REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Jurkiškio pažintinis takas (Nuotr. lithuania.travel)

Sinoptikai žada, kad šis savaitgalis mus lepins maloniai vasariškais orais. Dar daugiau – šis savaitgalis bus šventinis, nes šeštadienį minėsime Vaikų gynimo dieną, o sekmadienį – tėčio dieną.

14

Sinoptikai žada, kad šis savaitgalis mus lepins maloniai vasariškais orais. Dar daugiau – šis savaitgalis bus šventinis, nes šeštadienį minėsime Vaikų gynimo dieną, o sekmadienį – tėčio dieną.

REKLAMA

Tai puiki proga pakeliauti kartu su šeima, pabūti kartu ir pasimėgauti šeimos draugija.

Jeigu norite atrasti nematytas kryptis, apkeliauti neregėtas vietas, čiupkite į parankę tėtį, mamą, vaikus, draugus ir skubėkite pasivaikščioti pažintiniais takais, kurie ne tik padės atsikvėpti po sunkių darbų, bet ir sujungs keliaujančius.

Mūšos tyrelio pažintinis takas

Žagarės regioniniame parke esantis 3,6 km takas išskirtinis tuo, kad yra pats ilgiausias pelkėje nutiestas lentinis takas Lietuvoje.

Toks ilgas takas – tikras atradimas besidomintiems pelkių ekosistema, nes sudaro sąlygas žmogaus nepaliestoje aplinkoje susipažinti su aukštapelkės augalija ir gyvūnija, pasimėgauti tik pelkės gyventojų, tarp kurių – tetervinai, pilkosios gervės, žąsys – drumsčiama tyla. pažintinis takas

REKLAMA
REKLAMA

Jurkiškio upelio pažintinis takas

Nors Lietuva negali pasigirti aukštais kalnais, kalnų upių šniokštimą čia tikrai išgirsite! Asvejos ir Suoselio ežerus jungiantis vos 1,2 km kanjoninio tipo Jurkiškio upelis net iki 18 m įsirėžia į kalvotą paviršių, o dėl aukščio skirtumo, ypač pavasarinio potvynio metu, primena tikrą kalnų upę. Jos grožiu įsitikinsite keliaudami 1,5 km taku, kuriame gausu laiptelių ir lieptelių

REKLAMA

Pažintinis takas „Barsuko ola“

Neilgame, tačiau įvairaus reljefo 700 m geologiniame take ne tik pamiklinsite kojas, bet ir susipažinsite su unikaliu Šiaurės Lietuvos reiškiniu – smegduobėmis, susidarančiomis gruntiniam vandeniui išplovus požeminius gipso klodus.

Sekdami taku, laiptais ir liepteliais iš išorės ir net vidaus apžiūrėsite 13 skirtingo amžiaus, paprastos ir sudėtingesnės formos, atskirų ir viena su kita susijungusių smegduobių.

Žagarės ozas

Ozas – tai ilgas, siauras kalvagūbris, praslinkusių ledynų suformuotas iš smėlio ir žvyro. Žagarės ozas yra vienas įspūdingiausių Lietuvoje, mat aplink pylimą plyti Šiaurės Lietuvos lygumos.

REKLAMA
REKLAMA

Susipažinti su apylinkių gamtos vertybėmis galėsite patogiai keliaudami čia įrengtu 3,6 km pažintiniu taku, kuris veda pro Žvelgaičio piliakalnį, ozą ir ežerą, upės Švėtės krantais. Smėlinguose ozo šlaituose labai patogu stebėti urvelius rausiančius vabzdžius.

Čepkelių raisto mokomasis takas

Pelkėje nutiestas 1,5 km takas (04.01-07.01 lankomas tik su gidu) suteikia galimybę bent akies krašteliu dirstelėti į vieną labiausiai saugomų šalies gamtos objektų – didžiausią Lietuvos aukštapelkę Čepkelių raistą. Keliaudami juo pamatysite pušynais apaugusias žemynines kopas, susipažinsite su pelkės augmenija, iš apžvalgos bokštelio apžvelgsite padūmavusius didžiulės pelkės plotus.

Šaltinis: https://www.pamatyklietuvoje.lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų