Varškės pyragas (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Varškės pyragas (Nuotr. Lithuanian in the USA)

„Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių“, – sako recepto autorė Liucija.

Reikės (stiklinė 240 ml)

Tešlai: 125 g šalto sviesto; 1 ¼ stiklinės miltų; 0,5 stiklinės kokoso drožlių; ¼ stiklinės cukraus; ¼ arb. š. kepimo miltelių; ¼ arb. š. sodos; 0,5 arb. š. vanilinio cukraus; žiupsnio druskos.

Įdarui: 450 g varškės (9 proc. riebumo); 125 g grietinės; 2 kiaušinių; 2/3 stiklinės cukraus; 200 g šviežių arba atitirpdintų aviečių; 1 arb. š. vanilinio cukraus.

GAMINIMAS

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Tešla – viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos gaunasi trupiniai. Dedame į šaldytuvą.

REKLAMA

Įdaras – kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.

Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).

Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.

Pyragą kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Ruošia bausmių paketą
DABAR RODOMA
Ruošia bausmių paketą
DABAR RODOMA
Lengviausias česnako lupimas
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
Į Lietuvą atgabeno paukščių už 4 mln. eurų
DABAR RODOMA
Per susitikimą su Zelenskiu blogai pasijuto Merkel
DABAR RODOMA
Šilauogių kaina pasiekė kosmines aukštumas
DABAR RODOMA
Kodėl lietuviai bene daugiausiai skęsta Europoje
DABAR RODOMA
Medikai skelbia pavojų – trūksta kraujo
DABAR RODOMA
Didžiūnaitytės žūties tyrimas
DABAR RODOMA
Kova su Sosnovskio barščiais
REKLAMA
Makaronų ir sūrio užkepėlė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Mano receptas labai tradicinis ir nesudėtingas, tad patiekalą pagaminsite be didelių pastangų. Makaronai su sūriu ne tik gardūs, bet ir super sotūs, visa šeimyna tikrai liks ...
Azijietiški WOK makaronai
TV3 vasariška kulinarinė laida „Skaniai ir paprastai“ su profesionaliu virtuvės šefu Gediminu Endriukaičiu parodė, kaip gilioje WOK keptuvėje pasigaminti makaronus ...
Viščiuko „Tabaka“ receptas tobuloms Joninėms
 „Viking the chef“ šefas Vylius Blauzdavičius apsilankė Rokiškio rajone esančiame Ilzenbergo dvare ir jo biodinaminiame ūkyje. Čia BBQ meistras gavo ...
Karšti sumuštiniai (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Labai greitai ir paprastai paruošiama. Dažniausiai tokius sumuštinius gaminu namuose, kuomet norisi greito, skanaus ir visiškai elementaraus užkandžio. Ypač šie karšti ...
Vištiena (nuotr. 123rf.com)
Žalia vištiena paprastai būna rausvos spalvos, bet gali būti, kad ant vištienos krūtinėlės esate pastebėję baltų dryželių. Ir greičiausiai susimąstėte, ar tai normalu. ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų