REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pat Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ pradžios bene dažniau nei krepšininkų žaidimas minimas teisėjų darbas. Tai pykdo ilgamečius Eurolygos arbitrus – Romualdą Brazauską ir Kęstutį Pilipauską.

Nuo pat Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ pradžios bene dažniau nei krepšininkų žaidimas minimas teisėjų darbas. Tai pykdo ilgamečius Eurolygos arbitrus – Romualdą Brazauską ir Kęstutį Pilipauską.

REKLAMA

Teisėjavimo tema – ir prieš, ir po rungtynių

„Svarbiausia, kad arbitrai mus gerbtų taip, kaip esame to nusipelnę“, – prieš išvykdamas į Graikiją, žurnalistams oro uoste akcentavo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Pirmąsias rungtynes „Žalgiris“ po pratęsimo laimėjo 87:78. Šarui po mačo teko aiškintis, kad Kaune pasakyta mintis nebuvo spaudimas teisėjams.

Antrąją dvikovą žalgiriečiai pralaimėjo – 68:79.

„Nebuvo lygaus traktavimo ir tai atsiliepė mūsų agresijai“, – pirštu į arbitrus bedė Š. Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Neliko skolingas ir vyriausiasis „Olympiakos“ treneris Ioannis Sfairopoulos, sakydamas, kad „Žalgiris“ gynėsi taip, jog jo komanda turėjo mesti ne 24, o 45 baudas. Strategas kirto ir pačiam Šarui – esą jis, kalbėdamas apie teisėjavimą prieš pirmąjį mačą, jame pasiekė, ko norėjo.

REKLAMA

„Atlikome savo darbą – atkreipėme dėmesį į teisėjų klaidas. Esu beveik garantuotas – tą patį daro ir „Olympiakos“. Man jų frazės skamba keistai. Tačiau kiekvienas atlieka darbą ir kovoja savais ginklais“, – trečiųjų rungtynių išvakarėse kalbėjo Šaras.

„Žalgiris“ mačą laimėjo 80:60, o teisėjų tema po dvikovos nebuvo paliesta.

Š. Jasikevičius prieš trečiąsias rungtynes sakė, jog tokioje atkaklioje serijoje svarbi kiekviena mažiausia detalė. Arbitrų darbas – viena jų.

Su tuo sutinka Eurolygos inspektoriumi dirbantis R. Brazauskas: „Normalu, kad tiek kalbama apie arbitrus – dabar atkrintamosios, netgi jų pabaiga. Keista tik tai, jog dauguma tokios nuomonės, kad teisėjas visada turi priimti teisingus sprendimus. Arbitras – ne robotas. Teisėjai irgi klysta. Vieni mažiau, kiti daugiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Šarą gerbia visi

Komandoms kritiškesnis buvo K. Pilipauskas: „Kalbų apie teisėjavimą gerokai daugiau negu tai turėtų kelti ažiotažą. Kol kas serija vyksta proto ribose, nėra jokio probleminio teisėjavimo ar nesusipratimų.“

Š. Jasikevičiaus daugiausia priekaištų turėjo antrosiose serijos rungtynėse. K. Pilipausko vertinimu, pirmojoje mačo dalyje galima ieškoti priekabių, bet dvikovos baigtį lėmė ne ji, o ketvirtasis kėlinys ir trys „Olympiakos“ tritaškiai jo pradžioje. Be to, nerezultatyviai žaidė Kauno komandos lyderiai – Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas ir Kevinas Pangosas.

„Žalgiris“ paskutiniame ketvirtyje sunkiai rinko taškus. K. Pilipauskas nemano, kad prie to prisidėjo teisėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trenerių pretenzijos yra normalus dalykas, bet ažiotažas – per didelis. Visos rungtynės pradedamos nuo teisėjavimo. Net skaičiuojama, kiek arbitras teisėjavo tam tikrai komandai ir kiek ji laimėjo. Vadinasi, Maskvos CSKA visi arbitrai palankūs? Tokia aritmetika neturi jokios logikos. Manyčiau, apie teisėjavimą reikėtų kalbėti po rungtynių – analizuoti faktus, o ne statyti vežimo prieš arklį“, – komandas kritikavo K. Pilipauskas.

Š. Jasikevičius Eurolygos arbitrams kritikos nevengia viso sezono metu. Trenerio nuomone, žalgiriečiai nėra gerbiami teisėjų.

„Man keista, kai arbitrų darbas vertinamas pagarba. Manau, pagrindiniu akcentu turėtų būti objektyvus, kokybiškas teisėjavimas. Net neabejoju, kad Š. Jasikevičių visi krepšinio žmonės gerbia ir kaip buvusį puikų žaidėją, ir dabar kaip labai gerą, perspektyvų trenerį. Jam nereikia skųstis, kad jo kažkas negerbia“, – tv3.lt kalbėjo K. Pilipauskas.

REKLAMA

Tiek Eurolygos, tiek Lietuvos čempionato (LKL) komandos lygos vadovybėms siunčia vaizdo klipus su teisėjų klaidomis. K. Pilipausko teigimu, tai LKL skatina. Dažnai treneriai patys pamato, kad labai negatyvios jų reakcijos buvo be reikalo – teisėjai nesuklydo.

Pasak K. Pilipausko, Eurolyga arbitrus už klaidas suspenduoja tam tikram laikotarpiui. Be to, po kiekvieno sezono tie, kurie gauna daugiau priekaištų, kitąmet dirba mažiau.

Šiame sezone bene daugiausia pretenzijų arbitrams turi Atėnų „Panathinaikos“ vadovas Dimitris Giannakopoulos. Jis neseniai iškėlė papirktų Eurolygos teisėjų teoriją.

„Tokių kalbų nevertinu niekaip. Tie, kuriuos tokius kaltinimus meta, turėtų juos pagrįsti. Nekaltumo prezumpcija galioja ir čia“, – baigė K. Pilipauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų