REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai talentingi žmonės išeina Anapilin, jų buvimą tęsia prisiminimai. Artimiausių žmonių ir kolegų prisiminimai apie neseniai mirusią rašytoją ir dalininkę Jurgą Ivanauskaitę sutilpo vienoje Lietuvos televizijos antrojo kanalo laidoje „Jurga“. Laida bus rodoma sekmadienį, kovo 18 dieną 20 valandą 20 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien, praėjus mėnesiui po kūrėjos mirties, gerai J. Ivanauskaitę pažinę žmonės jau gali be ašarų kalbėti apie ją. Ne tik kaip apie vieną iškiliausių Nepriklausomos Lietuvos menininkių, bet kaip apie artimą draugę ir kolegę.

REKLAMA

Prisiminimais apie Jurgą LTV2 studijoje dalinsis astrologė Palmira Kelertienė („Jurgos mirties laikas – idealus, rodantis šventojo karmą. Tokios minutės net ne kiekvienais metais būna...“), kino kritikė Izolda Keidošiūtė („Po Jurgos mirties po mano langais vis ateina ryžas katinas...“), režisierė Dalia Ibelhauptaitė („Žinot, kaip mes su Jurga Maskvoj japonų ieškojom?), mados kūrėjas Juozas Statkevičius („Prieš mirtį Jurga „repetavo“ įkapes: pirmą dieną noriu būti raudona suknele, antrą – juoda...), orientalistas Vytis Vidūnas („Kryptis – rytai“), režisierius Gintaras Varnas („Paskutinysis Jurgos pašaukimas – pjesės“).

REKLAMA
REKLAMA

Filmuotuose siužetuose mintimis apie kūrėją dalinsis filmo J. Ivanauskaitės romanų motyvais suskurto filmo „Nuodėmės užkalbėjimas“ režisierius Algimantas Puipa, pagrindinį vaidmenį suvaidinusi Rasa Samuolytė, J. Ivanauskaitės knygų leidėja Lolita Varanavičienė, redaktorė Aušra Korsakienė.

Gili, spalvinga, įvairialypė, vis kita. Jurga, kurios nepažinojo niekas.

„Jurga“ – šį sekmadienį, kovo 18 d 20.20 val. per LTV2. Laidą ves ir prisiminimų giją pins Edita Mildažytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų