REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
65
Celiulitas (nuotr. 123rf.com)

Celiulitas – tai terminas, kuriuo vadinami tiesiai po oda esantys riebalai, paprastai liemens ir apatinėje dubens srityje – ant šlaunų ir sėdmenų.

65

Celiulitas – tai terminas, kuriuo vadinami tiesiai po oda esantys riebalai, paprastai liemens ir apatinėje dubens srityje – ant šlaunų ir sėdmenų.

REKLAMA

Teigiama, kad celiulitas gali atsirasti dėl daugelio įvairių priežasčių, įskaitant hormonų sistemą, prastą mitybą ir netinkamus gyvenimo būdo pasirinkimus, amžių ir genetinį polinkį.

Nors visi šie faktoriai gali įtakoti celiulito formavimąsi, visi jie turi vieną bendrą vardiklį – tai kūne besikaupiantys toksinai, rašoma mindbodygreen.com.

1. Valgykite šviežią, šarmingą, iš anksto neapdorotą maistą

Norėdami iš organizmo pašalinti toksinus, visų pirma reikia juos šalinti iš ten, kur jie kaupiasi – iš ląstelių, audinių ir organų. Tai galima padaryti valgant šarmus gaminantį maistą (tokie produktai organizme palieka šarminių pelenų). Visi vaisiai ir daržovės yra šarminis maistas, kuris turėtų sudaryti didžiąją dalį jūsų valgiaraščio.

Turbūt galvojate, „Ar tikrai vaisiai ir daržovės gali padėti man atsikratyti celiulito?“

Taip, tikrai gali, jei laikysitės ir kitų čia pateikiamų rekomendacijų. Štai kaip tai veikia: šviežios gyvybės jėgos kupino maisto šarmingumas pritraukia rūgštines, toksiškas ląstelėse esančias medžiagas ir jas ištraukia iš organizmo.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia pamažu didinti suvartojamų šviežių produktų kiekį (tai daugiausia turi būti daržovės), kad neištrauktumėte daugiau toksiškų medžiagų, nei organizmui pavyksta pašalinti. Priešingu atveju toksinai apsuks ratą ir grįš į savo vietas.

REKLAMA

Svarbu neskubėti ir pokyčius įgyvendinti pamažu bei klausytis savo kūno, kadangi jis parodo, kada galima veikti stipriau, o kada iš organizmo šalinate per daug toksinų ir jam nepavyksta su šiuo procesu susitvarkyti.

Jei organizmą norite tiesiog užtvindyti šarmingumu ir ženkliai sumažinti celiulitą (o taip pat senėjimą bei kitus neigiamus simptomus), pradėkite gerti šviežių daržovių sultis.

2. Gerkite daug skysčių ir skalaukite organizmą

Būtina gerti pakankamai tyro, švaraus vandens ir gauti reikiamą kiekį skysčių iš šviežių vaisių bei daržovių, kad toksinai pradėtų skalautis. Vanduo yra esminė gyvybės sąlyga, o taip pat jis padeda mažinti ir užkirsti kelią celiulitui.

REKLAMA
REKLAMA

Pakanka įsivaizduoti, kaip atrodo pakankamai skysčių negaunantis žmogus: susiraukšlėjęs, apsunkęs, pasenęs. Tai tikrai nedera su lygia, elastinga oda be celiulito.

Gerkite tyrą vandenį kasdien – tai turi būti pirmasis dalykas, kurio siekiate pabudę. Jei paprastas vanduo jums neskanus, pridėkite citrinos sulčių ar gabalėlių.

Taip pat puikiai tinka žolelių arbata, bet kiek įmanoma venkite kavos ir juodos arbatos, o jei nusprendžiate vis dėlto vartoti šiuos gėrimus, išgerkite papildomą dozė vandens ir šviežių daržovių sulčių, kad kompensuotumėte skysčių praradimo ir rūgštingumo poveikį.

3. Pakeiskite savo vartojamą druską

Tikrai, nėra nieko paprasčiau – savo naudojamą smulkią (stalo) druską pakeiskite jūros druska arba Himalajų kristaline druska. Smulki druska yra labai rūgštinga ir iš organizmo šalina mineralus. Ji taip pat ištraukia skysčius (sveikas, celiulite!) ir yra tokia smulki, kad organizmui tenka naudoti savo gyvybines jėgas, kad įsisavintų šią negyvą druską. Smulki druska tik prisideda prie toksinų kaupimosi organizme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kristalinė ar jūros druska yra šarmingos ir turi daug naudingųjų mineralų, kurie užuot kenkę, teikia organizmui naudos, be to, turi daugiau skonio... jei jį išvis pastebėsite! Šią rekomendaciją įgyvendinti visai nesunku. Tučtuojau atsidarykite virtuvės spintelę ir išmeskite smulkią druską.

4. Odos šepečiai ir masažai

Stimuliuojant limfmazgių sistemą (limfmazgiai yra visai po odos paviršiumi) sausu šepečiu su šereliais ir masažais galima paskatinti toksinų cirkuliaciją, taip padedant jiems judėti link šalinamųjų kanalų.

Odos šepetį galima naudoti būtent toms vietoms, kuriose kaupiasi celiulitas. Smulkiais sukamaisiais judesiais šepečiu masažuokite šlaunis, sėdmenis ir kitas vietas, kuriose yra celiulito. Šią procedūrą kartokite keletą minučių kelis kartus per savaitę – taip riebalų sankaupos, dėl kurių susidaro apelsino žievelės efektas, pradės irti.

Geriausia pradėti nuo vienos minutės trukmės procedūros, o tuomet ją ilginti iki kelių minučių. Taip oda prisitaikys ir nebus dirginama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų