REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kad būtum laimingas, reikia gimti laimingų tėvų šeimoje“, – teigia šio sekmadienio TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ svečias sielos terapeutas Roman Goldrin, jau 37 metus mokantis žmones įsiklausyti į savo kūną ir tapti laimingus.

„Kad būtum laimingas, reikia gimti laimingų tėvų šeimoje“, – teigia šio sekmadienio TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ svečias sielos terapeutas Roman Goldrin, jau 37 metus mokantis žmones įsiklausyti į savo kūną ir tapti laimingus.

REKLAMA

Tapti laimingam nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti. Pirmiausia reikia išmokti mylėti save, gebėti sustoti ir įsiklausyti į savo kūną, sielą ir gyventi tokį gyvenimą, kuris džiugintų.

Kai siela serga, kūnas ima siųsti rimtus signalus, tad sielos sveikata reikia rūpintis visų pirma. Laidos vedėjos Kristinos Rimienės kalbinamas pašnekovas atvirai ir be užuolankų pasakos apie labai žemišką problemą – antsvorį, kurio dažnai neįveikiame net ėmęsi drastiškiausių priemonių.

Siela – tai mūsų jausmai

„Jei sakome, kad gerai jaučiamės ir skraidome tarsi ant sparnų, vadinasi, siela laiminga. Jei jaučiame tarsi akmuo būtų ant širdies – mūsų sielai sunku. Visos fizinės problemos kyla dėl sergančios sielos, o jei ji pervargusi – nėra šansų jos išgelbėti, mūsų kūnas palieka pasaulį“, – teigia sielos terapeutas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis neslepia, kad konsultacijose sulaukia daug nuo antsvorio kenčiančių moterų, kurioms jokie kiti metodai – nei badavimas, nei sportas, nei dietos – jau nebepadeda. „Aš esu tarsi paskutinė instancija“, – teigia laidos svečias, papasakosiantis laidos žiūrovams apie konkrečius pavyzdžius iš savo praktikos.

REKLAMA

Ne paslaptis, kad neretai žmonės, kenčiantys nuo antsvorio, nuleidžia rankas, kai pamato, jog sportas, saikingas valgymas veiksmingas tik iki tam tikros ribos. Teorija, kad suvartojant daug kalorijų svoris auga, o suvartojant mažiau – krenta, anot laidos svečio, veikia tik iki tam tikro momento. „Remtis tik maisto kaloringumu – nepakanka, papildomai reikia kreipti dėmesį ir į hormonų sistemos mechanizmą“. R. Goldrin pabrėš laimės vaidmenį metant svorį – apie šį aspektą turbūt nepagalvoja nė vienas, metantis svorį.

Ar mažiau kilogramų lemia laimę?

Kai moteris nori sulieknėti, ji paprastai atsako, jog daro tai dėl savęs, kad pati sau patiktų. Būdama mažesnė, lieknesnė, ji, neva, bus geresnės nuotaikos ir gyvenimas bus sėkmingesnis. Tačiau laidos svečias paneigia šį mitą. „Visa tai skamba logiškai, tačiau nėra teisinga. Viskas yra kardinaliai priešingai. Įprasta gyvenimo praktika rodo, kad jei moteriai nepavyksta priimti savęs tokios, kokia ji yra, vadinasi, didžiausia problema, kad ji savęs nemyli sielos lygmenyje“, – neabejodamas ištars laidos vedėjos K. Rimienės pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitės, nuo mažens siekusios būti geros, gyvenančios dėl tėvų, vėliau ima gyventi dėl vyrų, vaikų, tik ne dėl savęs. Tokia moteris, anot sielos terapeuto, nemoka gyventi savo tikraisiais sielos poreikiais.

„Jei tokiai moteriai pasakau, kad jai tiesiog trūksta meilės, ir paklausiu, ar jos gyvenime buvo periodas, kai kūnas buvo idealus, moteris atsako, jog buvo. O paklausus, ar tuo metu ji buvo laiminga, ji atsako, kad ne. Taip, ji buvo patenkinta savo išvaizda, tačiau nebuvo laiminga. Tokios moterys nemoka būti laimingos. Jos turi mokytis to“.

Kai žmogus daro tai, ko iš tiesų nori, kai jo veidą ir širdį nušviečia džiaugsmas, tuomet ir kūnas ima keistis, todėl laidos svečias duos žiūrovėms vertingą patarimą: gyvenkite taip, kad siela džiaugtųsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mylėti save ir tikėti stebuklais

Ruošiantis Joninių nakčiai, kuri kartu su paparčio žiedu žada naują, stebuklingą pradžią, laidos vedėja K. Rimienė rubrikoje „Floristinis desertas“ pakvies žiūrovus sukurti Joninių vainiką. Pats laikas pradėti tikėti, kad tąnakt aplankęs stebuklas gali pakeisti visą gyvenimą ir kartu su K. Rimiene įkvėpti gyvybės Joninių vainikui, tiksliau – dviem – juk tą vienintelę naktį, paleidę juos plaukti upe, galėsite nuspėti, ar liksite drauge su savo meile.

Joninių nakties laukia ir poros, ir vieniši, kurie tiki, kad suradę paparčio žiedą suras ir savo amžiną meilę. Poros, šokdamos per laužą, tiki, kad niekada neišsiskirs, tad pasitikite savo likimą Joninių naktį ir jūs.

„Pasaulis pagal moteris“ sekmadienį 10.00 per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų