REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Moterų gyvenimas Afrikos gentyse (nuotr. SCANPIX)

Kad su žmogumi galėtumėte praleisti naktį, neužtenka jo nusivesti vakarienės ar pažiūrėti filmo.

60

Kad su žmogumi galėtumėte praleisti naktį, neužtenka jo nusivesti vakarienės ar pažiūrėti filmo.

REKLAMA

Kitose kultūrose toks gestas nėra priimtinas. Kiekviena tauta ar bendruomenė turi susikūrusi tam tikras seksualines normas ir net tradicijas, todėl, jei manote, jog jūsų nebenustebinsime, neskubėkite susidaryti išankstinės nuomonės.

Papua Naujoji Gvinėja, Sembų gentis – spermą geriantys vyrai

Kad ši primityvi gentis jus pradėtų laikyti tikru vyru, sulaukę 7-erių berniukai izoliuojami nuo motinų, moterų ir merginų ir su kitais vyrais gyvena 10 metų. Per šį laikotarpį jų odoje padaromos skylės, praveriami auskarai.

Manoma, kad taip bandoma apsivalyti nuo moterų ir kitų neigiamų dalykų. Dėl to pačios priežasties, vartodami didelius kiekius cukranendrių, jiems itin dažnai kraujuoja nosis, jie vemia.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tai dar ne viskas. Jie yra priverčiami gerti vyresnių vyrų spermą. Manoma, kad tai jiems suteikia stiprybės ir padeda užaugti tikrais vyrais. Sugrįžus į gentį, priversdami savo nosis kraujuoti, jie taip palaiko savo menstruacijomis sergančias žmonas.

REKLAMA

Australija, Mardudjara gentis – intymūs apipjaustymo ritualai

Viena iš keistų šios Mardudjara aborigenų genties tradicijų – apipjaustymas ir savo paties apyvarpės nurijimas. Kai ši žaizda sugyja, atliekamas naujas skausmingas ritualas. Nuo apačios išilgai įpjaunamas penis, kartais net iki pat kapšelio. Iš lytinio organo tekantis kraujas varvinamas į ugnį. Manoma, kad taip apsivalo pats žmogus. Nuo tada vyras šlapinasi ne per šlaplę, o per penio apačią.

Iškyla vienas klausimas. Kaip sudarkant vienintelį vyriškumo simbolį, berniukas tampa tikru genties vyru?

REKLAMA
REKLAMA

Papua Naujoji Gvinėja, Trobrianderų gentis – lytiniai santykiai užmezgami sulaukus 6-erių

Šioje atokioje saloje gyvenanti gentis yra tikras seksualinės revoliucijos pasekmių įrodymas. Mergaitės ir berniukai lytinius santykius pradėti nori labai anksti. Čia negalioja jokios socialinės stigmos ir mergaitės seksu užsiima nuo 6 – 8 metų amžiaus, o berniukai šiek tiek vėliau – sulaukę 10 – 12 metų.

Tiesa, gentyje galioja kelios taisyklės. Nors mylėtis galima bet kada, kartu vakarieniauti leidžiama tik po vestuvių.

Haitis, Saut d‘Eau bendruomenė – meilės ir vudu ritualai

Jei liepos mėnesį lankydamiesi Haityje nuspręsite pasigrožėti Saut d‘Eau kriokliais, galite tapti gan rizikingo ritualo liudininkais. Vudu praktikuojantys žmonės ten keliauja kiekvieną vasarą, kad galėtų pagarbinti meilės deivę. Kol kas skamba neblogai, tiesa?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klystate. Įsivaizduokite būrį nuogų žmonių, besivoliojančių paaukotų gyvūnų krauju, karvių ir ožkų galvomis papuoštame purve. Taip elgiamasi kasmet.

Himalajai – viena žmona besidalinantys broliai nepaliečiai

Psichologai teigia, kad beveik visos poliandrinės bendruomenės praktikuoja brolišką poliandriją – kai keli broliai dalijasi viena žmona. Tas pats vyksta ir Himalajuose, kur žemdirbystei vietos nelabai yra, todėl šeimoms, auginančioms daugiau nei vieną sūnų, kad šie galėtų sukurti atskiras šeimas, turtą reikėtų padalinti į labai mažus lopinėlius. Buvo rasta išeitis – susirasti vieną žmoną, kad visi broliai galėtų gyventi kaip viena didelė šeima, o turtas nebūtų išdalintas visiems po truputį.

REKLAMA

Nigeris, vodabių gentis – žmonų vagystė

Vakarų Afrikoje esančios Nigerio upės pakrantėse įsikūrusios vodabių genties vyrai garsėja vienas kito žmonų vagystėmis. Pirmoji šios genties žmonių santuoka yra sutarta tėvų dar vaikystėje. Šventės metu amžiams susieti visuomet būna pusbroliai ir pusseserės, tačiau kasmet per Gerewol festivalį, ryškiu makiažu ir akį traukiančiais apdarais pasipuošę genties vyrai šokiais vilioja moteris ir tikisi pagrobti sau naują žmoną.

Jei nauja pora sugeba pasprukti nepastebėta, ypač vyro, kuris nenori prarasti savo žmonos, jie tampa socialiai pripažinti.

Senovės Egiptas – faraonai masturbuodavosi viešose vietose

Senovės Egipte gyvenantys žmonės manė, jog Nilo upės potvynius ir atoslūgius sukelia Dievo Atumo ejakuliacija. Būtent dėl šio mąstymo Egipto faraonai, norėdami užtikrinti, kad vandens upėje visuomet būtų daug, atlikdavo ritualinę masturbaciją būtent į Nilo upę.

REKLAMA

Egiptiečiai buvo taip įkvėpti šio savistimuliacijos akto, kad Dievo Mino, atsakingo už faraono lytinę potenciją, festivalio metu vyrai masturbuodavosi tiesiog viešose vietose.

Senovės Graikija – homoseksualumas buvo neslepiamas

Senovės graikai neskirstė žmonių pagal jų seksualinę orientaciją, kaip tai daroma šiuolaikiniame pasaulyje, o pagal jų sekso metu atliekamą vaidmenį – aktyvioji (įsiskverbianti) ir pasyvioji (į kurią įsiskverbiama) puses.

Toks skirstymas atspindėjo dominuojančią ir paklusniąją visuomenės dalis. Pastaroji buvo moteris, simbolizuojanti jaunystę ir žemesnįjį visuomenės sluoksnį, o vyrai, be jokios abejonės, buvo priskiriami aktyviajai ir aukštajai visuomenės klasei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Senovės Graikija – meilė tarp berniukų

Dažniausia tos pačios lyties meilės forma Senovės Graikijoje buvo tarp vyresnio amžiaus vyro ir paauglio berniuko. Berniukas buvo laikomas berniuku tol, kol jam užaugdavo vešli barzda. Atėnuose vyresni vyrai buvo vadinami „erastes“ ir jie turėjo auklėti, saugoti ir mylėti bei rodyti pavyzdį „eromenos“ – jauniems vyrams, kurie jiems dovanodavo savo jaunystę, grožį ir pažadus.

Tiesa, mylėti berniuką, jaunesnį nei 12 metų amžiaus, buvo neleistina, tačiau neegzistuoja jokie dokumentai, įrodantys, jog už tokius veiksmus kam nors buvo paskirta bausmė.

Iranas – laikina santuoka, už kurią susimoki

Visi žinome, kad musulmonų papročiai ir tradicijos, susijusios su lytiniais santykiais ir draugyste tarp vyrų ir moterų, yra bene griežčiausios pasaulyje, pavyzdžiui, poroms leidžiama mylėtis tik misionieriaus pozoje. Nedera ir nemandagu žmonos prašyti išmėginti kitą pozą.

REKLAMA

Tačiau kai kuriose islamo tikėjimą išpažįstančiose šalyse, kaip Irane, jauna pora, norinti mėgautis seksu prieš santuoką, gali paprašyti laikinos santuokos. Susimokėję už trumpą ceremoniją, kurios metu pasirašoma sutartis ir patikslinamas šios laikinos santuokos laikotarpis, jie gali mylėtis.

Mangaja sala – seksas su berniukais

Mangaja saloje, esančioje pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje, gyvenantys žmones, prieš susituokianti ir berniukams patiriant apipjaustymą, kuris įvyksta jiems sulaukus 13-kos, patariama turėti kuo daugiau lytinių partnerių.

Dar labiau stebina tai, kad vyresnio amžiaus moterims leidžiama mylėtis su berniukais, nes tik taip jie sužino apie seksą ir išmoksta tinkamai pamaloninti partnerę.

REKLAMA

Airijos pakrantė, Inis Baeg sala – seksas su apatiniais

Dar 1960-aisiais Inis Baeg saloje besilankantys mokslininkai nustebo sužinoję, kad čia gyvenantys žmonės mylisi tik misionieriaus pozoje ir dėvėdami apatinius. Bažnyčia mokė, jog seksas su antrąja puse yra atsakingas dalykas, o glamonėtis žmonės galėjo tik bučiuodamiesi ir liesdami vienas kito užpakaliukus.

Šioje saloje nuogas žmogaus kūnas buvo laikomas tabu, taip pat ir bet kokias erotinis kontaktas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų