REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė ketvirtadienį pristato nuo gegužės pradėsiančią veikti naują atliekų tvarkymo sistemą.

Vilniaus savivaldybė ketvirtadienį pristato nuo gegužės pradėsiančią veikti naują atliekų tvarkymo sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus valdžia tikisi, kad naujoji sistema atliekų tvarkymą atpigins ir supaprastins.

Nuo gegužės visą atliekų surinkimo sistemą sostinėje koordinuos nauja savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“.

REKLAMA

Šiuo metu Vilniaus daugiabučių ir privačių namų gyventojai bei įmonės tiesiogiai pasirašo sutartis su bendrovėmis „Ecoservice“, „Ekonovus“, „VSA Vilnius“ ir Atliekų tvarkymo tarnyba dėl atliekų tvarkymo.

Bendrovės 2007 gegužę pasirašė 8 metų trukmės sutartis su savivaldybe, tačiau jos jau du kartus buvo pratęstos. Vilniaus savivaldybė teigia, kad sistema – ydinga.

Nuo gegužės Vilniuje įsigalios nauja dvinarė rinkliava – pastoviąją dalį mokės visi nekilnojamo turto (NT) savininkai arba nuomininkai ir ji būs apskaičiuojama pagal NT plotą, o kintamąją dalį – tie, kurie realiai pagamina atliekas, o mokestis skaičiuojamas pagal atliekų kiekį.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės skaičiavimais, iki šiol vidutinio 60 kvadratinių metrų ploto buto savininkai pr metus už atliekų tvarkymą mokėdavo apie 77,76 euro, o įsigaliojus naujai tvarka ši suma turėtų mažėti iki 33 eurų.

Vilniaus valdžia jau beveik dvejus metus bandė pertvarkyti atliekų tvarkymą. Labiausiai procesą stabdė du kartus skelbtas atliekų surinkimo įmonių pasirinkimo konkursas. Jo dalyvės teismuose argumentavo, kad kai kurios sąlygos buvo neaiškios.

Vilniaus savivaldybė praėjusių metų spalio pabaigoje pasirašė 5 metų trukmės sutartis su trimis atliekų surinkimo bendrovėmis – „Ekonovus“, „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ – dėl atliekų surinkimo Vilniuje. Sutartis bus galima pratęsti dar dvejiems metams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų