Koldūnai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Koldūnai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

„Šiuo receptu (tiksliau priminimu) padėsiu prisiminti patį elementariausią patiekalą – koldūnus su spirgučių ir svogūnų padažiuku. Be šio valgio neįsivaizduojama lietuviška virtuvė. Super greitas ir skanus patiekalas, kurio neįmanoma nemėgti“, – sako tinklaraščio autorė Liucija

Reikės: 400 g šaldytų koldūnų su mėgstama mėsa; 2 nedidelių svogūnų; 80 g rūkytos šoninės; žiupsnio druskos ir pipirų; mažos saujos susmulkintų šviežių krapų; grietinės.

GAMINIMAS

Puode užkaičiame apie 1 l vandens, užverdame. Po to sudedame šaldytus (neatitirpintus) koldūnus ir verdame apie 15 min, kol koldūnai suminkštėja ir mėsa išverda.

Padažas: šoninę supjaustome mažais gabalėliais, svogūną susmulkiname mažais kubeliais. Dedame į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies vis pamaišant (jei šoninė liesa – įpilkite šiek tiek aliejaus, kad nesviltų). Kepame, kol šoninė ir svogūnas gražiai apskrunda. Pagardiname druska ir pipirais.

Koldūnus išimame iš vandens, dedame į 2 lėkštes, užpilame padažu, uždedame grietinės ir apibarstome susmulkintais krapais. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Mari
2019-06-13 16:36:23
O kur čia receptas? Kaip virti koldūnus ir taip aišku
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
prajuokino. Reikia koldūnus pačiai lipdy 2019-06-14 11:49:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
išvirti vandeny gatavus koldūnus- receptas? Kvanktelėjo žmogus jau   ATSAKYTI
Mari 2019-06-13 16:36:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
O kur čia receptas? Kaip virti koldūnus ir taip aišku   ATSAKYTI
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Kybartuose siautėja gandras reketininkas
DABAR RODOMA
Kybartuose siautėja gandras reketininkas
DABAR RODOMA
Avarija Vilnius-Panevėžys
DABAR RODOMA
Į Europą ateina karščio banga
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
14-metis pabudo iš komos: paaiškėjo įvykio detalės
DABAR RODOMA
Marijampolės kalėjime įkalinti vyrai grasina maištais ir neramumais
DABAR RODOMA
Vilniuje apsivertusio motorolerininko bičiuliai užpuolė policininkus
DABAR RODOMA
Veryga apie maitinimą
DABAR RODOMA
Kaip šiltnamyje laistyti pomidorus?
DABAR RODOMA
Patikrino panevėžiečių budrumą – iš butų nešk, ką nori
REKLAMA
Rauginti agurkai
Jei jau turite agurkų ir norite juos užraugti, išbandykite šį receptą. Jį vadina šių metų atradimu. Tai agurkai, raugti su papildomu ingredientu: cinamonu.  Įsiskaitykite ...
Varškės apkepas
Vasarą norite pasigaminti kažką greito, skanaus ir lengvo? Tuomet siūlome jums išbandyti šį varškės apkepą, kuris tikrai nepaliks abejingų. Reikės: 450 g varškės; 320 g ...
Makaronų ir sūrio užkepėlė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Mano receptas labai tradicinis ir nesudėtingas, tad patiekalą pagaminsite be didelių pastangų. Makaronai su sūriu ne tik gardūs, bet ir super sotūs, visa šeimyna tikrai liks ...
Azijietiški WOK makaronai
TV3 vasariška kulinarinė laida „Skaniai ir paprastai“ su profesionaliu virtuvės šefu Gediminu Endriukaičiu parodė, kaip gilioje WOK keptuvėje pasigaminti makaronus ...
Viščiuko „Tabaka“ receptas tobuloms Joninėms
 „Viking the chef“ šefas Vylius Blauzdavičius apsilankė Rokiškio rajone esančiame Ilzenbergo dvare ir jo biodinaminiame ūkyje. Čia BBQ meistras gavo ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų