Riešutinis braškių pyragas (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Riešutinis braškių pyragas (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Pyragas skanus ir gan greitai pagaminamas, taigi ne kartą dar bus ruošiamas mūsų namuose su įvairiais vaisiais ir uogomis“, – sako tinklaraščio autorė.

Pagrindui: 90 g migdolų; 1 kiaušinio; 100 g sviesto; žiupsnelio druskos; 100 g cukraus; 140 g miltų; ½ arb. šaukštelio vanilinio aromato.

Įdarui: 300 g kreminės varškės; 2 kiaušinių; 20 g krakmolo; 100 g kondensuoto saldinto pieno; 20 g tarkuoto šokolado; 1 valg šaukšto citrinos sulčių; 3-4 valg. šaukštų (apie 16 g – 1 pak.) vanilinio cukraus.

Papuošimui: apie 400 g braškių.

GAMINIMAS

Iš pradžių sumalkite migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišykite su miltais bei druska.

Sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius, įpilkite vanilės aromato bei gautą masę sumaišykite su miltų mase. Pyrago formą ištepkite sviestu. Sudėkite riešutų masę į formą. Įdėkite į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių.

REKLAMA

Tuomet kreminę varškę sumaišykite su krakmolu, vaniliniu cukrumi, suberkite šokoladą bei įspauskite citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišykite kondensuotą pieną. Itin gerai išplakite kiaušinius, supilkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.

Tada ant paruošto pagrindo dėkite įdarą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Atvėsinkite bei papuoškite braškėmis ir/ar kitais mėgiamais vaisiais arba uogomis. Lepinkitės!

Šaltinis: Baltoje lekštėje 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Planuojami nauji apribojimai keliuose
DABAR RODOMA
Planuojami nauji apribojimai keliuose
DABAR RODOMA
Kurėno iškėlimo operacija
DABAR RODOMA
Skurdi grybavimo sezono pradžia
DABAR RODOMA
Palanga skaičiuoja lietaus žalą
DABAR RODOMA
Amžino poilsio vietą verčia sąvartynais
DABAR RODOMA
Policija tikrins paspirtukininkus
DABAR RODOMA
Krakėse rastas lavonas
DABAR RODOMA
Skvernelis keliasi į Turniškes
DABAR RODOMA
Žiaurus poelgis su šinšilomis
DABAR RODOMA
Policijos reidą „nuspalvino“ peštukas
REKLAMA
Agurkai (nuotr. 123rf.com)
Jei jau galvojate apie agurkų atsargas, skubėkite išbandyti močiutės receptą. Sako, kad pagal šį receptą pavyksta patys skaniausi ir traškiausi agurkėliai.  Agurkus ...
Cukinijų blyneliai (Gamink su Audrone nuotr.)
Karalienė cukinija jau jūsų virtuvėje? Pats metas pagaminti pikantiškus blynelius, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnelio. Bus tokie skanūs, kad suvalgysite karštutėlius.  ...
Pankoliai (nuotr. 123rf.com)
Pankoliai – prieskoninės daržovės, panašios į krapus ne tik lapų forma, bet ir žiedų bei sėklų spalva. Pankoliai yra malonaus anyžius ir krapus primenančio aromato, jų visos ...
Bulviniai koldūnai su mėsa (Nuotr. worldrecipes.eu)
Savaitgalį trokštate palepinti savo šeimą gardžiais gaminiais? Drauge su portalo skaitytojais dalinamės nostalgišku močiutės receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų.  ...
Obuolių-persikų pyragas su kremu (Nuotr. Ritos receptai)
„Didelio populiarumo sulaukęs obuolinis pyragas su švelniu grietinės kremu paskatino pabandyti kiek kitokį pyrago pagrindą –minkštesnį, saldesnį, visiška mano improvizacija“, – ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų