REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors datulės nėra laikomos „super maistu“, tačiau jos turi daugybę puikių savybių. Sužinojus apie jų teikiamą naudą sunku bus jų atsisakyti! Savaitę kasdien valgykite po 3 datules ir netrukus džiaugsitės pagerėjusia savijauta, rašoma Bright side.

Nors datulės nėra laikomos „super maistu“, tačiau jos turi daugybę puikių savybių. Sužinojus apie jų teikiamą naudą sunku bus jų atsisakyti! Savaitę kasdien valgykite po 3 datules ir netrukus džiaugsitės pagerėjusia savijauta, rašoma Bright side.

REKLAMA

1. Gerina kaulų būklę

Pasak Dakotos universiteto profesoriaus, datulės yra boro, kuris užtikrina sveikus kaulus. Kitas tyrimas rodo, kad mineralai, tokie kaip fosforas, kalis, kalcis ir magnis, kurie randami džiovintuose vaisiuose, stiprina mūsų kaulus ir kovoja su tokiomis ligomis kaip osteoporozė.

2. Gerina virškinimo sistemą

Kaip minėta anksčiau, datulėse gausu skaidulų, o jos mūsų virškinimo sistemai reikalingos, jog palaikytų tinkamą organizmo veiklą. Skaidulų vartojimas apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir skatina sklandžią žarnyno veiklą. Britų leidinyje „Nutrition“ paskelbtas tyrimas parodė, kad žmonės, vartojantys datules, turi geresnę virškinimo sistemą nei tie, kurie to nedaro.

3. Padeda įveikti stresą ir depresiją

Datulės turi vitamino B6, kuris padeda organizmui gaminti serotoniną ir norepinefriną, kurie gerina jūsų smegenų būklę. Serotoninas reguliuoja nuotaikas, o norepinefrinas kovoja su stresu. Be to, šis tyrimas rodo, kad mažas B6 kiekis yra susijęs su depresija. Kuo daugiau vitamino B6 suvartojame, tuo geriau jausimės ne tik fiziškai, bet ir protiškai.

REKLAMA
REKLAMA

4. Suteikia energijos

Datulės turi daug ląstelienos, kalio, magnio, vitaminų ir antioksidantų, todėl yra puikus užkandis. Dėl cukraus, fruktozės ir gliukozės, jie užtikrina ilgalaikį energijos antplūdį. Be to, tyrimo metu nustatyta, kad jos ne tik padidina jūsų energiją, bet ir padeda greitai atgauti jėgas po varginančios veiklos, pavyzdžiui, po darbo ar sporto.

REKLAMA

5. Padeda išvengti širdies ligų

Nustatyta, kad datulės mažina trigliceridų kiekį ir mažina oksidacinį stresą, kurie padidina širdies ligų ir aterogenezės riziką. Be to, datulės yra kalio šaltinis, o šis, remiantis tyrimais, sumažina kraujospūdį ir sumažina insulto ir kitų su širdimi susijusių ligų riziką.

6. Mažina storosios žarnos vėžio riziką

Datulės apsaugo virškinimo sistemą ir žarnyną nuo kenksmingų bakterijų, taip sumažina ligų riziką. Tyrimas, kurį atliko Maisto ir mitybos mokslų departamentas, parodė, kad žmonės, vartojantys datules, turi daugiau gerųjų bakterijų, apsaugančių nuo vėžio ląstelių atsiradimo storojoje žarnoje.

REKLAMA
REKLAMA

7. Sumažina alergijų simptomus

Sezoninės alergijos pasireiškia daugybei žmonių, tačiau, laimei, datulės turi gali palengvinti šių žmonių gyvenimus. Tyrimas parodė, kad datulėse esančios medžiagos veiksmingai mažina kelis alergijos simptomus.

8. Padeda numesti svorio

Datulės gali padėti numesti svorio. Datulėse yra antioksidantų, tokių kaip antocianinai, fenoliai ir karotinoidai. Jie padeda išstumti toksinus, gerina virškinimą ir padidina medžiagų apykaitą, o tai veda prie svorio metimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų