REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nesumeluosiu sakydama, kad jie yra tobuli. Aš buvau labai įkyri, kol vieno restorano šefas pasidalino receptu. Juos pagaminsite vos per kelias minutes be jokių pastangų, o skonis privers užsimerkti, jei mėgstate patiekalus iš varškės“, – sako tinklaraštininkė Ilona.

„Nesumeluosiu sakydama, kad jie yra tobuli. Aš buvau labai įkyri, kol vieno restorano šefas pasidalino receptu. Juos pagaminsite vos per kelias minutes be jokių pastangų, o skonis privers užsimerkti, jei mėgstate patiekalus iš varškės“, – sako tinklaraštininkė Ilona.

REKLAMA

Varškėtukams reikės: 900 gr. varškės (riebumas ne mažesnis nei 9% ); 4-5 valg. š. cukraus; 1 didelio kiaušinio; 75 gr. manų kruopų; 0.5 arb.š. vanilinės pastos.

GAMINIMAS

Varškę reikia nusunkti per marlę, jei ji ir nėra drėgna, tikrai bus ką išspausti. Ji turi likti sausa visiškai. Tuomet sudėkite ją į dubenį, imuškite kiaušinį, suberkite cukrų, įmaišykite vanilę, manų kruopas ir viską šaukštu kruopščiai ištrinkite.

Leiskite pastovėti kambario temperatūroje 20. min, kad man kruopos pabrinktų.

Formuokite rolą, supjaustykite vienodais gabalėliais apie 50 gr. vnt. ir didelio peilio pagalba suformuokite „bačkutes“, suplokite peiliu per pjūvio vietą ir „prasukite tarp delnų, kad gautųsi apvalūs kraštai.

Taip paruoštus dėkite 10-čiai min. į šaldiklį, kad „sugriebtų“ ir kepant jie laikytų formą.

Keptuvėje ant nedidelės ugnies apkepkite iš dviejų pusių, po 3-4 min.

Šaltinis: Skanus gyvenimas 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų