„Galiu pasakyti tik viena, visais atvejais man varškėčiai gaunasi labai gardūs, tik vieną kartą iškepa puresni, kitą kartą plokštesni, bet skonis realiai nesikeičia. Pagal šį receptą pagaminti varškėčiai gaunasi gana purūs ir, be abejo, labai skanūs“, – sako recepto autorė Liucija.

Varškėčiai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Varškėčiai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Varškėčiams reikės: 400 g varškės; 190 g miltų; 2 kiaušiniai; 4-5 valg. š. cukraus; 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; ¼ arb. š. druskos; 2/3 arb. š. kepimo sodos; 1 arb. š. citrinos sulčių arba grietinės; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Masę gerai sutriname šakute. Sodą užpilame citrinos sultimis (arba sumaišome su grietine), išmaišome, ir supilame į tešlą, gerai išmaišome.

Į tešlą pamažu įmaišome 160 g miltų (likusius 30 g sunaudosime tešlos kočiojimui), kai tešla nesimaišo šaukštu, minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet jei tešla labai limpa prie rankų tuomet įdėkite truputį daugiau miltų.

Stalviršį pabarstome miltais, imame po gabalėlį tešlos ir kočiojame ~1-1,5 cm storio lakštą, iš jo išspaudžiame norimo dydžio apskritimus su stikline. Varškėčius dedame ant miltuoto paviršiaus.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 4-5 varškėčius į keptuvę (priklausomai nuo keptuvės dydžio ir kokio dydžio varškėčiai).

Kepame varškėčius iš abiejų pusių, ant šiek tiek silpnesnės ugnies, kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus varškėčius. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

net
2019-06-08 12:23:58
penki valgomi šaukštai cukraus,baisu,kam tiek daug
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Nekulinaras 2019-06-08 17:35:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
As kepu varskecius be cukraus ir be sodos tik i tesla reikia maisymo metu ideti pora valgomu saukstu .....dar svarbiausia nepadauginti miltu ir nevoliuoti varskeciu miltuose dedant i keptuve, uzminkius tesla reikia duoti 15 min subresti , na tikriausiai kulinarai jau suprato kas tie 2 valg. saukstai. Receptas yra is kazkada matyto filmo , kuri naudoju visa gyvenima , kad iskepciau tokius purius ir nesusmengancius varskecius visiems skanaus.   ATSAKYTI
net 2019-06-08 12:23:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
penki valgomi šaukštai cukraus,baisu,kam tiek daug   ATSAKYTI

Top Video

Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, pamačius, ką išdarinėja lėktuvo keleivė – vos sulaikė juoką
DABAR RODOMA
Įrašas spaudžia širdį: šuns reakcija į veterinarą nepalieka abejingų
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Meiželytė dėl darbo Seime neteko meilės: „Puikiai suprantu Grybauskaitę“
REKLAMA
Vištienos kepsneliai (Nuotr. Rasos virtuvės užrašai)
Trečiadienio pietums ar vakarienei norite nustebinti savo šeimą gardžiu patiekalu? Tuomet siūlome pasinaudoti šiuo tinklaraštininkės Rasos receptu, kuris tikrai patiks visai ...
Juodos duonos padažas (nuotr. stop kadras)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
Mišrainė su daržovėmis ir kiaušiniu (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Daržovių mišrainę su kiaušiniu rekomenduoju pasigaminti tiems, kurie ieško alternatyvos visoms naminėms salotoms su bulvėmis, ryžiais ir majonezu. Ši mišrainė, kur kas ...
„La maistas“ švenčia Lietuvos nepriklausomybę – ypatingi Vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
Česnakinės bulvių skiltelės (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų