REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Už narkotikų platinimą, prekybą žmonėmis nuteistas Darius Vaivada kalės 15 metų.

 Už narkotikų platinimą, prekybą žmonėmis nuteistas Darius Vaivada kalės 15 metų.

REKLAMA

Be to, teismas iš nuteistojo nusprendė konfiskuoti prie Druskininkų pastatytą 144 tūkst. eurų vertės gyvenamąjį namą, pranešė prokuratūra.

Šiuo metu bausmę už kitus nusikaltimus atliekantį iš Panevėžio kilusį 42 metų D. Vaivadą teismas pripažino kaltu subūrus organizuotą grupę. Ji 2004-2012 metais vertėsi nusikalstama veikla keliose šalyse – disponavo labai dideliu narkotikų kiekiu turėdami tikslą juos platinti Vokietijoje, apgaule verbavo ir išnaudojo kelis vyrus neteisėtam priverstiniam darbui, o merginas – prostitucijai.

Vyrai buvo vežami į Vokietiją prekiauti gatvėse narkotikais, o moterys – Nyderlandus verstis prostitucija.

Kartu nuteistas D. Vaivados 40-metis brolis Remigijus Vaivada, jis taip pat atlieka laisvės atėmimo bausmę. Jį teismas pripažino kaltu dėl minėtų nusikaltimų veikiant organizuotoje grupėje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendį taip pat išgirdo 38 metų mažeikiškis Egidijus Navickas. Jis pripažintas kaltu dėl vaiko pirkimo ar pardavimo, pelnymosi iš nepilnamečių bei pilnamečių prostitucijos. Teismas už tas pačias veikas kaltu pripažino ir 42 metų panevėžietį Egidijų Bukauską.

REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.

Pasak prokuroro A. Navicko, į minėtą nusikalstamą grupę buvo susibūrę daugiau asmenų. Dalis jų jau nuteisti anksčiau, kai kurie – atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes sutiko bendradarbiauti su teisėsaugos pareigūnais. Dar kitiems paskelbta tarptautinė paieška, nes jie slapstosi.

REKLAMA
REKLAMA

Ši didelės apimties byla buvo atskirta nuo kitos, 2015 metais jau išnagrinėtos Panevėžio apygardos teisme. Tuomet D. ir R. Vaivados bei dar keli asmenys buvo pripažinti kaltais dėl prekybos žmonėmis, pelnymosi iš nepilnamečių ir pilnamečių asmenų prostitucijos.

Pastarosios bylos tyrimas ir nagrinėjimas teisme užtruko, nes teko ne kartą kreiptis su teisinės pagalbos prašymais į užsienio teisėsaugos pareigūnus, apklausti daugybę liudytojų. Kai kurie jų gyvena užsienyje, todėl reikėjo organizuoti apklausas vaizdo konferencijų būdu.

Nusikalstamos grupės įkūrėjui D. Vaivadai pirmadienį Panevėžio apygardos teismas skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę, o subendrinus su ankstesnėmis bausmėmis, jam skirta 19 metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuteistojo jaunesnysis brolis teismo sprendimu nelaisvėje turės praleisti 16 metų (dabar skirtą 12 metų bausmę subendrinus su ankstesnėmis).

Mažeikiškiui E. Navickui teismas skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau ją subendrinus su anksčiau skirtomis bausmėmis, jam skirta galutinė 8 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Panevėžiečiui E. Bukauskui skirti 3 metais nelaisvės, bet po bausmių subendrinimo jam teks pataisos namuose praleisti 6 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų