REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį trokštate nustebinti savo artimuosius saldžiais gaminiais? Tuomet siūlome jums išbandyti šį gaivų želė ir varškės tortą, kuris tikrai nustebins visą šeimą. 

Savaitgalį trokštate nustebinti savo artimuosius saldžiais gaminiais? Tuomet siūlome jums išbandyti šį gaivų želė ir varškės tortą, kuris tikrai nustebins visą šeimą. 

REKLAMA

Pagrindui: sausainiai: 400 gramų; sviestas: 100 gramų.

Kremui: varškė: 300 gramų; braškės: 300 gramų (tinka ir šaldytos); grietinė: 0,75 stiklinės; vanduo: 0,5 stiklinės; cukrus: trečdalio stiklinės; želatina: 25 gramų.

Viršui: saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų; citrinų želė: ~77 gramų; braškių želė: ~69 gramų.

GAMINIMAS

Iš pradžių sviestą ištirpiname, sausainius sutriname į trupinius bei sumaišome su sviestu. Torto formos dugną su atsegamais kraštais išklojame su kepimo popieriumi, sudedame trupinius bei gerai prispaudžiame prie dugno. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų.

Tuomet varškę, grietinę, cukrų bei braškes (kelias jų paliekame papuošimui) sutriname elektriniu trintuvu. Želatiną užpilame vandeniu bei paliekame maždaug kelias minutes išbrinkti. Pakaitiname garų vonelėje, kad ištirptų bei paliekame atvėsti. Atvėsusią kruopščiai įmaišome į varškės masę.

REKLAMA
REKLAMA

Tada paruoštą masę supilame ant sausainių pagrindo bei padedame tortą į šaldytuvą, kad sustingtų.

Po to pirmam žėlė sluoksniui 23 gramus braškių žėlė paruošiame taip, kaip nurodyta ant jų pakelio. Kai želė truputį atvės, užpilame ant torto bei paliekame šaldytuve, kad sustingtų. Paskui antram žėlė sluoksniui 23 gramus želė paruošiame, kaip nurodyta ant jų pakelio.

REKLAMA

Pusę indelio kondensuoto pieno išplakame bei į jį supilame truputį pravėsusią želė. Viską užpilame ant torto bei vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Paskui trečią bei ketvirtą sluoksnį darome su citrinos žėlė, taip pat kaip su pirmais sluoksniais. Trečiam sluoksniui - tik želė, ketvirtam - želė su kondensuotu pienu.

Paruošiame likusius 23 gramus braškinės žėlė, paliekame atvėsti. Ant torto išdėliojame supjaustytas braškes bei užpilame želė. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų. Mėgaujamės!

Šaltinis: worldrecipes.eu/ Rasos virtuvės užrašai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų