REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol šilti orai lepina Lietuvą, ilgėjančiais vakarais kartu su savo šeima ar artimaisiais apsilankykite gražiausiose Lietuvos vietose.

Kol šilti orai lepina Lietuvą, ilgėjančiais vakarais kartu su savo šeima ar artimaisiais apsilankykite gražiausiose Lietuvos vietose.

REKLAMA

Portalas lithuanian.travel pateikia skaitytojams gražiausių miestų parkų sąrašą:

Vilniaus parkai

Pačiame Vilniaus centre kojas galima ištiesti ant gaivios žolės šalia Vilnelės upės. Čiurlenantis vanduo – lyg žvilgsnis į amžinybę, į ilgą ir šlovingą miesto istoriją, kurią ši upė regėjo. Kiek tolėliau – trimis kryžiais pasipuošęs Kalnų parkas, vos už kelių kilometrų – didžiuliai žali miškų plotai, puikūs dviračių, riedučių ir bėgimo takai Vingio parke, nuostabūs gėlynai Kairėnų botanikos sode.

Kauno parkai

Dviejų upių santakoje įsikūręs Kaunas didžiuojasi Santakos parku, kurį supa Kauno pilis, Šv. Jurgio bažnyčia ir vienuolynas. Kauniečių mėgstamoje pasivaikščiojimų vietoje vyksta miesto renginiai. Žaluma gaubia ir įstabų architektūros paminklą – Pažaislio vienuolyno ansamblį, kiekvienas metų laikas šiame parke – džiaugsmas akims ir širdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Užutrakio dvaro parkas

Pusiasalyje tarp Galvės ir Skaisčio ežerų įsikomponavusi Užutrakio dvaro sodyba alsuoja prancūzų neoklasicizmo dvasia. O vaikštinėdami po XIX a. pabaigoje žymiausio to meto kraštovaizdžio architekto prancūzo Eduardo Fransua Andrė įkurtą dvaro parką poilsiautojai pamiršta laiką ir kasdienybę. Pagal jo projektus įrengta apie 100 parkų įvairiose pasaulio šalyse. Parkas – ne vienintelė asmenukės verta vieta. Juozapo Tiškevičiaus iniciatyva XIX a. pabaigoje suprojektuotų dvaro rūmų terasoje atsiveria pasakiški vaizdai į Galvės ežerą ir Trakų salos pilį, o romantišką įspūdį sustiprina praplaukiantys laivai.

REKLAMA

Palangos dvaro parkas

Ramybės mėgėjai Palangoje susitinka viename gražiausių Šiaurės Europoje – Birutės parke, įkurdintame, kaip pasakoja legenda, Šventajame Birutės miške. Poilsiautojai retais augalais apsodintą, tvenkiniais papuoštą parką apie neorenesanso stiliaus rūmus vadina Palangos perlu. Vasarą čia renkamasi klausytis Palangos orkestro koncertų.

Birštono parkas

Birštono miesto centrinis parkas – miškas mieste. Išraizgytas poilsio ir sporto takais, riedlenčių, treniruoklių aikštelėmis, skulptūromis ir įspūdingais medžiais, šis parkas – puiki vieta leisti laisvalaikį.

REKLAMA
REKLAMA

Druskininkų parkai

Sveikatos ir ramybės poilsiautojams linkima Druskininkų Poilsio ir Karolio Dineikos sveikatingumo parkuose. Į juos poilsiautojus vilioja ne tik tyras pušyno oras, bet ir vaikščiojimo takai, kaskadinės maudyklės, sporto ir gimnastikos aikštelės, meditacijos ir jogos terasos.

Plungės dvaro parkas

Plungės dvaro ansamblį supančiame parke susiduria istorija ir moderni šiandiena – virtuali edukacinė programa turistus supažindina su parko augalija, gyvūnija ir istorija.

Kretingos dvaro parkas

Grafų Tiškevičių tradicijas puoselėja tie, kas prižiūri senąjį Kretingos dvaro parką. Jį pamėgę ir vietos gyventojai, ir turistai, čia rengiamos edukacinės programos, koncertai, švenčiamos svarbiausios metų šventės.

Marijampolės parkai

Marijampolėje karaliauja ramybė ir poezija. Parkus, romantiškai pavadintus Poezijos ir Ramybės, puošia ne vien skulptūros, fontanai, bet ir čia nuolat laiką leidžiantys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų