REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dviem viešinimo bendrovių vadovams už prieš penkerius metus sudarytą kartelinį susitarimą teismas skyrė pinigines baudas.

 Dviem viešinimo bendrovių vadovams už prieš penkerius metus sudarytą kartelinį susitarimą teismas skyrė pinigines baudas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį viešosios įstaigos „Media medis“ direktoriui Justinui Vanagui ir buvusiai bendrovės „Ministerium“ vadovei Aušrinei Jurgelionytei skyrė atitinkamai 920 ir 900 eurų baudas. Jie tiesiogiai prisidėjo prie kartelinio susitarimo sudarymo, BNS informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

REKLAMA

Į teismą kreipėsi Konkurencijos taryba, 2015 metais už draudžiamą susitarimą keturioms įmonėms skyrusi 34,7 tūkst. eurų baudas. Tuomet be minėtų įmonių baudomis nubausta bendrovė „Nebūk briedis“ (dabar mažoji bendrija „Kulturtinga“) ir viešoji įstaiga „TV Europa“. Vėliau teismai skirtas baudas sumažino keliskart.

Konkurencijos taryba VAAT prašė buvusiam bendrovės „Nebūk briedis“ direktoriui Andriui Mironovskiui skirti 14 tūkst. eurų, J. Vanagui ir A. Jurgelionytei – po 8 tūkst. eurų, o „TV Europos“ direktoriui Algirdui Žvinakevičiui – 7 tūkst. eurų baudas, taip pat uždrausti jiems 3-5 metus vadovauti įmonėms ar įstaigoms.

REKLAMA
REKLAMA

VAAT atstovės S. Jacinevičienės-Baltaduonės teigimu, teismas nutraukė bylą dėl sankcijų A. Mironovskiui ir A. Žvinakevičiui.

Skiriant nuobaudas J. Vanagui ir A. Jurgelionytei teismas vertino, kad jiems negali būti apribota teisė vadovauti įmonėms, nes tai būtų neproporcinga lyginant su jų vadovautų įmonių padaryto pažeidimo pavojingumu, taip pat suvaržytų jų teisę pasirinkti darbinę veiklą.

Konkurencijos taryba buvo nustačiusi, kad „Ministerium“, „Nebūk briedis“ ir „TV Europa“ sudarė draudžiamą susitarimą, dalyvaudamos Kelių ir transporto tyrimo instituto programinės įrangos sukūrimo konkurse, o „Nebūk briedis“ ir „Media medis“ – Aplinkos ministerijos viešinimo paslaugų konkurse.

VAAT sprendimas per mėnesį gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų