REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pats metas ledams! O juos galite pagaminti tiesiog namuose. Kaip sako tinklaraštininkė, tai skaniausi ledai, kokius yra valgiusi. Viskas gaminama paprastai, nereikia net ledų gaminimo aparato. 

Pats metas ledams! O juos galite pagaminti tiesiog namuose. Kaip sako tinklaraštininkė, tai skaniausi ledai, kokius yra valgiusi. Viskas gaminama paprastai, nereikia net ledų gaminimo aparato. 

REKLAMA

Litrui ledų reikės: 

450 gr. grietinėlės 35-36 % 3 v.š. nesaldžios kakavos miltelių 150 gr. juodojo šokolado 150 gr. cukraus 5 kiaušinio trynių 200 ml. pieno (ne liesesnio nei 3,5 %) žiupsnelio druskos 1,5 a.š. vanilinio cukraus

Į puodą pilame pusę grietinėlės ir kakavos miltelius. Kaitiname nuolat maišydami, kad nebūtų kakavos gumuliukų ir grietinėlė neprisviltų. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių.

Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame likusią pusę grietinėlės, išmaišome. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių kakavos gumuliukų.

REKLAMA
REKLAMA

Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname pieną, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakame trynius. Plona srovele, maišydami pilame pieną į trynius, esančius dubenyje. Išmaišome iki vientisos masės ir pilame atgal į puodą, maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Aš viriau apie 15 min., masė tapo kisieliaus konsistencijos.

REKLAMA

Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su šokoladine mase. Įmaišome vanilinį cukrų. Atvėsiname ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, - galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai.

Tuomet su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 2 val. Po 2 val. ledų masę gerai išplakame mikseriu. Vėl statome į kamerą 2 val. Tuomet vėl išplakame mikseriu. Kai išplaksime antrą kartą - supilame į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!

P.S. Fantastiško skonio ledai! Sustingo idealiai, jokių ledų kristaliukų, kaip dažnai būna gaminant ledus be ledų gaminimo aparato. Tik šerbetų mėgėjus perspėju, kad ledai riebūs, saldūs.

Šaltinis: https://aj-receptai.blogspot.com/  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų