REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Vilniuje, Balsio ežere, nuskendo mergina ir paauglys vaikinas. Ši nelaimė sujaudino ne vieną, o šiandien ryte tv3.lt redakciją pasiekė ir jautrus skaitytojos Ilonos laiškas.

Vakar Vilniuje, Balsio ežere, nuskendo mergina ir paauglys vaikinas. Ši nelaimė sujaudino ne vieną, o šiandien ryte tv3.lt redakciją pasiekė ir jautrus skaitytojos Ilonos laiškas.

REKLAMA

Kai lauke taip karštą, kiekvieną dieną su šeima mėgstame nuvažiuoti išsimaudyti kažkur Vilniaus apylinkėse. Vakar taip pat nusprendėme su savo dviem vaikais nuvažiuoti į mūsų pamėgtą maudymosi vietą Balsio ežere.

Kai įsėdome į automobilį, pamenu, dar atsisukau pasižiūrėti ant galinės sėdynės sėdinčius savo vaikus.

Tada nejučiomis veide atsirado šypsena, fone grojo mėgstama muzika. Važiavome mišku link ežero, aplink ošė medžiai, o prasidariusi langą uosčiau ką tik buvusio lietaus kvapą.

Netikėtai suvibravus telefonui, ekrane pamačiau pranešimą, jog Vilniuje nuskendo du vaikai. Iki tol apie šią nelaimę nebuvau girdėjusi, bet atsidarius naujieną, per mano kūną nubėgo šaltis.

REKLAMA
REKLAMA

Pamačiau, kad jie nuskendo būtent mūsų mėgstamoje vietoje. Nuskendo aštuoniolikmetė ir penkiolikmetis – brolis ir sesuo.

Mano pačios vaikų amžiaus skirtumas trys metai, mano mažajai princesei vos šešeri, o sūnui – devyneri. Važiuojant link Balsio ežero, jaučiau, kaip mano akyse kaupiasi ašaros, o rankos nevalingai ima drebėti. Kokia gyvenimo tragedija, kokia nelaimė tėvams, draugams, mokytojams, artimiesiems...

REKLAMA

Kai kurie pasakytų, kad toks buvo jų likimas, bet ar tikrai net dvidešimt metų nesulaukę vaikai turi taip netikėtai mirti? Tai tokia bereikšmė ir kvaila mirtis, kai vos vienas žingsnis ištrina mus iš gyvenimo.

Atvažiavus į būtent tą vietą, kur nuskendo vaikai, pamačiau, kiek daug vakare yra susirinkusių žmonių. Trijulė linksmai pluškenosi vandenyje, kita porelė susiglaudę sedėjo netoli kranto, o šiek tiek tolėliau vaikinų kompanija žaidė stalo žaidimą.

Atrodo, vos prieš keletą valandų čia įvyko tokia didžiulė nelaimė, tokia drama, o jau dabar, besileidžiant saulei, visi gyvena savo įprastą gyvenimą... lyg nieko ir nebūtų buvę, o kažkur, visai netoli mūsų, šeima dabar išgyvena sunkiausią savo gyvenimo dieną. Mylėkime ir saugokime savo artimus, nes nežinia, kurią dieną jų galime netekti...

REKLAMA
REKLAMA

Dabar kiekvieną dieną aš savo vaikams ir vyrui kartosiu bent po tris kartus kaip stipriai juos myliu.

Tv3.lt portalas primena, kad vakar policijos pareigūnams buvo pranešta, jog du paaugliai paniro šokdami į vandenį su virve, vadinama „tarzanke“.

Pastaroji buvo maždaug už penkiasdešimties metrų nuo tos vietos krante, kur ištraukti kūnai. Nelaimę matę greta buvę vaikai pasakoja, kad įvykių eiga buvusi visai kitokia.

„Nežinom tiksliai, ar šokinėjo. Dėl to, kad buvo truputį toliau nuo tos pačios „tarzankės“. Ten buvo labai daug visokių draugų. Apie kokie 20 – 30. Ten jų buvo daug“, – pasakojo įvykį stebėję vaikai.

Vietoje, kur nuskendo paaugliai, yra statūs krantai, greičiausiai ir ežeras čia staigiai gilėja – nemokančiam plaukti tai tikri spąstai. Oficialus paplūdimys yra kitoje ežero pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O toje vietoje skęstantysis gali sulaukti nebent kitų poilsiautojų pagalbos.

Aiškėja, kad tragedija ir įvyko, kai skęsti pradėjo mergina, o ją gelbėti bandęs paauglys irgi nebeišsilaikė vandens paviršiuje. Bendrajam pagalbos centrui apie tragedija virtusią nelaimę pranešta apie 16-ą valandą, per karštymetį prieš liūtį.

„Vieną, mergaitę, draugai ištraukė, o berniuką ištraukė gaisrininkai“, – pasakojo įvykio liudininkai.

Gelbėtojams ir medikams nepavyko atgaivinti nei berniuko, nei merginos. Aiškėja, kad jai buvo 18-a metų, o berniukui – dar tik 15. Išsaugoti vaikų gyvybęs mėginę gelbėtojai nieko nepasakoja.

Nieko nekomentuoja ir vaikiną bei merginą gaivinę medikai. Darbuotojų iš įvykio vietos išnešė mėlynus maišus, kuriais uždengiami nuskendusiųjų kūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų