Koldūnų užkepėlė (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Koldūnų užkepėlė (Nuotr. Lithuanian in the USA)

„Super sotus ir greitas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Aš pati labai mėgstu koldūnus, bet kartais paprastai virti koldūnai atsibosta, tad šįkart išbandžiau šį tą įdomesnio. Ir štai, puiki išeitis skaniems pietums visai šeimynai – koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle. Tereikia šaldiklyje turėti koldūnų ir patiekalą paruošite per maždaug 35 minutes“, – sako recepto autorė Liucija.

Koldūnų užkepėlei reikės: 450 g šaldytų mėgstamų koldūnų (naudojau su vištiena); 100 g mėgstamo fermentinio sūrio; 0,5 valg. š. majonezo; 50 ml pieno; 300 ml grietinėlės (geriausia riebios); 3 valg. š. grietinės; juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio, žiupsnis muskato riešuto miltelių; šviežio raudonėlio papuošimui (nebūtina); aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame and vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.

REKLAMA

Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.

Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliu.

Pašauname į orkaitę ir kepame ~25 min, kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau paskrustų paviršius, kepkite pora minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps papuošiame raudonėliu ir tiekiame ant stalo.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Didžiūnaitytės žūties tyrimas
DABAR RODOMA
Didžiūnaitytės žūties tyrimas
DABAR RODOMA
Kova su Sosnovskio barščiais
DABAR RODOMA
Kaip išsirinkti kokybišką medų
DABAR RODOMA
Medikai skaičiuoja aukas
DABAR RODOMA
Tarybiniai karščiai Lietuvoje
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
Tragedija Balsio ežere: nuskendo du vaikai
DABAR RODOMA
Braškių katastrofa: nespėja skinti
DABAR RODOMA
Nufilmavo krušą: gabalai kėlė pavojų
DABAR RODOMA
Šalčiūtė apžvelgė kauniečių pamėgtą vietą: čia vykdavo erotikos vakarėliai
REKLAMA
Braškių uogienė (Nuotr. Baltoje lekštėje)
„Uogienė gavosi labai aromatinga ir manau ilgai neužsistovės mūsų rūsyje“, – sako recepto autorė. Braškių uogienei reikės: 1000 g skiltelėmis supjaustytų braškių; 300 g ...
Kijevo kotletas (nuotr. 123rf.com)
Pirmadienį palepinkite savo šeimą gardžiais gaminiais. Šiandien siūlome jums pasigaminti naminių Kijevo kotletų, kurie tikrai nepaliks abejingų šeimos narių.  ...
Marius Čižeika (nuotr. asm. archyvo)
„Buities darbai vis dar skirstomi į neva vyriškus ir moteriškus. Vyras turi mašinas garaže remontuoti, varžtus gręžioti, o moteris tuo tarpu privalo sukiotis tarp skalbyklės ir ...
Riešutinis braškių pyragas (Nuotr. Baltoje lekštėje)
„Pyragas skanus ir gan greitai pagaminamas, taigi ne kartą dar bus ruošiamas mūsų namuose su įvairiais vaisiais ir uogomis“, – sako tinklaraščio autorė. Pagrindui: 90 g ...
Vyliaus Blauzdavičiaus receptas, kurį dievintų senovės lietuviai
Barzdotasis virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius naujoje TV3 laidoje „Ūkio šefas“ improvizavo gamtoje ir pagamino kūrybingą sumuštinį su keptos mėsos gabalėliais. Lankydamasis ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų