Varškės pyragas (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Varškės pyragas (Nuotr. Lithuanian in the USA)

„Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių“, – sako recepto autorė Liucija.

Reikės (stiklinė 240 ml)

Tešlai: 125 g šalto sviesto; 1 ¼ stiklinės miltų; 0,5 stiklinės kokoso drožlių; ¼ stiklinės cukraus; ¼ arb. š. kepimo miltelių; ¼ arb. š. sodos; 0,5 arb. š. vanilinio cukraus; žiupsnio druskos.

Įdarui: 450 g varškės (9 proc. riebumo); 125 g grietinės; 2 kiaušinių; 2/3 stiklinės cukraus; 200 g šviežių arba atitirpdintų aviečių; 1 arb. š. vanilinio cukraus.

GAMINIMAS

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Tešla – viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos gaunasi trupiniai. Dedame į šaldytuvą.

REKLAMA

Įdaras – kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.

Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).

Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.

Pyragą kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Kybartuose siautėja gandras reketininkas
DABAR RODOMA
Kybartuose siautėja gandras reketininkas
DABAR RODOMA
Avarija Vilnius-Panevėžys
DABAR RODOMA
Į Europą ateina karščio banga
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
14-metis pabudo iš komos: paaiškėjo įvykio detalės
DABAR RODOMA
Marijampolės kalėjime įkalinti vyrai grasina maištais ir neramumais
DABAR RODOMA
Vilniuje apsivertusio motorolerininko bičiuliai užpuolė policininkus
DABAR RODOMA
Veryga apie maitinimą
DABAR RODOMA
Kaip šiltnamyje laistyti pomidorus?
DABAR RODOMA
Patikrino panevėžiečių budrumą – iš butų nešk, ką nori
REKLAMA
Rauginti agurkai
Jei jau turite agurkų ir norite juos užraugti, išbandykite šį receptą. Jį vadina šių metų atradimu. Tai agurkai, raugti su papildomu ingredientu: cinamonu.  Įsiskaitykite ...
Varškės apkepas
Vasarą norite pasigaminti kažką greito, skanaus ir lengvo? Tuomet siūlome jums išbandyti šį varškės apkepą, kuris tikrai nepaliks abejingų. Reikės: 450 g varškės; 320 g ...
Makaronų ir sūrio užkepėlė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Mano receptas labai tradicinis ir nesudėtingas, tad patiekalą pagaminsite be didelių pastangų. Makaronai su sūriu ne tik gardūs, bet ir super sotūs, visa šeimyna tikrai liks ...
Azijietiški WOK makaronai
TV3 vasariška kulinarinė laida „Skaniai ir paprastai“ su profesionaliu virtuvės šefu Gediminu Endriukaičiu parodė, kaip gilioje WOK keptuvėje pasigaminti makaronus ...
Viščiuko „Tabaka“ receptas tobuloms Joninėms
 „Viking the chef“ šefas Vylius Blauzdavičius apsilankė Rokiškio rajone esančiame Ilzenbergo dvare ir jo biodinaminiame ūkyje. Čia BBQ meistras gavo ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų