REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Emma Oldfield (nuotr. Instagram)

Mergina atskleidžia kaip valgymo sutrikimai atvedė ją prie mirties ribos – medikai įspėjo, kad lėktuvo skrydžio metu jai gali sustoti širdis, rašoma Dailymail.

6

Mergina atskleidžia kaip valgymo sutrikimai atvedė ją prie mirties ribos – medikai įspėjo, kad lėktuvo skrydžio metu jai gali sustoti širdis, rašoma Dailymail.

REKLAMA

Ema Oldfield (23) gyvenanti Jungtinėje Karalystėje su valgymo sutrikimais susidūrė prieš penkis metus po savo motinos mirties.

Ligos metu ji nešiojo XXS dydžio drabužius ir buvo priversta atšaukti  vasaros atostogas, nes medikai buvo sunerimę, kad jos organai gali neatlaikyti slėgio esančio lėktuvo kabinos viduje. Praėjus penkiems kovos su anoreksija metams, dabar ji daug laiko praleidžia sporto salėje, yra pasitikinti savimi dėvėdama ir M dydžio drabužius.

„Mano valgymo sutrikimai prasidėjo 18 metų, praėjus nedaug laiko po to, kai mano mama pralaimėjo kovą su vėžiu. Aš naudojau maistą ir kūno įvaizdį, kaip priemones susidoroti su tuo, kaip aš jaučiausi visą gyvenimą – aš visada turėjau bėdų su tobulo kūno įsivaizdavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Aš pradėjau mesti svorį dirbdama 12 valandų pamainoje, kaip padavėja, važinėdavau į darbą su dviračiu ir neturėjau pakankamai laiko pertraukos bei maistui. Toks ritmas greitai įsuko mane ir žiūrėdavau į maistą, kaip į nuodėmę, jaučiausi blogai būdama visiškai soti“, – apie savo patirtį pasakoja mergina.

REKLAMA

Emma turėjo palikti darbą vaikų stovykloje Amerikoje ir grįžti namo, kad gautų reikiamą gydymą.

Vaikų animatore dirbusi mergina teigia: „Aš turėjau atšaukti tris paskutines vasaros atostogas, nes nebuvau pakankamai tvirta skristi. 2016 metais turėjau skristi į Ispaniją, 2017 turėjau aplankyti Prahą, o 2017 – Turkiją“.

Praeitais metais Emma pasiekė blogiausią savo būklę ir daktarai ją įspėjo, kad ji sveria žymiai per mažai ir todėl jai gresia infarktas bei sepsis. Praėjus metams ji jaučiasi sveika ir laiminga ir yra pasiruošusi ilgam atsistatymo laikotarpiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Man nebuvo jokio „apšvietimo“ momento. Aš neatsibudau ir nepagalvojau, kad reikia pakeisti savo įpročius. Tai buvo palaipsniui, prireikia daug laiko, ašarų ir ryžto. Visada norėjau gyventi be valgymo sutrikimų ir aš žinojau, jog tai mane žudo. Tai mane silpnino ir skaudino aplinkui esančius žmones, taip pat mane pačią. Bet mano įpročiai buvo per daug įsisenėję. Aš nežinojau, kaip sustoti, net galvodama, kad tai nuvarys mane į kapus“, – aiškina mergina.

Su profesionalų pagalba mergina galėjo progresuoti ir susikurti naujus įpročius, kurie padėjo jai judėti pirmyn. Emma daugiau nebeišbraukia iš savo maisto raciono produktų, kuriuos laikė blogais, nebepraleidžia valgymo laiko ir laikosi labai lanksčios dietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš meluočiau, jeigu sakyčiau, kad išgijau ir neturėjau paslydimų, tačiau apskritai esu sveikiausia ir laimingiausia, kokia tik buvau per šiuos metus. Aš daugiau niekada neatimsiu iš savęs gyvenimo džiaugsmo tik todėl, kad mane spaudžia visuomenė, perfekcionizmas, stresas ir baimė dėl to, kad kažkas gali įvykti.

Po to, kai pradėjau kalbėti apie savo kovą, daugybė žmonių dėkojo man už atvirumą. Aš dar niekada nedirbau taip sunkiai, kad atsidurčiau čia, kur esu dabar. Tikiuosi, kad mano istorija įkvėps bent vieną žmogų ir jis supras, kad jo ateitis priklauso tik nuo jo paties“, – tikisi Emma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų