Pikantiški agurkėliai niekam neprilygs: jei marinuoti, tai tik taip

Pikantiški agurkėliai niekam neprilygs: jei marinuoti, tai tik taip

Jeigu norite pasimėgauti gardžiai paruoštais pikantiškais agurkėliais, skubėkite išbandyti šį receptą, kuris nepaliks abejingų. 

Jums reikės:

1 kilogramo griežinėliais pjaustytų agurkų, pusantro valgomojo šaukšto druskos, 150 ml 6 procentų acto, 3 valgomųjų šaukštų aliejaus, 2-3 skiltelių česnako, pusės arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos. 

Iš pradžių agurkų griežinėlius užberiame druska, išmaišome bei paliekame kambario temperatūroje 6 valandoms.

Po to acte ištirpiname cukrų, užpilame ant agurkų. Įpilame aliejaus, sudedame česnakus, įberiame aitriosios paprikos arba susmulkinto čili pipiro. Dar kartą išmaišome bei dedame į šaldytuvą. Leidžiame agurkams marinuotis porą dienų arba kiek ilgiau. 

Šie marinuoti agurkai išsiskiria tuo, kad yra labai traškūs, turi subtilaus aštrumo bei saldumo. Internete tokių bei labai panašių receptų yra begalė, bet pati sunkiausia dalis yra subalansuoti marinatą taip, kad agurkai nebūtų per saldūs ar per aštrūs, bet nebūtų ir prėski.

Šaltinis: https://pirmiausiapavalgyk.wordpress.com/

Taigi
2019-05-23 14:16:46
Pamiršot cukrų!!! Kiek jo reikia?
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Jolita 2019-06-10 05:58:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Bandžiau, neskanu.    ATSAKYTI
Edita 2019-05-24 08:09:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aha   ATSAKYTI
Taigi 2019-05-23 14:16:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Pamiršot cukrų!!! Kiek jo reikia?   ATSAKYTI
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Per susitikimą su Zelenskiu blogai pasijuto Merkel
DABAR RODOMA
Per susitikimą su Zelenskiu blogai pasijuto Merkel
DABAR RODOMA
Šilauogių kaina pasiekė kosmines aukštumas
DABAR RODOMA
Kodėl lietuviai bene daugiausiai skęsta Europoje
DABAR RODOMA
Medikai skelbia pavojų – trūksta kraujo
DABAR RODOMA
Didžiūnaitytės žūties tyrimas
DABAR RODOMA
Kova su Sosnovskio barščiais
DABAR RODOMA
Kaip išsirinkti kokybišką medų
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
Medikai skaičiuoja aukas
DABAR RODOMA
Tarybiniai karščiai Lietuvoje
REKLAMA
Česnako lupimas  (nuotr. Twitter)
Česnakas yra daugelio patiekalų būtinas ingredientas, rašoma dailymail.co.uk. Tačiau jai paruošti kainuoja šiek tiek pastangų – skilteles reikia išimti iš svogūnėlio, jas ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Samčio užrašai)
„Veganiški šaltibarščiai. Nesu aš veganė, žaliavalgė ar dar kitokių pakraipų, tiesiog smalsu paragauti ir kitokio maisto, nė mums įprasta. Ar patiko? Žinoma. Ar kartosiu? ...
Braškių uogienė (Nuotr. Baltoje lekštėje)
„Uogienė gavosi labai aromatinga ir manau ilgai neužsistovės mūsų rūsyje“, – sako recepto autorė. Braškių uogienei reikės: 1000 g skiltelėmis supjaustytų braškių; 300 g ...
Kijevo kotletas (nuotr. 123rf.com)
Pirmadienį palepinkite savo šeimą gardžiais gaminiais. Šiandien siūlome jums pasigaminti naminių Kijevo kotletų, kurie tikrai nepaliks abejingų šeimos narių.  ...
Marius Čižeika (nuotr. asm. archyvo)
„Buities darbai vis dar skirstomi į neva vyriškus ir moteriškus. Vyras turi mašinas garaže remontuoti, varžtus gręžioti, o moteris tuo tarpu privalo sukiotis tarp skalbyklės ir ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų