REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma žmonių yra girdėję apie aktyvintos anglies naudą stengiantis pagerinti skrandžio veiklą, tačiau šis unikalus produktas gali pasiūlyti kur kas daugiau. Įsivaizduokite: aktyvuota anglis gali tūkstančius kartų sugerti savo paties masę, o kartu su ja ir daugybę nuodingų dalelių. Dėl šio bruožo aktyvuota anglis gali padėti susitvarkyti su įvairiomis problemomis: nuo dantų apnašų iki vabzdžių įkandimų.

Dauguma žmonių yra girdėję apie aktyvintos anglies naudą stengiantis pagerinti skrandžio veiklą, tačiau šis unikalus produktas gali pasiūlyti kur kas daugiau. Įsivaizduokite: aktyvuota anglis gali tūkstančius kartų sugerti savo paties masę, o kartu su ja ir daugybę nuodingų dalelių. Dėl šio bruožo aktyvuota anglis gali padėti susitvarkyti su įvairiomis problemomis: nuo dantų apnašų iki vabzdžių įkandimų.

REKLAMA

Tinklaraštis Bright Side nurodo aktyvuotos anglies privalumus ir pateikia priežastis, kodėl savo namuose visada verta turėti aktyvuotos anglies.

1. Balina dantis

Aktyvuota anglis turi neigiamą elektros įkrova, kuri pritraukia toksinus ir laisvuosius radikalus, kurie savyje turi teigiamą įkrovą. Ji taip pat gali pritraukti mažas apnašų daleles, kurios ant dantų palieka mažas dėmes, taip atsiranda balinantis anglies efektas. Dabar aktyvuotą anglį naudoja dauguma dantų pastos gamintojų, tačiau balinančią dantų pastą galima pasigaminti ir namuose.

Viskas ko reikia, tai aktyvuotos anglies milteliai, kuriuos galima išgauti iš kapsulių arba sutraiškius tabletes, kurias galima įsigyti vaistinėje. Su dantų šepetėliu paimkite šiek tiek pudros, sušlapinkite ir valykite dantis. Kai visus dantis padengsite aktyvuota anglimi, užteptą masę kelioms minutėms palikite ant dantų. Po to išskalaukite burną su dideliu kiekiu vandens.

REKLAMA
REKLAMA

2. Valo odą

Aktyvuota anglis susijungia su bakterijomis, purvu ir toksinais, esančiais ant mūsų odos, kurie užkemša poras ir sukelia aknę.

Bright Side siūlo išbandyti šią kaukę: sumaišykite pusę arbatinio šaukštelio aktyvuotos anglies miltelių su dviem arbatiniais šaukšteliais vandens. Šepetėliu užtepkite gautą masę ant veido ir laikykite, kol išdžius ir įgaus matinį paviršių, o tuomet švelniai nuplaukite. Rezultatus pastebėsite iškart.

REKLAMA

3. Nuramina vabzdžių įkandimus

Jeigu jums įgėlė bitė ar uodas, bet neturite nieko, kas palengvintų įgėlimo sukeltą niežėjimą, nepanikuokite. Aktyvuota anglis traukia nuodus, toksinus ir alergenus, todėl ji gali pasitarnauti kaip vaistas.

Paimkite šiek tiek aktyvuotos anglies miltelių ir sumaišykite juos su puse šaukšto kokosų aliejaus. Švelniai patepkite pažeistą vietą, kartokite tol, kad niežėjimas praeis. Ekspertai teigia, kad aktyvuota anglis gali būti veiksminga ir gydant augalų sukeltus bėrimus.

4. Kovoja su pelėsiu

Daug žmonių gali būti veikiami pelėsių savo namuose ar darbo vietoji ir net nežinoti to. Pelėsis gali sukelti inkstų, kepenų ir smegenų sutrikimus, širdies ligas, galvos skausmus, pykinimą ir depresiją. Aktyvuota anglis turi stiprias antigrybelines savybes.

REKLAMA
REKLAMA

Yra daugybė produktų kovojančių su pelėsiu, tačiau, jeigu jums norisi natūralios ir veiksmingos priemonės – galite pasidaryti ją patys. Sumaišykite pusę puodelio aktyvuotos anglies su puodeliu vandens ir užtepkite gautą masę ant pelėsio paveiktos vietos. Palikite 10-20 minučių ir vėliau nuplaukite vandeniu.

5. Apsaugo inkstus ir kepenis nuo toksinų.

Beveik kasdien į mūsų organizmą patenka daugybė toksinų, kurie kenkia mūsų organizmui ir pagreitina senėjimo procesą. Jeigu abejojate ar jūsų suvalgytas maistas gali būti paveiktas toksinų, aktyvuota anglis gali būti pirmoji pagalba jūsų kepenims ir inkstams. Ekspertai rekomenduoja suvartoti 2 kapsules aktyvuotas anglies, kai suvartojote toksinų paveiktą produktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Atgaivina plaukus

Dėl grožio produktų susikaupimo ir purvo plaukai gali susiriebaluoti ir prarasti žvilgesį. Aktyvuota anglis sugeria visus plaukų ir galvos odos nešvarumus bei padeda juos pašalinti. Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį aktyvintos anglies miltelių su dviem šaukštais natūralios sudėties šampūno ir puse puodelio šilto vandens. Gautą mišinį naudokite kaip įprastą šampūną ir vėliau išskalaukite su vandeniu. Tačiau būkite atsargūs: aktyvuota anglis gali nudažyti plaukus, todėl šį receptą pirmiau reikėtų išmėginti ant mažo plotelio plaukų.

7. Valo žarnyną

Kvėpuodami nešvariu oru ir valgydami maisto produktus, apdorotus chemikalais ir pesticidais, savo kūnuose kaupiame daug nuodingų medžiagų. Iš virškinimo trakto pašalinus toksinus ir alergenus sustiprinsite imuninę sistemą ir pagerinsite viso kūno darbą. Jeigu norite išvalyti savo varžyną 2 dienas prieš kiekvieną valgį likus 90min išgerkite aktyvuotos anglies kapsulę. Jau po dvejų dienų pastebėsite pagerėjusią savijautą.

CHLT/CHSENO/0027/19/Jun. UAB “GlaxoSmithKline Lietuva”.

Prekių ženklai priklauso GSK arba GSK turi jiems licenciją.

©2019 GSK arba licencijos turėtojas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų