REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perspėja, ką daryti, pamačius šį daiktą: veiksmų imkitės skubiai

 Balandžio viduryje Lietuvoje pradėta laukinių gyvūnų vakcinacija. „Rinkos aikštė“ sulaukė ne vieno savo skaitytojo klausimo dėl gyvūnų vakcinacijos proceso Kėdainių rajone.

 Balandžio viduryje Lietuvoje pradėta laukinių gyvūnų vakcinacija. „Rinkos aikštė“ sulaukė ne vieno savo skaitytojo klausimo dėl gyvūnų vakcinacijos proceso Kėdainių rajone.

REKLAMA

Atsiranda klausimų

„Per televiziją prigąsdino, kad radus numestą vakciną jos reikia neliesti, apie ją reikia pranešti veterinarijos tarnybai. Norėtume pasidomėti, kur Kėdainiuose yra mėtomos vakcinos, kaip jos atrodo, nes žmonės nežino ir prisigalvoja būtų ir nebūtų dalykų“, – redakcijai atsiųstame laiške rašo Bartkūniškio kaimo gyventoja.

Kėdainiuose nemėto

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo, kad šiemet, kaip ir pernai, iš lėktuvų jaukai su vakcina buvo mėtomi buferinėje zonoje – pasienio teritorijose, besiribojančiose su Lenkija ir Baltarusija. Priklausomai nuo oro sąlygų, šį vakcinavimo etapą planuojama baigti gegužės pabaigoje.

Audrius Mikalauskas, Kėdainių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius, patvirtino, kad jaukai Kėdainiuose šiemet nebuvo ir nebus mėtomi.

REKLAMA
REKLAMA

„Kėdainių rajone šiais metais laukinių gyvūnų oralinė vakcinacija nevykdoma. Jaukai su pasiutligės vakcina nemėtomi“, – informavo A. Mikalauskas.

REKLAMA

Baimintis nėra ko

Tarnyba praneša, kad gyventojams nėra ko baimintis, mat vakcinos nėra pavojingos, tereikia žinoti, kaip tinkamai elgtis. Informuojama, kad Lietuvoje mėtomi jaukai su vakcina atitinka visus saugumo standartus ir nekelia pavojaus nei žmonių, nei gyvūnų sveikatai, tačiau gyventojai, radę jauką, vis vien raginami jo neliesti, nerinkti, nes jauko viduje yra aštri membrana su vakcina, kuria per neatsargumą galima susižeisti.

Tokiu atveju rekomenduojama nusiplauti rankas, jei reikia, žaizdą dezinfekuoti.

Dėl tokio kontakto užsikrėsti pasiutlige žmogui pavojaus nėra – vakcina yra visiškai saugi ir patikrinta. Jaukų aptikus prie gyvenamųjų namų, būtina apie tai nedelsiant pranešti teritorinei Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kurios specialistai atvyks juos surinkti.

Pastebėjus, kad jauką netyčia surado ir suėdė augintinis, rekomenduojama kelias dienas stebėti jo sveikatos būklę, pasikonsultuoti su veterinarijos gydytoju. Naminiams gyvūnams šie jaukai nepavojingi, tačiau jų perdozavus galimos komplikacijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų