„Šiuo receptu (tiksliau priminimu) padėsiu prisiminti patį elementariausią patiekalą – koldūnus su spirgučių ir svogūnų padažiuku. Be šio valgio neįsivaizduojama lietuviška virtuvė. Super greitas ir skanus patiekalas, kurio neįmanoma nemėgti“, – sako tinklaraščio autorė Liucija

Koldūnai (Nuotr. Lithuanian in the USA)
Reikės: 400 g šaldytų koldūnų su mėgstama mėsa; 2 nedidelių svogūnų; 80 g rūkytos šoninės; žiupsnio druskos ir pipirų; mažos saujos susmulkintų šviežių krapų; grietinės.
GAMINIMAS
Puode užkaičiame apie 1 l vandens, užverdame. Po to sudedame šaldytus (neatitirpintus) koldūnus ir verdame apie 15 min, kol koldūnai suminkštėja ir mėsa išverda.
Padažas: šoninę supjaustome mažais gabalėliais, svogūną susmulkiname mažais kubeliais. Dedame į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies vis pamaišant (jei šoninė liesa – įpilkite šiek tiek aliejaus, kad nesviltų). Kepame, kol šoninė ir svogūnas gražiai apskrunda. Pagardiname druska ir pipirais.
Koldūnus išimame iš vandens, dedame į 2 lėkštes, užpilame padažu, uždedame grietinės ir apibarstome susmulkintais krapais. Skanaus!
Šaltinis: Lithuanian in the USA