REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šarūnas Jasikevičius rungtynių pabaigoje braukė ašarą ir dėkojo savo žaidėjams. Plojimai jį atlydėjo iki spaudos konferencijos, kur trenerio laukė daugybė aistruolių. Pats treneris buvo nusiteikęs linksmai ir pokalbį su žurnalistais iš pradžių pavertęs šou, vėliau prakalbo itin jausmingai.

Šarūnas Jasikevičius rungtynių pabaigoje braukė ašarą ir dėkojo savo žaidėjams. Plojimai jį atlydėjo iki spaudos konferencijos, kur trenerio laukė daugybė aistruolių. Pats treneris buvo nusiteikęs linksmai ir pokalbį su žurnalistais iš pradžių pavertęs šou, vėliau prakalbo itin jausmingai.

REKLAMA

„Žalgiris“ ketvirtadienį 101:91 įveikė Pirėjo „Olympiakos“ ir po 19 metų pertraukos žengė į Eurolygos finalo ketvertą.

„Neužmirškite šito momento, kai už metų sakysite meskite šitą kvailį lauk“, – kvatodamas į spaudos kambarį žengė Š.Jasikevičius.

Netrukus jis išgirdo, kaip arenoje suskambo juokas. Per kubą po rungtynių transliuojama spaudos konferencija, kurią šį kartą žiūrėjo labai daug žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesudeginkite miesto šiandien. Fantastika, fantastika“, – sirgaliams žinutę pasiuntė treneris.

„Ačiū klubui, ačiū sirgaliams, ačiū žaidėjams, kad jie nori taip būti treniruojami. Nėra lengva su tokiu treneriu. Kartu pasiekėmė įspūdingą rezultatą. Tai yra logiškas rezultatas, su visa pagarba varžovams. „Žalgirio“ organizacija yra viena geriausių Europoje, gal net pasaulyje. Viskas eina nuo viršaus iki apačios. Taip, kaip dirba „Žalgirio“ organizacija, viskas yra įmanoma. Einame į priekį visi. Žaidėjai, sirgaliai“, – netrukus tęsė didžiausiu miesto ir Lietuvos didvyriu tapęs Šaras.

REKLAMA

Š.Jasikevičius kaip žaidėjas finaliniame ketverte lankėsi nuolat, ne kartą kėlė ir čempiono taurę. Dabar jam prireikė vos dviejų metų, kad į elitinį ketvertą grįžtų kaip treneris.

„Nelabai net supranti žmogus, kas vyksta. Reikės laiko ir, kad nurimtų emocijos. Atrodo, kad buvo labai geras šansas. Buvo nervų, kad šito šanso nepaleisti. Žaidėjai atidavė fantastiškas pastangas. Reikia džiaugtis, kad organizacija ir pats Kauno miestas žiauriai kyla į viršų. Tai yra įspūdingas pasiekimas. Tvirtai tikiu, kad šita komanda gali gerinti žaidimą. Nesakau, kad to užteks pergalei pusfinalyje“, – tęsė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Po spaudos konferencijos pradžioje išsakyto pokšto treneris vis tik negalėjo patvirtinti, kad kitais metais liks „Žalgiryje“.

„Aš nežinau, ką darysiu. Nežinome, ką daug žaidėjų darys. Reikia džiaugtis šiuo momentu. Tai neeilinė diena miestui ir klubui. Daug kas Europoje žavisi „Žalgiriu“. Žaidėjai ir treneriai tai tik piramidės dalis. Manau, kad nėra šansų, kad klubas grįš į situaciją, kuri buvo prieš 5-6 metus“, – šviesią Lietuvos čempionų ateitį net ir be savęs regi Šaras.

Tiesa, treneris pripažino, kad „Žalgiris“ jam visada bus komanda numeris vienas.

„Malonu kažką padaryti dėl miesto, kad atsimintų. Esu didžiulis „Žalgirio“ patriotas. Atvažiuodavau su kitomis komandomis primesti daug taškų eilę metų. Visą gyvenimą buvau didžiulis „Žalgirio“ fanas, tai man yra komanda numeris vienas ir taip bus iki mirties. Galime diskutuoti apei meilę kitiems miestams, bet tai yra pirmoji meilė. Bet kaip žinote, su pirma meile būna daug problemų“, – pajuokavo strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juoko strėlių sulaukė ir „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. Šaras prisiminė, kad būtent jis buvo pirmasis, garsiai pasvajojęs apie finalo ketvertą. Kartu P.Motiejūnas buvo žmogus, leidęs Kaune rengti ledo ritulio pasaulio čempionatą, nors tuo metu vyko atkrintamosios.

„Jis prieš metus, rodos po rungtynių su Bambergu sakė, kad jei pasiliksime visą komandą, eisime į finalo ketvertą. Jis pirmas metė tą frazę ir tikėjo tuo, bet kartu leido rengti ledo ritulio čempionatą. Primename jam tai“, – juokėsi jis.

Kiek surimtėjęs Š.Jasikevičius nusilenkė savo auklėtiniams, kurie aikštėje visada palieka visą dvasią ir taip pasiekia pergales nepaisant daugybės daromų klaidų.

REKLAMA

„Šitie žaidėjai kažkaip ištraukia rungtynes. Ulanovas visą seriją tylėjo, bet šiandien parodė įspūdingas kovotojo savybes ir išlaukė savo momento. Tai rodo, kad jie yra didžiuliai kovotojai. Reikia to nepamesti ir pagerinti detales. Jie gali žaisti „Žalgiryje“ ar kažkur kitur už milijoną“, – pastebėjo jis.

Š.Jasikevičius davė lengvą atkirtį ir „Olympiakos“ treneriui, kuris nesėkmę suvertė faktui, kad Pirėjo klubas turėjo daug problemų dėl traumų. Kauniečių treneris pripažino, kad ir „Žalgiris“ turėjo daug bėdų, bet apie jas garsiai nekalbėjo.

„Niekas taip nenusipelnė to, kaip Paulius“, - apie finalo ketvertą atsiliepė jis. - Tai yra pasiaukojimo pavyzdys. Nereikia galvoti, kad tik vienoje pusėje buvo problemos. Mes irig turėjome problemų, bet apie tai nekalbėjome. Paulius turi tam tikrų problemų viso sezono metu, bet aukojasi. Kalbėsime apie tai sezono pabaigoje“, - pabrėžė jis.

Treneris ir žaidėjai dabar turės kiek laiko pailsėti ir šlifuoti žaidimą LKL pirmenybėse. Finalo ketvertas Belgrade vyks gegužės 18-20 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų