REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per daug populiaraus azijietiško gėrimo, vadinamo „burbuline arbata“ išgėrusios paauglės kūne įstrigo daugiau nei 100 tapijokos perlų, rašoma dailymail.co.uk.

Per daug populiaraus azijietiško gėrimo, vadinamo „burbuline arbata“ išgėrusios paauglės kūne įstrigo daugiau nei 100 tapijokos perlų, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

14–metė Rytų Kinijoje tėvų buvo išgabenta į ligoninę, kai jai penkias dienas nepraėjo vidurių užkietėjimas, rašoma vietos spaudoje. Gydytojai sako, kad pacientė, pavadinta pseudonimu Xiao Shen, nesuvirškino tapijokos perlų, kurių yra arbatoje.

Rašoma, kad Xiao Shen yra didelė „burbulinės arbatos“ mėgėja – tai Rytų Azijoje populiarus gėrimas, kuriame paprastai yra arbatos, pieno ir tuzinai tapijokos perlų.

Šie maži kamuoliukai, vadinami perlais, yra gaminami iš tapijokos krakmolo, kuris yra išgaunamas iš džiovintų Pietų Amerikoje augančio kasavos augalo šaknų. Šių perlų skonis paprastai yra švelnus ir jie būna sunkiai kramtomos konsistencijos.

Kinijoje burbulinės arbatos puodelis paprastai kainuoja apie 10 juanių (1 eurą). Anot vietinio laikraščio „Shaoxing News“, Xiao Shen tėvai nuvežė ją į Liaudies ligoninę Zhuji mieste gegužės 28 dieną, kai mergaitė ėmė skųstis pilvo skausmu.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai sako, kad Xiao Shen buvo vidurių užkietėjimas ir ji neturėjo apetito.

Pacientą priėmusi gyd. Zhang Louwei sakė, kad mergaitės pilvas buvo tiesiog išsprogęs. Po rentgeno tyrimo gyd. Zhang liko šokiruota: Xiao Shen kūne ji pamatė daugiau nei 100 įstrigusių tamsių kamuoliukų.

REKLAMA

Teigiama, kad paauglės skrandyje, žarnyne ir išangėje jų buvo pilna. Po išsamesnio pokalbio Xiao Shen prisipažino, kad prieš penkias dienas gėrė burbulinės arbatos.

Gyd. Zhang įtarė, kad tapijokos perlai Xiao Shen kūne kaupėsi ilgą laiką – tai negalėjo būti vienkartinio incidento rezultatas. Kad kamuoliukai pasišalintų, Xiao Shen buvo paskirta laisvinamųjų.

Gyd. Zhang įspėja, kad daug burbulinės arbatos gerti negalima.

Medikai teigia, kad tapijokos krakmolą suvirškinti gali būti sunku. Manoma, kad burbulinės arbatos parduotuvėse į tapijokos perlus gali būti pridedama priedų ir dirbtinių konservantų, siekiant „pagerinti jų konsistenciją“.

Iš Taivano kilęs gėrimas darosi vis populiaresnis ir Vakarų miestuose, kuriuose gyvena daug iš Azijos kilusių žmonių – pavyzdžiui, Londone ar Niujorke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų