REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Lietuvos televizija pristato pirmąjį filmą iš auksinės „Bondiados“ kolekcijos: pamatysime 1962-aisiais sukurtą „Daktarą Ne“ (Dr. No).

REKLAMA
REKLAMA

Britų agentą Jamesą Bondą jame suvaidino Seanas Connery, kuris šiam vaidmeniui atrinktas iš 1000 kandidatų. Vienas iš jų, beje, buvo aktorius, vardu Jamesas Bondas. Tačiau britai pasirinko mažai žinomą aukštą tamsiaplaukį škotą Seaną Connery, kuriam tuomet buvo trisdešimt dveji.

REKLAMA

„Aukšto rafinuoto tamsiaplaukio“ stereotipą sugriovė paskutinysis Bondas – Danielis Craigas („Casino Royale“, 2006 m.), kuris gal ir rafinuotas, bet visai ne aukštaūgis ir juo labiau ne tamsiaplaukis.

Kalbama, kad ne paskutinį žodį Bondo „rinkimuose“ tarė filmo prodiuserio Alberto Broccolio žmona, pajutusi simpatiją tuomet nežinomam Seanui Connery. Intuicija jos neapgavo: filmas atnešė milijonus ne tik jo kūrėjams, bet ir jų vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Bondo mylimosios vaidmeniui pasirinkta irgi iki tol nežinoma šveicarė Ursula Andress. Scena, kurioje ji, vilkėdama baltą bikinį, išnyra iš jūros, tapo chrestomatine kino istorijoje. Pasirodžius „Daktarui Ne“, Ursula tapo viena geidžiamiausių pasaulio moterų.

Vėliau su ja buvo lyginamos visos kitos Bondo partnerės – Britt Ekland, Maude Adams, Virginia Hey, Cassandra Harris, Halle Berry... Tačiau geriausios Bondo merginos titulą – ir oficialiuose, ir neoficialiuose rinkimuose – iki šiol išsaugojo Ursula Andress. Geriausiu Bondu išrinktas taip pat pirmojo filmo Bondas – Seanas Connery.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji „Daktaro Ne“ scena nufilmuota Jamaikoje 1962-ųjų sausio 16 dieną. Kingstono oro uoste Jamesas Bondas, skrybėle prisidengęs veidą, praeina pro moterį...

Ką britų slaptosios tarnybos agentas veikia Karibų kurortuose?

Kas tas Agentas, jau beveik pusę amžiaus prikaustęs kino mėgėjų dėmesį?

Atsakymais – sekmadienį, birželio 10 dieną, iš karto po „Panoramos“ per Lietuvos televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų