REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
A. Butkus seriale kuria Levio vaidmenį (tv3.lt fotomontažas)

Lietuviškas serialas apie nusikalstamą pasaulį „Prakeikti“ jau ne vienerius metus prie televizorių ekranų pritraukia smalsių žiūrovų akis. Serialas per tiek metų jau spėjo surinkti gausų būrį ištikimų gerbėjų.

8

Lietuviškas serialas apie nusikalstamą pasaulį „Prakeikti“ jau ne vienerius metus prie televizorių ekranų pritraukia smalsių žiūrovų akis. Serialas per tiek metų jau spėjo surinkti gausų būrį ištikimų gerbėjų.

REKLAMA

Serialo centre vienas iš brolių ir pagrindinių veikėjų – Levis. Ši serialo asmenybė televizijos žiūrovams gerai žinoma dėl savo tamsaus pasaulio ir nuolatinių ydų. Tačiau galbūt nustebtumėte, bet Levio personažą kuriantis aktorius Arnas Butkus realiame gyvenime yra visiška jo priešingybė.

Nuoširdus iš Joniškio kilęs teatro, kino bei televizijos aktorius Arnas Butkus kasdienybėje trykšta savo pozityvumu, nuolatos šypsosi ir stengiasi visada įžvelgti teigiamus dalykus. Tiesa, televizijoje jis dirba ne vienas – čia galima išvysti ir jo žmoną, judviejų dukrelės Ulos mamą aktorę Justiną Žiogaitę-Butkienę.

Šeimyninis duetas televizijoje

Aktoriaus A. Butkaus televizinis kelias prasidėjo nuo trumpų reklamų, o lemtingu tvirtu žingsniu tapo epizodinis vaidmuo seriale „Rezidentai“, kuriame kaip tik tuo metu vaidino ir jo žmona J. Žiogaitė-Butkienė, ji TV3 žiūrovams taip pat yra puikiai žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano žmona filmavosi seriale „Rezidentai“ ir kaip tik tuo metu režisierius ieškojo aktoriaus vienam epizodiniam vaidmeniui, paklausė, ar nenorėčiau jo atlikti aš. Tai ir buvo pirmasis žingsnis televiziniame seriale“, – pasakoja aktorius.

REKLAMA

A. Butkų televizijos žiūrovai puikiai prisimena iš tokių serialų kaip „Rezidentai“ ir „Moterys meluoja geriau“, o dabar vyras vaidina ir kultiniame seriale „Prakeikti“.

Personažas – antrasis aš

Kaip pasakoja pats aktorius, ši filmavimosi patirtis skiriasi nuo praeitų vaidmenų tuo, kad tai yra ne epizodinis vaidmuo, o rutuliojamas viso sezono metu. Vyro kuriamas personažas Levis nėra herojiškas personažas, jis išsiskiria iš kitų aktoriaus sukurtų vaidmenų.

Aktorius pripažįsta, kad iš pradžių galbūt ir buvo sunkiausia įsijausti į jo personažo tamsų ir sudėtingą vidinį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenime bandau būti pozityvus. Filmuojant serialą, aikštelėje nėra viskas vientisa, būna įvairios pauzės. Tarp filmavimų būna asmeniniai pokalbiai su kolegomis, todėl tas momentas, kai turi persijungti iš savo pozityvaus mąstymo ir sugrįžti į tą piktą vaidmenį galbūt ir buvo sunkiausia.

Žinoma, tai buvo pradžioje, o dabar jau įpranti ir taip pamažu atsiranda tarsi antrasis tu, kuris kažką traukia iš tavęs“, – sako seriale vaidinantis aktorius.

Nors aktorius savo kuriamą personažą jau įprato vadinti „antruoju aš“, vis dėlto vyras pripažįsta, kad šiame vaidmenyje yra labai daug asmeninių savybių, kurios yra visiškai priešingos pačiam aktoriui:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pačiame personaže mane žavi galbūt tas jo sugebėjimas nepasiduoti, nesvarbu, kas benutiktų, visada eiti tik į priekį, kad ir kuo tai baigsis. Labiausiai man nepatinka visi jo nuslydimai – lošimai, girtuokliavimai, nesugebėjimas sudėlioti normalių santykių su moterimi“, – atvirauja pašnekovas.

Įdomiausios veiksmo scenos ir susišaudymai

Aktorius A. Butkus pripažįsta, kad darbas šiame projekte jį žavi savo išskirtinumu, veiksmo ir detektyvų gausa. Vyras tikina, kad įvykiai šiame seriale tikrai nebūna rožėmis kloti.

Serialo akiratyje – nusikaltimų pasaulis, todėl pačiam aktoriui neretai tenka daugiau pasiskaityti informacijos apie mafiją, kad galėtų labiau įsijausti į savo vaidmenį. „Kartais ir pats nežinai, kaip žmogus elgtųsi. Todėl darbas tokiame seriale priverčia paieškoti tam tikros informacijos, pasidomėti tuo nusikaltimų pasauliu“, – šypteli jis.

REKLAMA

Nusikaltimų pasaulis siejamas su įvairiausiomis veiksmo scenomis, susišaudymais ir grėsmingomis automobilių lenktynėmis. Nenuostabu, kad gausybė tokių įtemptų scenų yra ir „Prakeikti“ seriale, būtent tokios scenos yra mėgstamos ne tik televizijos žiūrovų, bet ir pačių aktorių.

„Žinoma, jos kur kas sudėtingesnės nei dialogai, bet jos yra kur kas įdomesnės. Vis dėlto šiame seriale didžiąją dalį užima santykių aiškinimasis. Tačiau kai ateina pamaina ir žinai, kad per ją mes gaudysimės, šaudysimės, tai automatiškai atsiranda toks malonus jauduliukas“, – išduoda aktorius.

Tarp filmavimų pasišneka ir atvirai

Nors visi seriale vaidinantys aktoriai realiame gyvenime yra labai užsiėmę, vis dėlto filmavimo pertraukų metu nuoširdžių pokalbių tarp vyrų tikrai netrūksta.

REKLAMA

„Didžioji dalis aktorių dirba ir teatruose, turi gana didelį užimtumą, o namie laisvo laiko turime labai mažai, todėl pagrinde mūsų susitikimai ir būna filmavimo aikštelėje. Mūsų visų santykiai yra labai draugiški, sugebame viską apkalbėti, kaip kokiam vaikui dantukas užaugo ir panašias smulkmenas“, – juokiasi vyras.

Aktoriaus paklausus, ar besifilmuojant seriale aikštelėje yra nutikę tam tikrų įsimintinų perliukų, vyras šypteli, kad tokie juokingi nutikimai nutinka bene kiekvieno filmavimo metu ir sukelia gerą nuotaiką visiems dirbantiems aikštelėje.

„Tokie dalykai kaip smūgiai buteliu per galvą, žinoma, nėra tikri, bet įsimintini perliukai iš to tikrai gaunasi. Į tą butelį negalima įpilti vandens, bet vieną kartą perdavė informaciją, kad vis dėlto įpilti truputį vandens galima. Buvo, kad įpylė vandens ir staigiai aktoriui jis pradėjo tirpti rankose... O dublis yra tai tik vienas...“, – nuotaikingai pasakoja A. Butkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreipiasi Levio vardu

Pats A. Butkus pripažįsta, kad vaidmuo televiziniame seriale jam atnešė daug didesnį žiūrovų susidomėjimą nei tik darbas teatre. Vyras iki šiol sulaukia naujų stebėtojų savo asmeninėje feisbuko paskyroje, nuolatos gauna ir malonių laiškų. Tiesa, daugelis jų dažniausiai būna adresuoti jo kuriamam personažui Leviui:

„Tiek gatvėje, tiek viešoje erdvėje į mane jau seniai kreipiasi dažniausiai ne mano vardu. Gaunu įvairiausių laiškų, pagyrimų, nemalonių kol kas lyg ir negavau... Dėmesio pagausėjimas tikrai yra ir kur kas didesnis nei dirbant tik teatro scenos aktoriumi“.

Natūralu, kad žiūrovai, stebintys serialą, laikui bėgant ima tapatinti aktorių su jo personažu. Tačiau realiame gyvenime pats A. Butkus mažai ką turi bendro su serialo herojumi Leviu.

REKLAMA

Vyras kartu su savo žmona aktorė J. Žiogaite-Butkiene gyvena Panevėžyje, čia jie augina ir savo mažąją dukrelę Ulą, apie kurią dabar sukasi ir visas aktorių gyvenimas. Dar studijų laikais susipažinę aktoriai, nuolatos padeda vienas kitam su vaidmenis, stengiasi išsakyti pastabas ar pagyrimus.

Du aktoriai po vienu stogu

Pats A. Butkus sako, kad gyventi su tos pačios profesijos atstovu po vienu stogu yra galbūt net ir lengviau, tačiau viskas atsiremia į nuolatos besikeičiantį poros grafiką.

„Gali pasikalbėti, paklausti nuomonės, kaip tu elgeisi tokioje situacijoje ir ką darei. Sunkiau gal yra dėl laiko derinimo, kas liks su dukra. Esame abu aktoriai, todėl jeigu spektakliai išpuola vienu metu, būna labai sunku.

REKLAMA

Gyvename Panevėžyje, todėl neretai būna, kad išvažiuoju penktą ryto į filmavimus, grįžtų dvylikta nakties, o tada žmona sėda į automobilį ir atgal į Vilnių važiuoja“, – savo kasdienybe dalijasi vyras.

A. Butkus pripažįsta, kad jų šeimoje vyrauja ganėtinai įtemptas darbo grafikas, vos tik gavę laisvesnę dieną jie skuba aplankyti savo giminių, mėgsta leisti laiką gamtoje su savo dukrele.

Pats A. Butkus mėgaujasi kiekviena praleista minute filmavimo aikštelėje ir džiaugiasi, kad serialas spėjo užkariauti ir žiūrovų širdis.

„Tai yra pirmasis kriminalinis serialas Lietuvoje, kuriame rodomos nusikalstamo pasaulio atstovų gyvenimo istorijos, nekasdieniniai įvykiai. Tai nėra komedija, o būtent truputėlis veiksmo, pasigaudymo, automobilių scenos, santykiai – visą tai ir pritraukia žiūrovus“, – sako aktorius.

Serialas „Prakeikti“ kiekvieną pirmadienį – ketvirtadienį 20.30 val. tik per TV3.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų