REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirror.co.uk rašoma, kokie baisūs dalykai indaplovėje atsitinka mediniams įrankiams. Indų krovimas į indaplovę – tai vienas tų namų ruošos darbų, kurį daugelis atliekame autopilotu.

Mirror.co.uk rašoma, kokie baisūs dalykai indaplovėje atsitinka mediniams įrankiams. Indų krovimas į indaplovę – tai vienas tų namų ruošos darbų, kurį daugelis atliekame autopilotu.

REKLAMA

Gali būti, kad savo technikos niekada gerai neapgalvojote, nors gal ir reikėtų, ypač tuo klausimu, kur dedate indaplovės tabletę.

Žmonės, pasirodo, visą laiką klydome. Kad virtuviniai įrankiai ir indai visuomet tviskėtų švara ir jų nepritrūktų, štai keturių žingsnių vadovas, kaip krauti indus į indaplovę.

Verta pasižiūrėti, ar kur nors neklystate ir jūs...

1. Jokiu būdu į indaplovę nedėkite medinių, aliumininių ar varinių daiktų

Mediniai įrankiai, pavyzdžiui, dideli šaukštai ar pjaustymo lentelės, sugers visus iš kitų indų sklindančius kvapus ir skonius, todėl jų geriau į indaplovę nedėkite.

Aliuminis ir varis yra „reaktyviniai metalai“, o tai reiškia, kad jie gali pradėti rūdyti, todėl taip pat ir keptuvės neprisvylančiu dugnu į indaplovę dėti nereikėtų.

REKLAMA
REKLAMA

2. Negaiškite laiko indų praplovimui prieš indaplovę

Valio, ši taisyklė sutaupys mums laiko ir jėgų! Prieš indus dedant į indaplovę reikėtų tik pašalinti maisto likučius, o jūsų indaplovės tabletės ar skystis, kurį naudojate, turėtų būti pakankamai galingos priemonės nešvarumams nuo indų paviršiaus nuplauti.

REKLAMA

Tačiau maisto likučiais atsikratyti būtina, nes jie gali užkimšti indaplovės filtrą (kurį, beje, reikia valyti kartą per savaitę).

3. Nešvariausius indus sudėkite per vidurį

Tinkamas indų išdėstymas gali nulemti skirtumą tarp švarių ir nešvarių indų. Plastikinius įrankius dėkite viršuje, kad jie neišsilydytų, ten pat sukraukite ir stiklines bei taures.

Kartais besisukantis indaplovės būgnas nepasiekia jos kampų, todėl indaplovės stalčių vidurinė dalis yra geriausia vieta labai nešvariems puodams ir keptuvėms. Taip pat aplink juos palikite pakankamai vietos, kad karštas vanduo su muilu galėtų daryti savo stebuklus.

REKLAMA
REKLAMA

4. Indaplovės tablečių nedėkite į specialų stalčiuką

Tai galioja tuomet, jei perkate „trys viename“ poveikio tabletes – tokiu atveju jas reikia dėti ant indaplovės dugno. Šios priemonės neskirtos dėti į stalčiuką, nes jos bus išleidžiamos tokiu pat būdu, kaip ir viengubo poveikio tabletės.

„3 viename“ tabletės turi atskirtą dalį, kuri yra skirta pradiniam indų praplovimui, bet kol neprasideda pagrindinio plovimo ciklas, indaplovės stalčiukas neatsidaro, todėl poveikis silpnėja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų