REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Bulvės  (nuotr. 123rf.com)

Žymus virtuvės šefas mirror.co.uk. davė keletą patarimų, kaip iškepti tobulas skrudintas bulves.

12

Žymus virtuvės šefas mirror.co.uk. davė keletą patarimų, kaip iškepti tobulas skrudintas bulves.

REKLAMA

Daugelis mano, kad moka iškepti tobulai apskrudusias bulves orkaitėje, bet nors kiekvienas turime savo seniai išbandytų metodų, kartais jos vis tiek neiškepa taip tobulai, kaip praėjusį kartą.

Pasitaiko, kad tikitės skardos tobulai iškepusių bulvių (traškių išorėje ir purių viduje), ir liekate nusivylę. Niekas nenori netobulai iškepusių bulvių, ypač tada, kai stengiamės padaryti įspūdį.

Laimei, puikių patarimų pažėrė žymus virtuvės šefas Hestonas Blumenthalis – neverta abejoti, jis žino, ką sako. Štai trys svarbiausi patarimai, kaip tobulai orkaitėje iškepti bulves – patarimai tokie paprasti, kad kitą kartą niekaip nesugebėsite ko nors sumaišyti.

Visų pirma, būtinai bulves pirma apvirkite.

Daugelis virėjų žino, kad prieš kepant reikia virti. Į puodą įdėkite prieskonių, palikite bulves virti ir tuomet jas sukraukite į kepimo skardą su aliejumi ar riebalais, druska, pipirais ir gal šakele rozmarino bei pora skiltelių česnako.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tris „Michelin“ žvaigždutes turinčio restorano šefo Hestono Blumenthalio teigimu, vienas esminių dalykų yra laikas.

Hestonas pataria prieš kepant bulves jas apvirti 20 minučių – tai daugiau, nei paprastai, bulvės jau gali būti beveik visai išvirusios. Jis taip pat rekomenduoja į virimo vandenį įdėti bulvių lupenų – taip bus skaniau.

REKLAMA

Antra, prieš bulves kepant jas reikia gerai nusausinti, kad virimo vandens visai nebeliktų – taip iš išorės jos bus labai traškios. Galite jas pakratyti rėtyje, bet ne per stipriai.

Geriausia, kad jos būtų vos vos įskilusios – kad aliejus ar riebalai padengtų didesnį plotą ir įsiskverbtų giliau į bulvės vidų.

Jei norite labai traškių bulvyčių, štai genialus patarimas, kuris garantuos puikius rezultatus, nors gali pasirodyti šiek tiek keistas. Bulves reikia subadyti šakute. Taip susidarys grioveliai, kurie tobulai tinka auksaspalvėms, traškioms bulvytėms.

Trečia, Hestonas dar sako, kad geriausiai tinka metalinės skardos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų