REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš imdamiesi operacijos širdies ydai ištaisyti, Riley‘ui Dibble‘ui iš Natono Stratfordšyre, Didžiojoje Britanijoje gydytojai davė dviejų procentų tikimybę išgyventi.

Prieš imdamiesi operacijos širdies ydai ištaisyti, Riley‘ui Dibble‘ui iš Natono Stratfordšyre, Didžiojoje Britanijoje gydytojai davė dviejų procentų tikimybę išgyventi.

REKLAMA

Pora žiūrėjo, kaip jų sūnus tris kartus vos nemirė – po sunkaus išbandymo berniukui gydytojai davė dviejų procentų tikimybę išgyventi, rašoma mirror.co.uk.

Riley‘is Dibble‘as gimė su širdies yda ir praėjusias metais jam vos gimusiam Birmingemo ligoninėje iškart sustojo širdis.

Jo tėvai Beth ir Jordanas Dibble‘ai iš Natono Stratfordšyre sako, kad jų berniukas buvo vos vienos valandos amžiaus, kai jam buvo pradėta atvira širdies operacija.

Po trijų mėnesių ji išgyveno dar vieną širdies sustojimą ir skubią operaciją, kurios metu jo širdis trečia kartą nustojo varinėti kraujo po kūną.Tačiau nepaisant liūdnų prognozių, mažasis Riley‘is nepasidavė ir išgyveno visas traumas, pranešama „StokeOnTrentLive“.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmojo berniuko širdies sustojimo jis penkias valandas buvo laikomas atskirai nuo tėvų, o tada praėjo dar penkios dienos, kol tėvai pirmą kartą galėjo palaikyti jį ant rankų.

REKLAMA

Naujagimis iš ligoninės buvo išrašytas po savaitės ir grįžo namo į Natoną su pasididžiavimo kupinais tėčiu ir mama bei vyresne sese Millie, kuriai – treji.

Tačiau jo sunkumai dar nebuvo pasibaigę.

Po trijų mėnesių Riley‘is vėl pasijuto blogai - mirtinai išblyško, papilkėjo. Jo tėvai iškvietė greitąją pagalbą ir dėl ankstesnių berniuko sveikatos problemų jis buvo skubiai išvežtas į „Royal Stoke University“ ligoninę.

Vos atgabentam Riley‘ui buvo tuoj pat pradėtas gaivinimas, nes jo širdis buvo sustojusi.

Beth, kuriai 23-eji, pasakoja: „Mano vargšas vaikutis žiopčiojo, jo akys buvo stiklinės, kvėpuodamas jis susitraukinėjo ir siaubingai gergždė.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja mums pasakė, kad jį reikia vežti į Birmingemo vaikų ligoninę, bet mums reikėjo priimti sunkų sprendimą – Irley‘ui reikėjo intubacijos (vamzdelio įstatymo į trachėją, kad kvėpavimo takai liktų atviri).

Gydytoja nemanė, kad šią procedūrą jis išgyvens, bet be intubacijos į Birmingemą jo vežti buvo neįmanoma. Žinoma, nusprendėme daryti intubaciją.

Iki Birmingemo važiavome greitąja su švyturėliais, mūsų jau laukė maždaug 30 žmonių komanda, visi diskutavo, ar mūsų kūdikis išgyvens.

Riley‘io širdis beveik nebeveikė. Jo širdis stojo, tai buvo akivaizdu vos į jį pasižiūrėjus. Riley‘is merdėjo tiesiog mūsų akyse.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai nusprendė, kad Riley‘io širdžiai reikia kateterizacijos – procedūros, kurios metu į širdį suleidžiami dažai, kad būtų galima patikrinti jos veiklą ir diagnozuoti problemą.

Tačiau jo tikimybė išgyventi procedūrą buvo vertinama 50-50.

Kūdikis nepasidavė ir buvo išsiaiškinta, Riley‘ui – plaučių arterijos stenozė, širdies yda, dėl kurios susiaurėja arterijos ir kraujas sunkiai pasiekia plaučius, kad gautų deguonies.

Kūdikiui turėti dvi širdies ydas yra labai retas atvejis. Toks atvejis anksčiau registruotas tik vienas, JAV. Riley‘ui skubiai reikėjo operacijos, bet chirurgas tėvams pranešė, kad jo išgyvenimo tikimybė - labai maža dėl išsekimo po trijų širdies sustojimų.

REKLAMA

Jordanas, kuriam 24-eri, pasakoja: „Chirurgas pasakė, kad turime du pasirinkimus – grąžinti jį į reanimaciją ir leisti jam išeiti, leisti jam numirti mūsų rankose, arba daryti operaciją, bet jis sakė, kad yra beveik tikras, kad Riley‘is ant operacinio stalo mirs.

„Norėjau išgirsti skaičių – gydytojas pasakė, kad jo tikimybė išgyventi yra du procentai.

Tai buvo siaubingas sprendimas, kurį priimti reikėjo nedelsiant, bet jis ligi tol taip kovojo, argi galėjome neleisti jam kovoti toliau. Manėme, kad jei nesuteiksime jam visų galimybių išgyventi, likusį gyvenimą praleisime svarstydami – o kas, jei...“

Tuomet chirurgai 12 valandų kovojo už Riley‘io gyvybę – įvyko stebuklas ir kūdikis operaciją išgyveno.

REKLAMA

Operacijos metu jį ištiko insultas ir magnetinio rezonanso tyrimas parodė, kad kai kurios jo smegenų dalys buvo neišsivysčiusios, bet kadangi berniukas dar mažas, tikimasi, kad smegenys atsistatys.

Dabar jau 11 mėnesių Riley‘iui ateityje prireiks dar vienos operacijos, bet tuo tarpu, artėjant pirmajam jo gimtadieniui, kurio jo tėvai visai nesitikėjo sulaukti, Riley‘is yra laimingas kūdikis ir beveik visada šypsosi.

Už tai, kad jis taip nuostabiai kovojo už savo gyvybę, tėvai jį nominavo „Sentinel Our Heroes“ apdovanojimui, drąsaus vaiko kategorijoje.

Beth sako: „Dar prijungtas prie kvėpavimo aparato jis jau šypsojosi.Riley‘is yra gyvas, kvėpuojantis stebuklas, po vieną širdies dūžį, nuolat laimingas, kad ir kas jo gyvenime bepasitaikytų. Jis – mūsų širdies kovotojas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų