REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vasara daugeliui yra atostogų metas, kai ištrūkstama pailsėti, norisi pasisemti įspūdžių, o į kasdienius darbus grįžtama su naujomis idėjomis bei energijos pliūpsniu. Atostogos tiek šeimoms, tiek draugų kompanijoms ar pavieniams asmenims tampa galimybe pakeliauti ne tik po gimtąjį kraštą, bet ir išvykti į toliau esančias užsienio valstybes.

Vasara daugeliui yra atostogų metas, kai ištrūkstama pailsėti, norisi pasisemti įspūdžių, o į kasdienius darbus grįžtama su naujomis idėjomis bei energijos pliūpsniu. Atostogos tiek šeimoms, tiek draugų kompanijoms ar pavieniams asmenims tampa galimybe pakeliauti ne tik po gimtąjį kraštą, bet ir išvykti į toliau esančias užsienio valstybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastebima tendencija, jog vasaros atostogų metu yra populiaru aplankyti svetur gyvenančius draugus, giminaičius, ilsėtis kurortuose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jeigu atostogas užsienio šalyje planuoja šeima, turinti vaikų, išlaidos, skirtos atostogoms, tampa didesnės. Esant atostogų poreikiui, būtinybei pailsėti ir norui praleisti laiką kartu su šeimos nariais, tačiau neturint pakankamo santaupų kiekio, sprendimu gali tapti banko finansavimas. Kreditų bankuose yra pateikiama platesnė informacija apie finansavimo sąlygas, reikalavimus paraiškų teikėjams bei kiti naudingi žinoti aspektai, siekiantiems pasiskolinti. Jeigu asmeninė ar šeimos finansinė situacija yra palanki kreditui gauti, belieka pasirinkti norimą kryptį, pasidomėti lankytinais objektais ir suplanuoti vasaros atostogų kelionę.

REKLAMA

Prieš pradedant organizuoti vasaros išvyką, kelionių ekspertai rekomenduoja įvardinti, į kokio pobūdžio kelionę ir kokia transporto priemone bus norima važiuoti ar skristi. Patariama apgalvoti, ar tai bus poilsinė, pažintinė išvyka, ar bus siekiama suderinti šiuos aspektus. Dažniausiai nuo to priklauso, kokios trukmės bei krypties kelionę pasirinkti. Pažintinė kelionė, kurios metu sustojama prie įvairių bažnyčių, apžvalgos aikštelių, muziejų bei kitų lankytinų objektų dažnu atveju pareikalauja nemažai jėgų, todėl vien į pažintines keliones šeimos dažniausiai vyksta turėdamos paaugusių vaikų. Jeigu norima kuo geriau pažinti užsienio šalį, savaitės laiko kelionė tampa tarsi aukso viduriuku. Siekiant suderinti šalies pažinimą ir poilsį, kelionių ekspertai pataria rinktis 10 dienų kelionę, kurios pradžia tinkama intensyvesniam keliavimui, o antra atostogų pusė – poilsiui ir ramesniam laiko praleidimo būdui.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros laikotarpiu renkantis pažintinę kelionę automobiliu ar kemperiu kartu su vaikais, rekomenduojama rinktis ne ypač karšto klimato šalis, kadangi bus paprasčiau ir lengviau leisti laiką kartu su augančiais šeimos nariais. Daugeliu atvejų, atsižvelgiant į orų prognozę, vasaros metu pažintinės kelionės tinkamos tokioms Europos valstybėms aplankyti kaip Čekija, Lenkija, Austrija, Prancūzija. Europoje didelio populiarumo kiekvieną vasarą sulaukia kelionės traukiniu, kadangi dažnai kursuojantys traukiniai suteikia galimybę per neilgą laiko tarpą aplankyti ne vieną užsienio šalį. Keliaujant Europoje traukiniais galima nuvykti į tokius miestus kaip Paryžius, Londonas, Amsterdamas, Ryga, Minskas, Kijevas ir kitus.

Tolimesniuose užsienio kurortuose, į kuriuos įprastai vykdomi skrydžiai lėktuvu, dauguma viešbučių yra pritaikyti šeimoms su mažais vaikais, todėl krypčių, kur keliauti, yra išties daug. Jau daugelį metų birželio – rugpjūčio mėnesiais dauguma keliautojų vyksta į Graikiją bei jai priklausančias salas (Kreta, Korfu), Italiją, Sicilijos salą, Kroatiją, Ispaniją, Juodkalniją. Šiose šalyse vasaros laikotarpiu vyrauja šilta oro temperatūra, dangus retai būna apniukęs, o šilta jūra vilioja laiką leisti paplūdimiuose. Į minėtas šalis daugeliui šeimų yra patogiau keliauti kartu su kelionių agentūra, nes į kelionės kainą būna įskaičiuotas ne tik skrydis, apgyvendinimo vieta, bet ir pervežimai iš/į oro uostą, taip pat kelionių agentūra vykdo įvairias ekskursijas pasirinktoje šalyje, todėl šeimoms nereikia individualiai planuoti, ką pamatyti atostogų metu. Atsižvelgus į šeimos norus, keliavimo trukmę, biudžetą, kartu su artimaisiais planuojamos atostogos gali tapti vienu įsimintiniausiu bei linksmiausiu vasaros prisiminimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų