REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi pažįstame bent vieną moterį, kurios oda – tiesiog tobula. Kaskart pamatę švytintį jos veidą pagalvojame, rimtai, bet kaip jai tai pavyksta?

Visi pažįstame bent vieną moterį, kurios oda – tiesiog tobula. Kaskart pamatę švytintį jos veidą pagalvojame, rimtai, bet kaip jai tai pavyksta?

REKLAMA

Ar ji darosi kokias nors magiškas procedūras? Naudoja brangius kremus? Štai paaiškinimas: jos paslaptis – labai paprasta. Jos oda yra nepriekaištinga todėl, kad jis išsirinko geriausią odos priežiūros režimą. Norite sužinoti dar vieną paslaptį? Tą patį padaryti galite ir jūs.

1. Ji naudoja savo odos tipui tinkamą valiklį.

„Riebiai ar į spuogus linkusiai odai gerai tinka salicilo gelio ar benzoilo peroksido valikliai.“ – sako gyd. Ava Shamban, dermatologė iš Santa Monikos. – „Vyresnei, sausai odai geriau naudoti drėkinamąjį glikolinį arba pieninį valiklį. Jei ant odos yra rudų dėmių ar melazmų, naudokite šviesinantį prausiklį, pavyzdžiui, alfa hidroksido rūgšties valiklį.“

2. Skysčių ji geria tiek, kiek reikia

Nors vos prabudus labai norisi iškart čiupti puodelį kavos, Joanna Vargas, odos ir veido priežiūros ekspertė iš Niujorko, sako, kad tinkamų gėrimų pasirinkimas gali pakeisti viską.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas rytą išgerkite taurelę chlorofilo – oda bus šviesesnį, geriau kvėpuos ir gaus daugiau drėgmės. Chlorofilo gėrimas taip pat padeda pašalinti nereikalingus skysčius, nes stimuliuoja limfmazgių sistemą, todėl puikiai tinka ir celiulitui gydyti.“

REKLAMA

Jei chlorofilo gerti labai nenorite, galite naudoti ir maisto papildus su šia medžiaga – jų rasite vaistinėse ir sveikatos prekių parduotuvėse. J. Vargas taip pat pataria gerti žalios spalvos sultis su kuo daugiau daržovių: „Tai per kelias dienas tiesiog permainys jūsų odą – ji gaus daugiau deguonies ir bus stimuliuojamas skysčių šalinimas per limfmazgių sistemą, todėl oda nebebus pabrinkusi.“

3. Ji sveikai maitinasi

„Oda drėgmės sulaikymui turi natūralų barjerą, kuriam labai reikalingos omega–3 sočiosios rūgštys.“ – sako J. Vargas. – „Linų sėklos salotose ir net graikiniai riešutai greitai suteikia reikalingą dozę omega–3 rūgščių ir taip padeda odai sulaikyti daugiau drėgmės.“ Ir būtinai žiūrėkite, kad jūsų valgiaraštyje nebūtų daug aukšto glikemijos indekso produktų (paprastųjų ir sudėtinių angliavandenių).

REKLAMA
REKLAMA

4. Ji odą drėkiną kiekvieną rytą ir vakarą

„Geriausias laikas odos drėkinimui yra iškart po dušo ir prieš einant miegoti.“ – aiškina gyd. Janet Prystowsky, Niujorke dirbant dermatologė. Venkite losjonų su stipriais kvapikliais ir būtinai raskite tokį drėkiklį, kuris būtų pakankamai švelnus, tinkamas naudoti kasdien ir nė kiek nedirgintų odos.

5. Ji pirštais niekada neliečia veido

Gyd. Julia Tzu, dermatologė iš Niujorko, sako, kad tai – labai svarbu. Taip ne tik skleidžiamos bakterijos ir keliamas spuogų protrūkio pavojus – taip pat gali likti randų, padaugėti raukšlių ir net užpulti gripas.

6. Ji nenaudoja per daug produktų

Vienu metu naudoti daugiau nei vieną ar du produktus – nekokia mintis, sako gyd. J. Tzu. Tai gali varginti odą, todėl tik padaugės spuogų protrūkių ir užsikimšusių porų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Apsauginį kremą nuo saulės ji naudoja visus metus

„Daugelis žmonių mano, kad kremu nuo saulės reikia pasitepti tik einant į paplūdimį ar labai saulėtomis dienomis.“ – sako Debbie Palmer, dar viena dermatologė iš Niujorko. – „Bet tiesa ta, kad odą reikia saugoti vairuojant, skrendant lėktuvu ar šiaip tvarkant reikalus.

Prie matomų senėjimo ženklų prisideda kasdienis saulės poveikis.“ Kokį kremą nuo saulės geriausia naudoti? Rinkitės plataus spektro kremą nuo saulės – jo SPF turėtų būti 30 ar daugiau, ir nepamirškite, kad juo teptis reikia kas 2 valandas.

8. Ji drėkina odą visais įmanomais būdais

Visos odos ekspertės, su kuriomis kalbėjomės, akcentavo drėkinimo svarbą. „Vandens trūkumas reiškia, kad oda nebus švytinti ir bus sukritusi.“ – sako gyd. Mona Gohara, dermatologė iš Konektikuto.

REKLAMA

Ji rekomenduoja rinktis drėkinamosiomis formulėmis pasižyminčius produktus (valiklius, drėkiklius ir kremus nuo raukšlių). Ir, žinoma, per dieną išgerkite maždaug aštuonias stiklines vandens.

9. Ji vengia tiesioginio karščio šaltinių poveikio

Saugotis reikėtų ne tik saulės – odai kenkia ir buvimas per arti šildytuvų ir židinių. „Taip kyla uždegimas ir kolagenas ima irti. Rekomenduoju laikytis bent trijų metrų atstumu.“ – sako gyd. D. Palmer. Taigi, kai kitą kartą kepsite mėsą grilyje, atsitraukite nuo ugnies.

10. Porą kartų per savaitę ji daro eksfoliaciją

„Per dieną prarandame apie 50 milijonų odos ląstelių ir jei visai joms nepadėsime, jos taip ir liks prilipusios prie veido, o oda atrodys negyva.“ – sako gyd. M. Gohara. Kad taip nenutiktų, išsirinkite produktą, kurio pH būtų neutralus, ir eksfoliacijos metu oda nesausėtų. Neapsiribokite tik veidu – eksfoliacijos reikia viso kūno odai.

REKLAMA

11. Vitaminus ji ne tik valgo

Subalansuota mityba yra labai svarbi, bet odai vitaminų suteikti galima keliais būdais. Yra ir išorinio naudojimo antioksidantų – serumų ir kremų, kuriuos yra odą puoselėjančių ingredientų.

„Jie gal labai padėti odai, jei nudegėte saulėje, o taip pat jie pasižymi nuo saulės poveikio apsaugančiomis savybėmis.“ – sako gyd. D. Palmer. Nežinote, kaip juos naudoti? Geriausia juos tepti po odos prausimo arba prieš tepant kremą nuo saulės – taip apsauga bus patikimesnė.

12. Ji reguliariai valo savo makiažo šepetėlius

Jei norite užkirsti kelią infekcijoms ir užsikimšusioms poroms, gyd. J. Prystowsky rekomenduoja pudros ir maskuoklio šepetėlius valyti kartą per savaitę. Šepetukus, kuriuos naudojate aplink akis, galite valyti du kartus per mėnesį, o kitiems šepetėliams pakaks karto per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai kaip tai daryti: Į kiekvieną delną įsilašinkite po lašą švelnaus šampūno. Šepetėlius sudrėkinkite vos šiltu vandeniu.

Tuomet patrinkite šepetėlius į delnus su šampūnu, kad šampūnas tolygiai pasiskirstytų po visą šepetėlį. Stenkitės nešlapinti metalinės šepetėlio dalies ar jo pagrindo, nes dėl to gali suminkštėti ten esantys klijai ir šereliai ims byrėti.

Išskalaukite šampūną ir nusausinkite šepetėlius rankšluosčiu. Šepetėlius džiovinkite ant spintelės ar staliuko krašto taip, kad jų šereliai kabėtų ore.

13. Ji žino, kad apsaugai nuo saulės neužtenka kremo

Kalbame apie SPF makiažą, akinius nuo saulės ir plačiakraštes skrybėles. „Saulės poveikio prevencija odai yra šimtą kartų geriau, nei odos gaivinimas ją nudegus.“ – sako gyd. J. Prystowsky.

REKLAMA

14. Jos odos priežiūros režimas – nesudėtingas

„Kaprizingas priemones su įmantriais ingredientais smagu išbandyti ir kartais jų poveikis – puikus.“ – sako gyd. J. Prystowsky. – Bet dažniausiai jos iš parduotuvių lentynose išnyksta taip pat greitai, kaip ir atsiradusios.“ Raskite valiklį ir drėkiklį, kuris tinka jūsų odai ir tegul tai būna jūsų odos priežiūros režimo esmė.

15. Ji gerai išsimiega

Tai reiškia ne tik faktą, kad reikia miegoti aštuonias valandas per parą. Odai taip pat padeda reguliariai naudojami šilkiniai pagalvių užvalkalai. „Šilkas yra labai švelnus, todėl oda nesusispaudžia ir nesiraukšlėja.“ – sako Jesleen Ahluwalia, gydytoja dermatologė iš „Spring Street Dermatology“ klinikos Niujorke. – „Šilkas taip pat gerai veikia plaukus – jie nesivelia ir nelūžinėja.“ Kol miegate, oda ir plaukai gražėja? Puiki mintis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų