REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių“, – sako recepto autorė Liucija.

„Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių“, – sako recepto autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės (stiklinė 240 ml)

Tešlai: 125 g šalto sviesto; 1 ¼ stiklinės miltų; 0,5 stiklinės kokoso drožlių; ¼ stiklinės cukraus; ¼ arb. š. kepimo miltelių; ¼ arb. š. sodos; 0,5 arb. š. vanilinio cukraus; žiupsnio druskos.

Įdarui: 450 g varškės (9 proc. riebumo); 125 g grietinės; 2 kiaušinių; 2/3 stiklinės cukraus; 200 g šviežių arba atitirpdintų aviečių; 1 arb. š. vanilinio cukraus.

GAMINIMAS

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Tešla – viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos gaunasi trupiniai. Dedame į šaldytuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Įdaras – kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.

REKLAMA

Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).

Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.

Pyragą kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų