REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karštomis dienomis daugelis lietuvių patraukia prie vandens telkinių. Tačiau ar žinote, kokie ežerai yra didžiausi Lietuvoje?

Karštomis dienomis daugelis lietuvių patraukia prie vandens telkinių. Tačiau ar žinote, kokie ežerai yra didžiausi Lietuvoje?

REKLAMA

Pateikiame jums dešimtuką didžiausių Lietuvos ežerų sąrašą, kuriuos tikrai verta aplankyti:

Drūkšiai

Didžiausias ežeras Lietuvoje (4487 ha), tyvuliuojantis Zarasų rajono savivaldybės ir Baltarusijos Vitebsko srities pasienyje, 2 km į pietus nuo Lietuvos ir Latvijos valstybės sienos.

Dysnai

Antras pagal dydį Lietuvos ežeras rytų Lietuvoje, Ignalinos rajono savivaldybės teritorijoje, apie 2 km į pietus nuo Dūkšto, į rytus nuo geležinkelio Vilnius-Daugpilis.

Dusia

Ežeras Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje, Šešupės ir Dovinės baseine, Metelių regioniniame parke, 6 km į pietus nuo Simno, 1 km į pietvakarius nuo Metelių, ties riba su Alytaus rajonu, didžiausias pietų Lietuvos ežeras.

Sartai

Ketvirtas pagal plotą Lietuvos ežeras, esantis šalies šiaurės rytuose, Aukštaitijoje, Rokiškio ir Zarasų rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Luodis

Ežeras šiaurės rytų Lietuvoje, Zarasų rajone (Ignalinos rajono paribyje), 12 km į vakarus nuo Visagino; vienas didžiausių Lietuvos ežerų (6-asis pagal dydį).

REKLAMA

Metelys

Ežeras pietvakarių Lietuvoje, Lazdijų rajone, apie 5 km į šiaurę nuo Seirijų, Metelių regioniniame parke. Šiaurrytine pakrante eina riba su Alytaus rajonu. Kaip ir gretimi Dusios ir Obelijos ežerai Metelio ežero guolis susidarė ištirpus ledo luistui.

Avilys

Ežeras šiaurės rytų Lietuvoje, Zarasų rajone, apie 8 km į vakarus nuo Zarasų. Vakariniame krante yra Avilių kaimas.

Platelių ežeras

Ežeras vakarų Lietuvoje, Plungės rajone, apie 14 km į šiaurę nuo Plungės, Žemaitijos nacionaliniame parke. Tai didžiausias ir giliausias ežeras Žemaitijoje. Jo plotas 1200,28 ha, ilgis – 8,4 km, vidutinis plotis – 3,3 km, giliausia vieta apie 49,10 m (į rytus nuo Pilies salos).

REKLAMA
REKLAMA

Rėkyvà (Rėkijavas)

Ežeras šiaurės Lietuvoje, Šiaulių miesto savivaldybėje, apie 7 km į pietus nuo Šiaulių. Ežero rytinėje pakrantėje išsidėstę Bačiūnai, o po Antrojo pasaulinio karo išaugo energetikų gyvenvietė Rėkyva.

Alaušas

1077 ha ežeras, telkšantis Utenos rajone, Lietuvoje. Alaušo gylis siekia net 42 m. Ežere yra 2 salos, kurių bendras plotas 6,11 ha (šiaurėje 5,98 ha priekrantės sala ir pietuose 0,13 ha salelė). Ežero ilgis iš šiaurės į pietus – 5,9 km, plotis – iki 2,7 km, kranto linijos ilgis – 23 km, vandens tūris 125,5 mln. m³.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų