deda dideles pastangas, kad atkurtų savo namus.

REKLAMA

Portalui tv3.lt pavyko susisiekti su nukentėjusiu Laisvydu Ščiavinsku. Vyras pasakoja, kad apie gaisrą namuose jam pranešė kaimynas. Vyras džiaugiasi, kad tuo metu namuose nebuvo nei jo žmonos, nei dviejų 19 ir 16 metų sūnų.

„Tuo metu buvau darbe. Nieko namuose nebuvo. Man paskambino kaimynas ir pasakė, kad greičiau važiuočiau namo, nes iš vaiko kambario ugnis matos – butas dega“, – pasakoja nukentėjęs vyras.

Kai Laisvydas grįžo į namus, įvykio vietoje jau buvo atvykę ugniagesiai, tačiau didžiausias rūpestis buvo namuose palikti du Šarpėjų veislės šunys – 10 metų Aira ir 8 metų Benis. Vyras puolė jų gelbėti iš degančio buto, tačiau gelbėtojams šunų atgaivinti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

„Vargšė gulėjo, žinojo, kur išėjimas, bet niekas jai durų neatidarė“, – apie nelaimę pasakojo vyras.

Gaisro priežastis – nežinoma

Kitą dieną po gaisro sudegusiuose namuose lankėsi ekspertas, tačiau aiškios gaisro priežasties nustatyti nepavyko. Pasak eksperto, gaisras prasidėjo vieno iš vaikų kambaryje.

REKLAMA

„Jis (ekspertas – aut. pastaba) negalėjo pasakyti nuo ko jis prasidėjo, bet mano vaikas turėjo kompiuterį ir toje vietoje stovėjo garso kolonėlė, kuri jungiasi į kompiuterį, tokią prielaidą darom, kad nuo jos. Židinys buvo ant grindų.

Buvo draugas elektrikas atėjęs, mes ištraukėm visas rozetes pažiūrėt, niekur nebuvo trumpų jungimų, nieko. Tai ir darom tokią prielaidą“, – pasakoja Laisvydas.

Pasak vyro, ugnis sunaikino didelę dalį turėto turto. Žalos išvengė tik svetainė, skalbimo mašina ir katilinė. Apmaudžiausia yra tai, kad bute neseniai buvo padarytas remontas, o dabar teks viską pradėti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienintelis kambarys, tai svetainė liko, nes buvo uždaryta. Žinoma, smirda degėsiu, bet niekas neišdegė. Vaiko kambarys išdegė visiškai, liko tik metalai. Virtuvę bandysiu dar išgelbėti, nors ten viskas juoda. Aš tik tik pasidariau visus remontus, žadėjau gipsą dažyti ir dabar viskas juoda. Bandom išgelbėti kiek galima. Dedam jėgas ir tvarkomės“, – entuziazmo nepraranda Šiaulių rajono gyventojas.

Šiuo metu šeima glaudžiasi pas Laisvydo mamą kitame kaime. Vyras kiekvieną dieną važiuoja į darbą 30km pirmyn ir atgal. Dabar didžiausias jų tikslas – kuo greičiau susitvarkyti namus.

„Jau užsisakiau konteinerius visiems degėsiams. Reikia surinkti ir išvežti, nes tas tvaikas toks nemalonus degėsių. Šeštadienį susirinks draugai ir valysimės, tvarkysimės. Dedu pastangas tvarkyti viską“, – pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeima – tvarkinga

Trečiadienio popietę socialiniame tinkle „Facebook“ moteris vardu Monika kreipėsi į žmones prašydama pagalbos nukentėjusiai šeimai. Moteris pasakojo, kad daugiabutyje gyvenančiai tvarkingai ir negeriančiai šeimai atsitiko nelaimė – sudegė jų butas, o jame žuvo mylimi šeimos augintiniai.

Portalas tv3.lt susisiekė su Šiaulių rajone, esančio Šilėnų kaimo seniūnaičiu Vygantu Puodžiūnu. Vyras patvirtino, kad šeima yra tvarkinga.

„Šeima tvarkinga. Abu žmonės dirbantys. Abu darbštūs žmonės, tvarkingi. Vyras darbuojasi šiuo metu. Ta šeima yra labai tvarkinga. Pagalba iš mūsų savivaldybės yra jau teikiama. Bus suteikta kelių šimtų eurų parama. Tai šeima, kuri iš tikrųjų yra „šeima“, o ne pykčiai ir girtuokliavimai“, – teigė kaimo bendruomenės seniūnaitis.

Norintys ir galintys prisidėti prie Laisvydo šeimos buto atstatymo gali tai padaryti pervesdami pinigus:

Gavėjas: Laisvydas Ščiavinskas

Paskirtis: Pagalba

Sąsk. nr.: LT597044060007996007

PAYPAL: [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų