REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Šias vietas vadina apsėstomis

Kas slapta ar atvirai nesvajoja sutikti vaiduoklio ir įsitikinti, jog po mirties kažkas yra? O ar ne užvis geriausia jį sutikti, kai esi pasiruošęs, su kamera, su kompanija? Būtent tai ir galima padaryti lankant apsėstą vietą, į kurią įleidžiami turistai. Žemiau – sąrašas objektų, kuriuos galima aplankyti ir patiems įsitikinti jų paranormalumu.

10

Kas slapta ar atvirai nesvajoja sutikti vaiduoklio ir įsitikinti, jog po mirties kažkas yra? O ar ne užvis geriausia jį sutikti, kai esi pasiruošęs, su kamera, su kompanija? Būtent tai ir galima padaryti lankant apsėstą vietą, į kurią įleidžiami turistai. Žemiau – sąrašas objektų, kuriuos galima aplankyti ir patiems įsitikinti jų paranormalumu.

REKLAMA

1. Poveglijos sala (Venecija, Italija)

Į Povegliją buvo tremiami maru užsikrėtę žmonės. Deja, ne tiek gydymui, kiek izoliavimui. Kaip ir reikalauja žanro taisyklės, Poveglijoje kurį laiką veikė beprotnamis. Pasak kalbų, vienas gydytojas, taikęs „gydymą“ lobotomija, išprotėjo nuo regimų vaiduoklių, nušoko nuo bokšto ir tapo viena iš šmėklų, besivaidenančių šiuo metu apleistoje saloje.

Ar galima užsukti? Jei esi kantrus optimistas – gali paduoti prašymą, jog nori aplankyti salą, ir laukti atsakymo, nes šiaip valtys turistų ten neplukdo.

REKLAMA
REKLAMA

2. Hoja Bačiu miškas (Klužas-Napoka, Rumunija)

Vietinė legenda teigia, jog ten užsukęs, gyvas negrįši. Gyvi grįžę teigia patyrę jausmą, jog yra stebimi bei nerimą.

REKLAMA

Ar galima užsukti? Žinoma, juk tai miškas.

3. Stenlio viešbutis (Koloradas, JAV)

Naktelė šiame viešbutyje įkvėpė tokią nebaisią nelabai kam girdėtą knygelę – „Švytėjimą“. Nieko nuostabaus, turint galvoje, jog mirę ir apraudoti ankstesni viešbučio savininkai tebemėgsta vaikštinėti po sales ir net yra užfiksuoti kamerų.

Ar galima užsukti? Taip, tiesiog rezervuokite kambarį kaip bet kuriame viešbutyje.

4. Bobio Makėjaus muzikos pasaulis (Vailderis, Kentukis)

1850-aisiais – gyvūnų skerdykla, 1890-aisiais – vieta, kur satanistų kultas skerdė ir aukojo ne tik gyvūnus, bet ir žmones. Rūsy yra numanomas „portalas į Pragarą“.

REKLAMA
REKLAMA

Ar galima užsukti? Taip – su ekskursija arba kaip į paprastą klubą.

5. Prestono pilis (Aijonas, Kalifornija) 

1890-aisiais pastatytos pilies paskirtis buvo atvesti blogus berniukus į doros kelią (naudojant smurtą, žinoma). Regis, kai kurių nepavyko nuraminti, mat pilyje trinksi durys ir girdisi balsai.

Ar galima užsukti? Be abejo, užeik su ekskursija ir įsitikink pats.

6. Brisako pilis (Menas ir Luara, Prancūzija)

Sakoma, jog XI amžiuje dvaro savininkas, neapsikentęs nuolatinės žmonos neištikimybės, paklaiko ir nužudė ją bei meilužį, taip įkalindamas jų sielas šiame pasaulyje.

Net ir dabar koridoriuose galima išgirsti aimanas ir pamatyti siluetą moters, kuriai mirtį atnešė sutuoktinio ranka. Kalbama, jog didžiausia tikimybė išvysti nelaimingąją, pramintą Žaliąja Ponia, yra anksti ryte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar galima užsukti? Taip, už 10 eurų. Arba dar mažiau, jei esi vaikas, studentas arba neįgalusis.

7. Mūšam pilis (Zalcburgas, Austrija)

Graži pilis turi net labai negražią istoriją – ne veltui dar vadinama Raganų pilimi. Daugybė moterų, vaikų ir vyrų buvo teisiami ir nuteisti tarp šių sienų ir tebevaikšto koridoriais, šnabždėdami burtažodžius.

Tai dar ne viskas! Elnių ir gyvulių lavonai pilies teritorijoje įspėjo, jog miške galėjo būti įsitaisęs vilkolakis. O gal ir dabar tebėra?

Ar galima užeiti? Galima. Kaina už apsilankymą vietoje, kur nerimsta „baisiųjų raganų“ (daugiausiai nekaltų beglobių vaikų ir išmaldos prašytojų) sielos – nuo 5 iki 11 eurų.

REKLAMA

8. Paryžiaus katakombos (Paryžius, Prancūzija)

Katakombos šiurpios ne tik dėl masinių kapaviečių idėjos, bet ir dėl to, jog lankytojai teigė buvę stebimi, liečiami ir net smaugiami.

Itin gerai tokiai ekskursijai paruošia filmas „Kaip danguje, taip ir po žeme“.

Ar galima užeiti? 80 eurų ir tu ten, su gidu ir grupe bendraminčių.

9. Senoji Avino užeiga (Glosteršyras, Anglija)

Kalbama, jog viena priežasčių, dėl kurių užeiga – viena apsėsčiausių vietų Britanijoje, yra ta, jog ji pastatyta ant senovinio pagoniško ritualo vietos. Antra – vietovė yra Lei linijų sankirtoje, kaip ir Stounhendžas.

Svečiai skundėsi buvę stumdomi vaiduokliškų figūrų ir jautę kažin kokią grėsmę. Visi paranormalių reiškinių tyrinėtojai, apsilankę užeigoje, patvirtino užfiksavę nežemišką veiklą.

Ar galima užeiti? Galima ne tik užeiti, bet ir sudalyvauti ekskursijoje, atsigerti ir užvalgyti bei pernakvoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų