REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žolininkė Dominika Balčiūnė sako, kad gysločio preparatai yra ypač naudingi bei padeda kovoti su uždegiminiais procesais organizme. 

Žolininkė Dominika Balčiūnė sako, kad gysločio preparatai yra ypač naudingi bei padeda kovoti su uždegiminiais procesais organizme. 

REKLAMA

Gysločio preparatai pasižymi priešuždegiminiu, gydančiu žaizdas, stabdančiu kraujavimą, varančiu šlapimą, hipotenziniu poveikiu. Juos naudoja esant hipertonijai ir aterosklerozei, ūmiems ir chroniškiems kvėpavimo organų susirgimams: sultys ir gysločio lapų ištrauka – puiki atsikosėjimą lengvinanti priemonė.

Augalą naudoja esant virškinamojo trakto susirgimams, gastritams, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligei ir chroniškiems enteritams, opiniam kolitui.

Jei apgamai ėmė pulsuoti, skaudėti, augti kaip augliai – 40 dienų gerti gysločių nuovirą, sultis arba vartoti lapus su medumi ar cukrumi apsisaugojimui nuo bėdos. Naudoja kas pusę metų profilaktikai.

REKLAMA
REKLAMA

Esant chroniškam spazminiam kolitui paruoškite 1 kg gysločio ir 1 kg cukraus. Lapus gerai nuplaukite, išdžiovinkite, sudėkite sluoksniais perpildami cukrumi (sluoksnis cukraus – sluoksnis lapų) į emaliuotą puodą. Apvyniokite šiltai, pastatykite į tamsią vietą 3-4 sav.

REKLAMA

Gausis tamsus žaliai rudos spalvos mišinys. Perkoškite ir laikykite šaldytuve. Vartokite 3 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą likus 30 min iki valgio.

Aš ypač pažymėčiau gysločio vartojimą esant vėžiniams augliams (kaip drėgnus kompresus), o į vidų – esant plaučių ir skrandžio vėžiui, tam smulkintų šviežių lapų mišinį su lygiu kiekiu cukraus laiko šiltoje vietoje 2 savaites. Gautą skystį vartoja 3-4 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą likus 20 min iki valgio.

O šiaip gyslotis – patikima gydomoji priemonė visomis vaistinėmis formomis.

Gysločio sultys su medumi

1 būdas: nuplautus šviežius lapus sutrina, įpila truputį vandens ir kaitina kol užvirs. Nekošdami gausiai gardina medumi.

REKLAMA
REKLAMA

Esant kosuliui ir temperatūrai vartoja po 1 arbatinį šaukštelį kas valandą.

2 būdas: gerai nuplautus lapus pjausto, maigo, spaudžia sultis ir maišo jas su lygiu kiekiu medaus, verda 20 min. Vartoja po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną likus 15-20 min iki valgymo esant gastritams, kolitams, kolikoms. Laiko gerai uždarytame inde vėsioje vietoje. Žiemai sultis užpila degtine lygiomis proporcijomis.

Daugiau patarimų: https://www.facebook.com/groups/dominikos.zoles/?fref=nf

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų