REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Tyla Livingstone (nuotr. Instagram)

Moteris su nepagydomu smegenų vėžiu yra pasiryžusi padaryti viską, kad jos vos metų sulaukęs sūnus ją prisimintų. Tyla Livingstone mirtiną diagnozę išgirdo 2018 metais ir gyventi jai liko nebedaug laiko, rašoma Daily star.

10

Moteris su nepagydomu smegenų vėžiu yra pasiryžusi padaryti viską, kad jos vos metų sulaukęs sūnus ją prisimintų. Tyla Livingstone mirtiną diagnozę išgirdo 2018 metais ir gyventi jai liko nebedaug laiko, rašoma Daily star.

REKLAMA

Jauna mama išliejo širdį po to, kai jai buvo diagnozuotas mirtinas smegenų auglys. Tyla Livingstone (22) labiausiai gaila, kad negalės pamatyti, kaip auga jos mažasis sūnus.

Kai medikai nustatė, jog merginai liko gyventi vos keli mėnesiai, jos tėvai pradėjo ruoštis dukros išėjimui. Mergina planuoja rašyti korteles savo sūnui, taip pat renka plaukų sruogas, kurios neleistų jos pamiršti.

Nors Tyla neplanavo pradėti šeimos, tačiau būdama 20-ies sužinojusi, kad laukiasi jautėsi pakylėta. Kol ji laukėsi ir ruošėsi vaikelio gimimui, ji pradėjo justi pilvo skausmus.

REKLAMA
REKLAMA

Vieną kartą būdama vonioje ji pajuto labai stiprius skausmus ji išskubėjo į ligoninę. Tuo metu ji laukėsi penktą mėnesį. Medikai paskyrė jai daugybę tyrimų, tarp jų ir magnetinio rezonanso tomografo tyrimą.

REKLAMA

Šis testas parodė 2cm auglį priekinėje smegenų dalyje – nepaisant to, medikai manė, kad jis nėra pavojingas. 2018 metų sausį Tyla pagimdė sūnų. Mama buvo pakerėta savo sūnaus Preston, tačiau šis džiaugsmas truko neilgai – sugrįžo jos sveikatos problemos.

Praėjus mėnesiui po gimdymo jai buvo paralyžiuota dešinė kūno pusė. Po to jai buvo atliktas dar vienas magnetinio rezonanso tomografo tyrimas. Jis parodė, kad auglys smarkiai padidėjo.

Po dvejų savaičių Tylai buvo diagnozuotas ketvirtos stadijos smegenų vėžys. Ši stadija dažnai būna vadinama Terminatoriumi, nes ją nustačius žmonės gyvena nebeilgai.

REKLAMA
REKLAMA

Drąsi mama ištvėrė chemoterapiją, spindulinį gydymą ir smegenų operaciją, bet prognozės daug optimizmo nekelia. Deja, tačiau 22 metų mamai liko gyventi maždaug 14 mėnesių.

Nors mintis, kad sūnus augs be mamos drasko širdį, tačiau Tyla jau ruošiasi ateičiai. Ji rašo laiškas savo sūnui ir tikisi, kad tokiu būdu jai pavyks išsaugoti jos ir sūnaus brangius atsiminimus.

„Aš tik noriu kuo daugiau laiko praleisti su Prestonu. Jis mažas išdykęs berniukas. Jis nesupranta, kad aš sergu. Greit pradėsiu rašyti jam gimimo dienos atvirukus, kuriuos jis gaus, kai aš mirsiu.

Taip pat saugau jam daiktus – savo plaukų sruogas, savo spindulinio gydymo kaukę. Aš noriu, kad jis žinotų, jog dariau viską, kad galėčiau būti su juo, kad labai jį mylėjau ir nenorėjau jo palikti“, – sako Tyla.

Praėjus daugiau nei metams nuo diagnozės nustatymo, Tyla bando išlikti pozityvi.

„Gyvenkite kiekviena minute, lyg tai būtų paskutinė jūsų gyvenimo diena ir sukurkite kuo daugiau nuostabių prisiminimų, nes pabaigoje liks tik jie“, – prideda mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų