REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išvykstantis Tadas Sedekerskis negaili pagyrų „Nevėžiui“

Šį sezoną Kėdainių „Nevėžis“ užbaigs be lengvojo krašto puolėjo, 205 cm ūgio, 20 metų Tado Sedekerskio savo sudėtyje.

Šį sezoną Kėdainių „Nevėžis“ užbaigs be lengvojo krašto puolėjo, 205 cm ūgio, 20 metų Tado Sedekerskio savo sudėtyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mačą tarp Kėdainių „Nevėžio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ T. Sedekerskis stebi nuo atsarginių žaidėjų suolo.

REKLAMA

Gruodį Vitorijos „Baskonios“ (Ispanija) klubo „Nevėžiui“ paskolintas žaidėjas, prieš kelias savaites pajutęs skausmus nugaros srityje, vakar išgirdo medikų diagnozę: „Mėnuo be krepšinio, poilsis ir reabilitacija“.

Puolėjo nugara šiek tiek pažeista, o rungtyniaudamas jis gali padaryti sau didesnės žalos.

„Dabar manęs laukia poilsis, procedūros baseine, reabilitacija – tam, kad viskas gerai sugytų ir galėčiau visu pajėgumu sugrįžti į aikštę, – šyptelėjo T. Sedekerskis, šią savaitę išvykstantis į Ispaniją, kur turi dar ketverius metus galiojantį kontraktą su „Baskonia“. – Nors reabilitaciją Kėdainiuose man siūlė „Nevėžio“ klubas, „Baskonia“ nori matyti mane Ispanijoje. Skirs man savo daktarus, fizioterapeutus.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip sekėsi įsilieti į komandą jam čia atvykus gruodį, ir kaip sekėsi atrasti bendrą kalbą su vyriausiuoju komandos treneriu Ramūnu Cvirka, T. Sedekerskis nevėžiečiams pagyrų negaili.

„Prieš atvykdamas čia, trenerio nepažinojau, bet nebuvo jokių problemų. Ramūnas – dar vienas treneris mano karjeroje, iš kurio išmokau daug dalykų, tiek per treniruotes, tiek per rungtynes. Jaučiuosi jam dėkingas, kadangi R. Cvirka – vienintelis treneris per pastaruosius dvejus metus, kuris manimi pasitikėjo ir suteikė man žaidimo laiko, – kalbėjo šią savaitę į Ispaniją išvykstantis jaunasis Lietuvos talentas. – Kas dėl komandos draugų – na, šįvakar, po rungtynių, į mūsų rūbinę atvyks penkios didelės picos. Kelis krepšininkus pažinojau iš seniau – su Gabrieliumi Maldūnu yra tekę rungtyniauti, Justą Tamulį irgi pažinojau. Su vaikinais kiekvieną dieną rūbinėje rasdavome ko pasijuokti. Atmosfera komandoje yra išties fantastiška. Atvykęs į Kėdainius, patyriau tai, ko man labai trūksta rungtyniaujant Ispanijoje. Ten apskritai labai pasiilgtu tiek Lietuvos, tiek lietuvių kalbos, tiek žaidimo su lietuviais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Lietuvos T. Sedekerskis išvyko 15-os. Su kokiomis viltimis puolėjas sugrįžo į gimtąją šalį ginti Kėdainių „Nevėžio“ garbę gruodį?

„Nesu tas, kuri labai daug tikisi. Atvažiavau pasiruošęs dirbti, treniruotis, rungtyniauti, įgauti patirties ir pasitikėjimo savimi. Žinojau, kad Lietuvos krepšinio lygos ekipų lygis – labai aukštas, lygoje – daug pajėgių komandų, – pasakojo iš Nidos kilęs krepšininkas. – Visada gali būti geriau, gali, žinoma, būti ir blogiau… Bet atvažiavau į Kėdainius praktiškai nerungtyniavęs pusantro sezono. Na, teko praėjusiais metais matyti ir Eurolygos lygio rungtynių, šiek tiek paragauti Eurolygos duonos. Tačiau asmeniškai savo pasirodymu Kėdainių ekipoje ir debiutiniu sezonu Lietuvos krepšinio lygoje esu patenkintas.“

REKLAMA

Ne paslaptis, kad jaunasis krepšinio talentas per pirmąjį mėnesį „Nevėžyje“ spėjo užsitarnauti ekipos sirgalių simpatijas.

„Buvau išsiilgęs žaidimo minučių. Kaskart su dideliu noru išeidavau į aikštę. Pykstu ant savęs, nes kai kuriais momentais, galbūt, neparodžiau dar daugiau drąsos… O jeigu mane išties pamilo, labai džiaugiuosi. Nesu iš Kėdainių, bet kovodavau už šį miestą kiekvienose rungtynėse. Kiekvienose atsiduodavau šimtu procentų“, – patikina T. Sedekerskis.

Paklaustas, ko palinkėtų savo buvusiems komandos draugams, lengvojo krašto puolėjas pirmiausia linki sezoną užbaigti be traumų.

„Tai – svarbiausia, – šypsosi T. Sedekerskis. – Manau, klubas šiemet turėjo ir pakilimų, ir nuosmukių, bet reguliariajam sezonui artėjant prie pabaigos, mums pavyko rasti vidinę ramybę. Pasibaigė žaidėjų kaita, išsigydėme traumas. Esame praktiškai užsitikrinę vietą atkrintamosiose. R. Cvirka sakydavo, kad kiekvienos rungtynės mums turi būti kaip finalas: tokios svarbios, kad atiduotume visas jėgas. Manau, visiems kartu mums tai pavyko. Linkiu dar įkąsti Klaipėdos „Neptūnui“, Kauno „Žalgiriui“ ar Vilniaus „Lietuvos rytui“. Visos trys šios ekipos užsitikrinusios vietas atkrintamosiose, manau, šiuo metu jas įveikti būtų šiek tiek lengviau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų